۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۲۹
شنبه ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۶:۰۰
کد خبر: ۶۵۲۱۹

اسحاق جهانگیری و محمدجواد آذری جهرمی برای ورود به انتخابات چه گفتند؟

اسحاق جهانگیری و محمدجواد آذری جهرمی برای ورود به انتخابات چه گفتند؟
گمانه زنی‌ها درباره کاندیداتوری چهره‌های شاخص در انتخابات، این سناریو را مطرح می‌کند که آیا در اسفندماه ۱۴۰۲ شاهد زور و آزمایی ژنرال‌های سیاسی بر سر کرسی نمایندگی مجلس هستیم؟

رقابت‌ها برای انتخابات مجلس دوازدهم چند روزی ست که رسمیت یافته و طبق اصلاحیه جدید قانون انتخابات، کاندیداها در مرحله «پیش ثبت نام» شرکت می‌کنند تا اسناد و مدارک خود را برای بررسی بهتر صلاحیت‌ها ارائه دهند.

در این میان، اگرچه تاکنون هیچ‌کدام از چهره‌های مشهور سیاسی، به طور رسمی از کاندیداتوری خود رونمایی نکردند اما گمانه‌زنی‌های بسیاری درباره آمدن یا نیامدن آنان به میدان رقابت انتخابات از هر گوشه و کنار شنیده می‌شود.

یک روز صحبت از کاندیداتوری علی لاریجانی است و روز دیگر، از آمدن محمد جواد آذری جهرمی. یک روز بر نامزدی محسن رضایی بحث می‌کنند و بار دیگر درباره علی شمخانی.

اما این گمانه زنی‌ها درباره کاندیداتوری چهره‌های شاخص در انتخابات، این سناریو را مطرح می‌کند که آیا در اسفندماه ۱۴۰۲ شاهد زور و آزمایی ژنرال‌های سیاسی بر سر کرسی نمایندگی مجلس هستیم؟ آیا انتخابات ۹۸ با مشارکتی که به ۵۰ درصد هم نرسید، درس عبرتی شده تا شرایط به نحوی تسهیل شود که این بار، مهره‌های سرشناس سیاسی در انتخابات مجلس قدم به میدان بگذارند و حضور این چهره‌ها تنور رقابت‌های انتخاباتی را گرم کند؟

ژنرال‌های سیاسی به میدان می‌آیند؟
در انتخابات مجلس یازدهم میزان مشارکت مردم پای صندوق‌های رای در مقایسه با ادوار گذشته، به پایین‌ترین حد خود رسید. هرچند برخی‌ عدم آمدن مردم پای صندوق‌های رای را محصول نظارت استصوابی و حذف اصلاح‌طلبان از انتخابات در روند بررسی صلاحیت‌ها می‌دانند و برخی دیگر نیز، نارضایتی مردم از شرایط اقتصادی و سیاسی را در این امر دخیل می‌بینند اما به نظر می‌رسد در پشت پرده سیاستگذاری انتخاباتی کشور، این سناریو مطرح است که حضور چهره‌های شاخص سیاسی در انتخابات مجلس یازدهم و رقابت تنگاتنگ میان آنان، می‌تواند مردم را به پای صندوق‌های رای بکشانند.

روحانی حذف شد، برادر محسن می‌آید؟
در این مدت حرف و سخن‌های بسیاری درباره کاندیداتوری لاریجانی، محسن رضایی، حسن روحانی و ... مطرح شده اما کدام سیاستمداران برای انتخابات مجلس کاندیدا می‌شوند؟

بر اساس قانون انتخابات، سن کاندیداها هنگام ثبت‌نام باید حداقل ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال شمسی باشد. به این ترتیب، حسن روحانی به دلیل داشتن سن بالا نمی‌تواند کاندیدای انتخابات شود و از دور رقابت‌ها حذف می‌شود.

از سوی دیگر، بعد از کناره‌گیری محسن رضایی از حضور در کابینه ابراهیم سیاسی، احتمال پوشیدن رخت انتخاباتی توسط او قوت گرفت؛ احتمالاتی که اگر چه تکذیب شد اما باید دید در روزهای آینده برادر محسن در انتخابات پیش ثبت نام می کند یا خیر.

از میان چهره‌های نظامی، علی شمخانی نیز وضعیتی مشابه محسن رضایی دارد و پس از کناره‌گیری‌اش از دبیری شورای عالی امنیت ملی، گمانه‌هایی مبنی بر کاندیداتوری او در انتخابات مطرح شد است.

از سوی دیگر، نام محمد باقر قالیباف و علی لاریجانی نیز در صدر گمانه‌زنی‌ها شنیده می‌شود، چهره‌هایی که بر البته بر سر حضور آنان در انتخابات ۱۴۰۲ حرف و حدیث‌هایی هم وجود دارد. هر چند که برخی، از عزم علی لاریجانی برای فتح پاستور در ۱۴۰۴ نقل می‌کنند اما مشخص نیست که او بار دیگر بر کرسی نمایندگی خواهد نشست یا خیر. البته علی لاریجانی که همچنان از رد صلاحیت خود در رقابت‌های ۱۴۰۰ گلایه مند است، چندی پیش با انتشار متنی کنایه‌آمیز نوشت که خبری برای انتخابات وجود ندارد.

در این میان می‌توان به یکی دیگر ازچهره‌های جنجالی سیاست، یعنی محمود احمدی نژاد اشاره کرد که پس از ۲ بار رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری، آن را تحریم کرد. با این حال این روزها برخی از احتمال کاندیداتوری او در انتخابات سخن می گویند که البته توسط احمد علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز تکذیب شد.

اسحاق جهانگیری و محمد جواد آذری جهرمی نیز از دیگر چهره‌هایی هستند که با وجود گمانه‌زنی‌ها در زمینه حضورشان در انتخابات، از عدم نامزدی خود در انتخابات مجلس گفتند.

با این حال، باید تا پایان مراحل پیش ثبت‌نام و اعلام رسمی ژنرال‌های سیاسی منتظر ماند و دید آیا آنان با کاندیداتوری خود، تنور رقابت‌های انتخاباتی امسال را گرم می‌کنند؟


 

منبع خبر : اقتصادنیوز
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی