۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۴۴
سه‌شنبه ۲۱ تير ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۴
کد خبر: ۵۲۲۳۱

اولین تصویر رنگی تلسکوپ «جیمز وب» منتشر شد

اولین تصویر رنگی تلسکوپ «جیمز وب» منتشر شد
پس از مدت‌ها انتظار از اولین تصویر اصلی تلسکوپ فضایی "جیمزوب" رونمایی شد و تصاویر دیگری نیز روز آینده (چهارشنبه) منتشر خواهند شد. این تصویر که یکی از پنج تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب است توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا طی رویدادی در کاخ سفید که به صورت زنده پخش می‌شد، رونمایی و به طور همزمان در وب‌سایت ناسا و رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. این تصویر که یکی از پنج تصویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب است توسط جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا طی رویدادی در کاخ سفید که به صورت زنده پخش می‌شد، رونمایی و به طور همزمان در وب‌سایت ناسا و رسانه‌های اجتماعی منتشر شد. پخش زنده این رویداد که قرار بود در ساعت ۱:۳۰ بامداد به وقت تهران آغاز شود، با تاخیر در ساعت ۲:۴۵ بامداد به وقت تهران آغاز شد.

این اولین تصویر از تلسکوپ فضایی جیمز وب ناسا است که عمیق‌ترین و واضح‌ترین تصویر مادون قرمز از جهان‌های دور را تا به امروز نمایش می‌دهد. این تصویر از خوشه کهکشانی SMACS 0723 ثبت شده و مملو از جزئیات است. هزاران کهکشان از جمله کم نورترین اجرام آسمانی رصد شده در نور مادون قرمز در آن نمایان شده‌اند. این کهکشان تنها بخش کوچکی از آسمان را تشکیل می‌دهد.

سایر تصاویر این تلسکوپ که به گفته‌ی بیل نلسون رئیس ناسا، عمیق‌ترین تصاویر ثبت شده از جهان ما تاکنون هستند قرار است فردا (چهارشنبه/ ۲۱ تیر) ساعت ۱۹به وقت تهران منتشر شوند.

ناسا در روز جمعه هشتم ژوئیه(۱۸ تیر) فهرستی از اولین اهداف کیهانی تلسکوپ جیمز وب را در وب‌سایت خود به اشتراک گذاشت که شامل سحابی‌ها و سیارات فراخورشیدی می‌شد.

تلسکوپ فضایی جیمز وب که پروژه مشترک آژانس‌های فضایی آمریکا، اروپا و کانادا است در تاریخ ۲۵ دسامبر ۲۰۲۱، مصادف با چهارم دی ماه سال ۱۴۰۰ به فضا پرتاب شد. این رصدخانه پیشرفته فضایی پس از گذشت یک ماه به مقصد خود در نقطه لاگرانژ ۲ رسید و راه‌اندازی ابزارهای علمی پیشرفته آن به مدت شش ماه توسط محققان در زمین پیگیری و دنبال شد. اکنون انتظارها به پایان رسیده و این تلسکوپ اولین تصویر خود را به نمایش گذاشته است و به زودی تصاویر دیگری از آن منتشر خواهد شد.

این تصویر و تصاویری که فردا منتشر خواهند شد، اولین تصاویر ارسال شده توسط تلسکوپ وب نیستند اما اولین تصاویر اصلی و تمام رنگی این رصدخانه ۱۰ میلیارد دلاری هستند. این تلسکوپ پیش از این نیز برای تراز آینه اصلی ۱۸ بخشی خود که ظاهری مشابه کندوی زنبور عسل دارد تصاویری از یک ستاره پر نور به نام "HD ۸۴۴۰۶" ثبت و منتشر کرده بود.

این تصاویر تنها اولین موارد از بسیار تصاویری است که تلسکوپ جیمز وب ثبت و منتشر خواهد کرد. در ابتدا انتظار می‌رفت که وب به عنوان قدرتمندترین تلسکوپ پرتاب شده به فضا تا کنون، برای مدت دستکم ۱۰ سال در فضا به رصد کیهان بپردازد اما باقی ماندن سوخت اضافی در آن باعث شده که دانشمندان انتظار افزایش مدت ماموریت آن تا ۲۰ سال را داشته باشند.

ناسا به تازگی در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده که چهارمین و آخرین ابزار این تلسکوپ بررسی و آماده کار شده است. با آماده شدن دوربین مادون قرمز نزدیک (NIRCam) اکنون می‌توان گفت که تمامی ابزارهای وب برای کاوش اسرار کیهان آماده کار هستند.

اکنون که شاهد اولین تصویر این تلسکوپ فروسرخ پر قدرت بوده‌ایم می‌توانیم با اشتیاق بیشتر منتظر انتشار سایر تصاویر در روز آینده بمانیم.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی