۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۷:۰۴
جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ - ۱۶:۰۱
کد خبر: ۱۰۷۹۳۴
در حال حاضر، چشم‌انداز یک قیام موفق ضعیف به نظر می‌رسد.

رویترز: رئیس اطلاعات تبعیدی اسد و پسرعموی میلیاردر او، شورش‌های سوریه را از روسیه طراحی می‌کنند

رویترز: رئیس اطلاعات تبعیدی اسد و پسرعموی میلیاردر او، شورش‌های سوریه را از روسیه طراحی می‌کنند
کمال حسن، رئیس سابق اطلاعات و رامی مخلوف، پسرعموی اسد، از تبعید در مسکو، میلیون‌ها دلار را در تلاش‌های رقابتی برای ایجاد نیرو‌های مبارز جهت رهبری شورش در امتداد سواحل سوریه هزینه می‌کنند. دولت یکی دیگر از افراد داخلی سابق اسد - دوست دوران کودکی رئیس جمهور جدید - را برای خنثی کردن توطئه‌گران به کار گرفته است.

تحقیقات رویترز نشان می‌دهد که وفاداران سابق بشار اسد که پس از سقوط از سوریه گریختند، میلیون‌ها دلار را به ده‌ها هزار جنگجوی بالقوه تزریق می‌کنند، به این امید که قیام‌هایی را علیه دولت جدید برانگیزند و بخشی از نفوذ از دست رفته خود را بازپس گیرند.

چهار نفر از نزدیکان خانواده اسد می‌گویند که اسد که دسامبر گذشته به روسیه فرار کرد ، عمدتاً تسلیم تبعید در مسکو شده است. اما دیگر چهره‌های ارشد حلقه نزدیکان او، از جمله برادرش، هنوز با از دست دادن قدرت کنار نیامده‌اند.

دو نفر از نزدیک‌ترین افراد به اسد، سرلشکر کمال حسن و میلیاردر رامی مخلوف ، برای تشکیل گروه‌های شبه‌نظامی در مناطق ساحلی سوریه و لبنان متشکل از اعضای فرقه اقلیت علوی که مدت‌هاست با خانواده اسد در ارتباط هستند، در رقابت هستند. روی هم رفته، این دو نفر و سایر جناح‌هایی که برای قدرت رقابت می‌کنند، بیش از ۵۰ هزار جنگجو را به امید جلب وفاداری آنها تأمین مالی می‌کنند.

حسن، که رئیس اطلاعات نظامی بشار بود، خستگی‌ناپذیر در حال برقراری تماس و ارسال پیام‌های صوتی به فرماندهان و مشاوران بوده است. در این پیام‌ها، او از نفوذ از دست رفته‌اش ابراز نگرانی می‌کند و چشم‌اندازهای بلندپروازانه‌ای را در مورد چگونگی حکومت بر سوریه ساحلی، محل سکونت اکثریت جمعیت علوی سوریه و پایگاه قدرت سابق اسد، ترسیم می‌کند.

مخلوف، پسرعموی اسدها، زمانی از امپراتوری تجاری خود برای تأمین مالی دیکتاتور در طول جنگ داخلی استفاده کرد، اما با خویشاوندان قدرتمندتر خود درگیر شد و در نهایت سال‌ها در حصر خانگی به سر برد. او اکنون در مکالمات و پیام‌ها خود را به عنوان یک چهره مسیحایی به تصویر می‌کشد که پس از آغاز یک نبرد نهایی آخرالزمانی به قدرت باز خواهد گشت.

حسن و مخلوف از تبعیدگاه‌هایشان در مسکو، سوریه‌ای چندپاره را تصور می‌کنند و هر کدام خواهان کنترل مناطق با اکثریت علوی هستند. رویترز دریافت که هر دو میلیون‌ها دلار در تلاش‌های رقابتی برای تشکیل نیرو هزینه کرده‌اند. معاونان آنها در روسیه، لبنان و امارات متحده عربی هستند.

برای مقابله با توطئه‌گران، دولت جدید سوریه یکی دیگر از وفاداران سابق اسد - دوست دوران کودکی رئیس جمهور جدید، محمد جولانی (احمد الشرع) - را به کار گرفته است. جولانی رهبر شبه‌نظامی اسد شد و سپس در اواسط جنگ، پس از آنکه حکومت اسد علیه او برخاست، به جبهه مخالف پیوست. وظیفه این مرد، خالد الاحمد، متقاعد کردن سربازان و غیرنظامیان سابق علوی است که آینده آنها در سوریه جدید نهفته است.

انصار شحود، محققی که بیش از یک دهه در مورد حکومت اسد مطالعه کرده است، گفت: «این ادامه‌ی مبارزه‌ی قدرت رژیم اسد است. این رقابت اکنون نیز ادامه دارد، اما به جای هدف جلب رضایت اسد، تمرکز بر یافتن جایگزین او و کنترل جامعه‌ی علویان است.»

احمد الشامی، فرماندار منطقه ساحلی طرطوس، گفت که مقامات سوری از طرح‌های کلی آگاه هستند و آماده مقابله با آنها هستند. او همچنین وجود شبکه اتاق فرماندهی را تأیید کرد، اما گفت که تضعیف شده است.

الشامی در پاسخ به سوالاتی در مورد این توطئه به رویترز گفت: «ما مطمئن هستیم که آنها با توجه به فقدان ابزارهای قوی در میدان و قابلیت‌های ضعیفشان، نمی‌توانند هیچ کار موثری انجام دهند.»

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی