يکشنبه ۲۹ تير ۱۴۰۴ 20 July 2025
دوشنبه ۰۳ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۵
کد خبر: ۵۲۴۴۰
به اتهام جنایت علیه بشریت

باز‎پرس روس خواستار محکمه‌ای جدید برای اوکراین شد

رئیس کمیته تحقیقات روسیه گفت که مسکو ۹۲ تن از اعضای نیروهای مسلح اوکراین را به جنایت علیه بشریت متهم کرده و پیشنهاد یک دادگاه بین‌المللی را داده است؛ دادگاهی که مصحلت است کشورهایی چون ایران و بولیوی و روسیه نیز از آن حمایت کنند.
نویسنده :
مونس نظری

روزنامه‌ی دولتی «روسییسکایا گازتا» در روز دو‎شنبه به نقل از الکساندر باستریکین، رئیس کمیته، «بیش از ۲۰۰ نفر و از جمله نمایندگان فرماندهی عالی نیروهای مسلح اوکراین و همچنین فرماندهان واحدهای نظامی را به گلوله‌بارانِ جمعیت غیر‎نظامی متهم کرد.»

او گفت که اوکراینی‌ها در جنایات (بی‌حدومرز) علیه صلح و امنیت بشری دست داشته‌اند. باستریکین که کمیته‌اش مسئول بررسی جنایات بزرگ است، گفت که ۹۲ تن از فرماندهان و زیر‎دستان‌شان متهم شده‌اند؛ ۹۶ نفر (از جمله ۵۱ فرمانده نیروهای مسلح دیگر) نیز تحت تعقیب هستند. رویترز به طور مستقل نتوانسته است ادعاهای کمیته را تأیید کند و مقامات اوکراینی نیز بلافاصله برای اظهار‎نظر در این باب در دسترس نبود.

ایالات‌متحده و بیش از ۴۰ کشور دیگر در اوایل ماه جاری، برای هماهنگی تحقیقاتِ جنایاتِ مشکوکِ جنگی، به توافق رسیدند. از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه در ماه فوریه، نیروهای روسیه، شهرهای اوکراین را تا حد ویرانه بمباران کردند و تلی از اجساد را در خیابان‌ها و روستاهای اشغالی پشت‌سر باقی گذاشتند. اوکراین مدعی‌ است که ده‌ها هزار غیر‌نظامی در کشورش کشته شده‌اند. هر‎چند مسکو این موضوع را انکار می‌کند.

البته گزارش‌هایی نیز مبنی بر بدرفتاری اوکراینی‌ها با زندانیان روسی وجود دارد. اما اکثر قریب‌به‌اتفاق اتهامات مستندشده، ادعای جنایاتی است که توسط مهاجمان روس و نیابت‌های آنها صورت گرفته است. گزارش‌هایی که اغلب‌شان توسط سازمان ملل متحد سندسازی شده است.

از باستریکین پرسش‌هایی از تحقیقات کمیته در مورد اقدامات نیروهای امنیتی اوکراین در جمهوری‌های مردمی خودخوانده دونتسک و لوهانسک و مناطق جدایی‌طلب و نیز مناطق تحت حمایت مسکو در منطقه صنعتی شرق اوکراین پرسیده شد. و اینکه آیا امکان انجام این تحقیقات تحت نظارت سازمان ملل وجود دارد یا خیر.

پاسخ او نیز این بود که با توجه به «اجماع غربی» در حمایت از اوکراین، همکاری با شرکای روسی در کشورهای مشترک‌المنافع مناسب‌تر است. به عنوان مثال سازمان پیمان امنیت جمعی و گروه بریکس و سازمان همکاری شانگهای. باستریکین افزود که «مقتضی است» که در این مهم با کشورهایی که موضعی مستقل در قبال اوکراین دارند، به ویژه ایران و سوریه و بولیوی، همکاری وجود داشته باشد.

باستریکین گفت ۱۳۰۰ تحقیق جنایی علیه اعضای ارتش، رهبری سیاسی، انجمن‌های ملی‌گرای رادیکال، و تشکل‌های مسلح اوکراین، آغاز شده و بیش از ۴۰۰ نفر تا این لحظه پاسخ‌گو بوده‌اند.

اهداف این تحقیقات، مواردی نظیر کارمندان وزارت بهداشت اوکراین بود؛ که او بدون ارائه هیچ مدرکی، آنها را به توسعه سلاح‌های کشتار جمعی، متهم کرد... اتهامی که به شهروندان بریتانیا و ایالات‌متحده و کانادا و هلند و گرجستان نیز وارد شد.

او گفت که هشت پرونده جنایی نیز در مورد حمله به سفارت‌خانه‌های روسیه، و نمایندگی‌های دیگر آنها در هلند، ایرلند، لیتوانی، جمهوری چک، لهستان، رومانی و فرانسه تشکیل شده است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

نماینده ولی فقیه در سپاه درباره طرح عدم کفایت سیاسی رئیس‌جمهور: حرف بسیار غلطی است | جهت‌گیری کلی حرکت نظام ولایت‌مدارانه است

معاون رییس‌جمهور: برنامه دولت حرکت در مسیر مهاجرت معکوس از تهران است

تشکیل یگان‌های جدید «تکاوران تفنگدار دریایی» در کشور

کدام استان‌ها بیشترین سهم را در مصرف آب دارند؟

قهرمان المپیک و نابغه ژاپنی کشتی جهان درگذشت

اعتراض از سر بی‌اطلاعی و پافشاری بر یک نظر یا لحن نادرست و نسنجیده، ذیل هر عنوانی به ضرر کشور است | نباید اجازه داد کسی در شکاف اختلاف سلیقه‌ها، برای جناح سیاسی‌اش آشیانه بسازد

روزنامه اصولگرا: کنکور، این غول بی‌شاخ و دم، حذف نمی‌شود؛ نامش تغییر می‌کند

اسرائیل حتی با وجود مهار دولت جولانی، باز هم نگران است!

طالبان در ایران جنایت کرد، صداوسیما ساکت بود | پیدا کنید علت این‌همه شیفتگی رسانه ملی نسبت به طالبان را! | همگان باید از تصمیم دولت برای اخراج اتباع غیرمجاز حمایت کنند

آمریکا با کردهای سوریه به توافق رسید؛ جزئیات گفت‌وگوی تام باراک با مظلوم عبدی

روزنامه اصولگرا: چرا اصلاح‌طلب‌ها تهدید پزشکیان را ساده‌سازی کردند؟ 

روسیه، چرا توافق نظامی تاریخی با آلمان را لغو کرد؟

اسرائیل ماهیگیران فلسطینی را هدف قرار داد

آخرین وضعیت بازسازی واحدهای تخریب شده در جنگ ۱۲ روزه

پیشنهاد سردبیر
زندگی