۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۳۵
دوشنبه ۱۰ مهر ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۶
کد خبر: ۶۶۲۳۵
علی‌اصغر زرگر، استاد روابط بین‌الملل در گفت‌وگو با فراز

آمریکا پای خود را روی گلوگاه ارزی ایران گذاشته است| جمهوری اسلامی ضرورت دارد برخی مسائل خارجی را بپذیرد

آمریکا پای خود را روی گلوگاه ارزی ایران گذاشته است| جمهوری اسلامی ضرورت دارد  برخی مسائل خارجی را بپذیرد
پیام سیاسی در دل اف.ای.تی.اف وجود دارد که می‌تواند به آمریکایی‌ها چراغ سبز برای گفتگو نشان دهد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، زمزمه‌هایی مبنی بر احتمال پذیرش اف.ای.تی.اف در ماه‌های آینده به گوش می‌رسد که می‌تواند یک پیام سیاسی برای غرب و بازار آن مبنی بر تمایل ایران به بازگشت از دریچه‌ی گفتگو و اقتصاد باشد. افزایش فشار تحریم‌ها در کنار تغییر رویکرد سیاست‌خارجی دولت نسبت به غرب نیز در پذیرش قوانین این سازمان بین دولتی موثر است.

 

زرگر


علی‌اصغر زرگر، استاد روابط بین‌الملل، در رابطه با علل پذیرش اف.‌ای. تی. اف در شرایط فعلی به «فراز» گفت: «اف.‌ای. تی. اف یک لایحه غیردولتی است که بهتر است از نام فارسی آن تحت عنوان«گروه ویژه اقدام مالی» استفاده کنیم. این لایحه لازمه مبادلات بانکی است در ۱۵۰ صفحه این مسأله چند بند وجود دارد که مورد پسند ایران نیست. اول در مورد مسأله هسته‌ای است که در آنجا خیلی شفاف بررسی می‌شود و هزینه کرد دولت‌ها در این زمینه مشخص می‌شود. دومین مسأله کمک به گروه‌های نیابتی است و کمک دولت‌ها به این گروه‌ها باید زیر ذره بین باشد. لذا اف.‌ای. تی. اف به طور کلی شفاف‌سازی هزینه کرد خارجی دولت هاست».


وی در ادامه در رابطه با فشار تحریم و لزوم پذیرش اف.‌ای. تی. اف اشاره کرد: «آمریکا پای خود را روی گلوگاه ارزی ایران گذاشته است. ما یک دلار هم نمی‌توانیم از طریق سیستم‌های رسمی بانکی جابه جا کنیم. ما نمی‌توانیم پولی از خارج دریافت کنیم و به طور کامل بلوکه شده‌ایم. تبادل چمدانی دلار هم همیشه جواب نمی‌دهد و ۲۵ درصد هم گرانتر تمام می‌شود. یک بازرگان که می‌خواهد یک جنس را صادر کند در گام نخست به خاطر این موضوع به مشکل می‌خورد و برای واردات هم دچار چالش است. الان یک جنس که خریداری می‌شود به دبی می‌آید و به نام یک شخص ثالث بارنامه می‌خورد وبه ترکیه‌ی رود و سپس با کامیون وارد می‌شود که هزینه‌های ما را بالا می‌برد. اگر ما بتوانیم اف.‌ای. تی. اف را بپذیریم تمام‌یان مشکلات ح لمی شود. تنها ۶ کشور هستند که این موضوع را نپذیرفتند، عربستان هم این مسأله را پذیرفت. برخی کشور‌های آفریقایی نیز به صورت جمعی اف.‌ای. تی. اف را پذیرفتند. اسراییل هم با اتکا به این لایحه بر علیه ایران فعالیت می‌کند».


زرگر درباره پیام سیاسی پذیرش اف.‌ای. تی. اف بیان کرد: «پذیرفتن اف.‌ای. تی. اف یک پیام اقتصادی است که ما می‌خواهیم به بازار برگردیم. بانک ملی در لندن و هامبورگ و نقاط دیگر شعباتی دارد که با این لایحه می‌تواند به راحتی کار کند. از سوی دیگر پیام سیاسی هم در دل اف.‌ای. تی. اف وجود دارد که می‌تواند به آمریکایی‌ها چراغ سبز برای گفتگو نشان دهد. ایران باید با سیستم بین‌المللی بازی کند و به عنوان یک بازیگر خیلی از مسائل را قبول کند. به هر صورت اف.‌ای. تی. اف زمینه‌ای است که می‌تواند مذاکرات را به جریان بیندازد. ترکیه به عنوان یک همسایه تمام این مسائل را پذیرفته و با استفاده از آن‌ها در تلاش برای جذب سرمایه است و اخیراً کارخانه تسلا را هم به سوی خود کشانده است. ترکیه با اسراییل و عربستان و عراق رابطه خوبی دارد و همه را به بازی گرفته است. پذیرفتن اف.‌ای. تی. اف برای ما پذیرفتن جذب سرمایه است. دیپلماسی علم ممکن ساخت غیرممکن هاست».


زرگر گفت: «پذیرفتن اف.‌ای. تی. اف یک ضرورت است. ما ایرانی‌ها یک ویژگی خاص داریم و آن کار امروز را به فردا انداختن است. ما کارمان را سر وقت انجام نمی‌دهیم و سپس در بدترین شرایط آن را انجام می‌دهیم. در حال حاضر هم اف.‌ای. تی. اف را در شرایط ضرورت می‌پذیریم. مثل جنگ ایران و عراق که می‌توانست بعد از آزادسازی خرمشهر با دریافت مقدایر زیادی پول آزاد شود اما جنگ را ادامه دادیم و در بدترین شرایط آن را تمام کردیم. الان هم جمهوری اسلامی ضرورت دارد که برخی مسائل خارجی را بپذیرد. یک زمانی عربستان را هم نپذیرفتیم و به سفارت آن حمله کردیم، حالا در هتل اسپیناس ناچار به رقص شمشیر با آن‌ها هستیم».

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی