يکشنبه ۱۶ شهريور ۱۴۰۴ 07 September 2025
چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۵۹۶۶۱
نگاهی به نحوه نام‌گذاری کوچه‌ها به نام هنرمندان در تهران
خسرو شکیبایی هم صاحب کوچه شد. در حد فاصل میان خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر. چهارده سال بعد از فوت، بی سرو صدا و حتی بدون اطلاع خانواده‌اش. او که نامش چون دیگر نامداران علمی، ورزشی یا هنری این مرز و بوم روزگاری بر سر زبان‌ها بود اما حال روی کوچه‌ها جامانده است.

خسرو شکیبایی هم صاحب کوچه شد. در حد فاصل میان خیابان فلسطین جنوبی و برادران مظفر. چهارده سال بعد از فوت، بی سرو صدا و حتی بدون اطلاع خانواده‌اش. او که نامش چون دیگر نامداران علمی، ورزشی یا هنری این مرز و بوم روزگاری بر سر زبان‌ها بود اما حال روی کوچه‌ها و خیابان‌ها جامانده است.

این اقدام از دوره‌های پیشین شورای شهر تهران در دستور کار بود. اول‌بار در اسفند ۹۶ و تغییر نام خیابان نفت به دکتر مصدق. شاید با یک نگاه کلی، این نامگذاری‌ها برای مردمی که دغدغه فرهنگ و هنر دارند، مثبت و مسرت‌بخش بوده و هست. هرچند که چون هر اقدام تازه، این فعل نیز بی حاشیه نبود. گاه از باب نامگذاری‌هایی که مطابق سلیقه طیفی خاص نبودند! و گاه از منظرِ اینکه هویت یک منطقه و محله و ساختار یک خیابان و کوچه در طول سالیان سال به وجود آمده و این نام‌گذاری ها گاه مغایر با این مساله تعبیر شد.

تا این لحظه این تفکر همواره در ذهن هنرمندان و عموم مردم جامعه وجود داشته که انگار این نامگذاری‌ها جنبه رفع تکلیف پیدا کرده و فارغ از کیفیت، بانیان آن بیشتر در پی آن بوده و هستند تا این فعل به هر شیوه و با هر سطح کیفی انجام شود تا به بِیلان کاری‌شان این را هم علاوه کنند. روندی که ممکن است ذات مثبت و درست یک تصمیم را دچار اشکال کرده و نمودِ بیرونی آن در اذهان عمومی و سطح شهر را نسبت به هدفی که برای آن تعریف شده دچار نتیجه ای عکس کند.

 

حجم ویدیو: 25.65M | مدت زمان ویدیو: 00:03:58 دانلود ویدیو
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

توئیت انتقادی نماینده نزدیک به زاکانی خطاب به روحانی

سفر یک هیات بلندپایه از حماس به قاهره

وقتی ارواح از دل خاک انتقام می‌گیرند؛ با خرافات عجیب مردمان این کشور پیشرفته آشنا شوید!

این مرد یهودی از تهران، بدل ناصرالدین شاه بود؟

باشگاه سپاهان: آلوز را به عنوان بازیکن آزاد جذب کردیم

تهدید و خفگی ۹۹ ساله ژئوپلیتیک ایران در کریدور زنگزور!

داخل قطار لوکس اون، رهبر کره شمالی چه می‌گذرد؟ +ویدیو

پیامک اشتباه، راز قتل تازه‌داماد را برملا کرد!

سیاست، در به روی حکمت بسته است

حداقل مزد کارگران تغییر می‌کند؟

مردم این شهرستان رکورددار مصرف تریاک در کشور هستند

علی مطهری در خصوص مذاکره با آمریکا: آقای پزشکیان! به خاطر منافع و مصالح کشور، ابتکار عمل را به دست گیرید

انتقاد تند وزارت صمت از قطع برق صنایع: اعتمادمان را به وزارت نیرو از دست داده‌ایم

پیشنهاد سردبیر
زندگی