دوشنبه ۳۰ تير ۱۴۰۴ 21 July 2025
چهارشنبه ۲۱ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۸
کد خبر: ۵۸۷۷۵
افزایش نگران‌کننده آمار خودکشی کارگران و فرودستان

برای شرمندگی برای بی پولی...

برای شرمندگی برای بی پولی...
خودکشی در تمام ابعاد تاثر برانگیز است اما وقتی به دلایلی چون بحران معیشتی، اخراج از کار و تاخیر درپرداخت دستمزدها در میان قشر زحمتکش کارگر باشد، ماجرا غم انگیزتر نیز می شود. یک سال پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم با شعارهایی که مخاطب اکثر آن‌ها همین اقشار فرودست جامعه بودند، نه تنها مشکلات مالی مردم سرشکن نشده بلکه افزایش چندین برابری بهای زندگی اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار را به سمت خودکشی سوق داده است. ۲۳ مورد خودکشی کارگران در کمتر از ۱۰ ماه نشان‌دهنده اوج فشارهای اقتصادی بر این قشر جامعه است.
نویسنده :
بیتا محسنی

خودکشی در تمام ابعاد تاثر برانگیز است اما وقتی به دلایلی چون بحران معیشتی، اخراج از کار و تاخیر درپرداخت دستمزدها در میان قشر زحمتکش کارگر باشد، ماجرا غم انگیزتر نیز می شود. یک سال پس از روی کار آمدن دولت سیزدهم با شعارهایی که مخاطب اکثر آن‌ها همین اقشار فرودست جامعه بودند، نه تنها مشکلات مالی مردم سرشکن نشده بلکه افزایش چندین برابری بهای زندگی اقشار آسیب‌پذیر و کم‌برخوردار را به سمت خودکشی سوق داده است. ۲۳ مورد خودکشی کارگران در کمتر از ۱۰ ماه نشان‌دهنده اوج فشارهای اقتصادی بر این قشر جامعه است.

 

وقتی مروری به بخشی از اخبار خودکشی‌های ماه های اخیر داشته باشیم که زمینه اقتصادی دارند، این آمار در واقعیت زندگی ما بیش‌تر لمس می شود. آنطور که آمار رسمی در ایران می گویند سالانه حدود ۱۰۰ هزار خودکشی در کشور رخ می دهد. به عبارت نرخ خودکشی در کشور ما حدود ۵/۲ دهم نفر در هر ۱۰۰ هزار نفر است که نسبت به متوسط جهانی پائین تر است. نکته اما این است که این نرخ روندی افزایشی دارد چرا که تا کمتر از ۴ سال قبل این نرخ ۴ مورد خودکشی به ازاء هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است. هر چند خودکشی اقدامی است که به عوامل متنوعی بستگی دارد اما شواهد در ایران نشان می دهد که عامل وضع نامناسب اقتصادی از اصلی ترین عوامل پیش برنده آمار خودکشی در کشور است.

 

طبق گزارش روزنامه اعتماد از ابتدای امسال تا ۸ دی و طی ۲۸۳ روز، ۲۳ کارگر ساکن یا شاغل در استان‌های خوزستان، کرمان، فارس، سمنان، خراسان رضوی، ایلام، گیلان، کرمانشاه، قزوین، کهگیلویه‌وبویراحمد، آذربایجان غربی و گلستان، به دلیل فقر، معوقات و طلب‌های مزدی یا تعدیل و اخراج از محل کار، خودکشی کرده‌اند.

همچنین براساس آخرین برآورد مرکز آمار ایران استان های ایلام، کهگیلویه‌وبویراحمد، کردستان و لرستان دارای بالاترین شاخص فلاکت در ایران بوده و از قضا همین استان ها هم از لحاظ آماری مراکز اصلی خودکشی در کشور هستند.  آماری که نشان می دهد خودکشی در ایران، در تمام ابعاد اجتماعی و اقتصادی، در واقع یک فاجعه جمعی است که باید جدی‌تر به آن نگریست.

 

حجم ویدیو: 19.53M | مدت زمان ویدیو: 00:03:01 دانلود ویدیو
برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

هر دقیقه برنامه‌های صداوسیما چقدر از جیب مردم آب می‌خورد؟

ماجرای زمین فوتبال کنار پایگاه‌های موشکی چیست؟

واکنش بازار به کاهش تعرفه واردات خودرو

افشاگری نویسنده کتاب زندگی‌نامه «محمد بن سلمان» از عقب‌نشینی ولیعهد سعودی از یک تصمیم مهم

میرباقری: مردم در طول جنگ ۱۲ روزه، احساس امنیت روانی داشتند

لایحه ۱۱ماده‌ای دولت را چرا به کاپیتولاسیون به نفع اتباع بیگانه تبدیل کردید؟

نیروهای پدافند با چشمان باز از آسمان کشور حراست می‌کنند

طرح تروریستی «بزرگ» در مصر خنثی شد

افزایش ظرفیت مجاز جابه‌جایی مسافر در اتوبوس‌های شهری برای اربعین

پیشنهاد ژنرال آلمانی به اوکراین برای حمله به فرودگاه‌ها و کارخانجات تسلیحاتی در عمق روسیه

قیمت طلای جهانی؛ دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴

ادارات این استان در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه تعطیل شد

رئیس ستاد ارتش اسرائیل: با حماس به توافق و تفاهم می‌رسیم

کشف لاشه یک قلاده خرس قهوه‌ای در ارتفاعات ترگور ارومیه +عکس

پیشنهاد سردبیر
زندگی