۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۱۲
دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۹:۱۵
کد خبر: ۶۶۳۴۶
گفت‌و‌گوی مرتضی افقه، کارشناسی اقتصادی با فراز

دولت واقعا نفت می‌فروشد؟!

دولت واقعا نفت می‌فروشد؟!
دولت مدعی است نفت می‌فروشد و پول نفت را دریافت می‌کند. اگر این درست باشد چرا قیمت کالاهای اساسی انقدر بالا می‌رود؟ لذا دولت فروش نفت را دروغ می‌گویند یا پول‌ نفت را درست مصرف نمی‌کند که قیمت کالاها افزایش می‌یابد.

مرتضی افقه کارشناس اقتصادی در گفتگو با فراز، درباره افزایش تورم شهریور در بخش خوراکی‌ها گفت: دولت مانور روی این موضوع داده که توانستیم شتاب مالیات را پائین بیاوریم ولی واضح و مشخص بود که زیرگروه‌های نرخ تورم به این شکل ظاهر می شود. تورم  ۹ زیرگروه دارد و وقتی اعلام می شود باید با   آنالیزهایی که مشخص شده بررسی کنیم. لذا مهم‌ترین موارد کالاهای اساسی که طبقه متوسط و پایین است از جمله مسکن، بهداشت، مواد غذایی، آموزش باید بررسی دقیقی صورت بگیرد.

 

او ادامه داد:  قابل انتظار بود که تورم در مواد غذایی کاهش پیدا نکرده باشد. به دلیل اینکه از سال گذشته  ارز  ۴۲۰۰تومانی را حذف کردند، قیمت کالاهای اساسی با شتاب زیادی افزایش یافت و هنوز موج آن فروکش نکرده که این نشان می دهد دولت به رغم ادعاهایی که داشت نتوانست نظارت و کنترل در مواد غذایی برای دهک‌های متوسط به پایین داشته باشد. با توجه به چنین وضعیتی که شاهد هستیم فقرا هنوز در فقر هستند و قدرت خرید آنها رو به کاهش است.

 

این استاد دانشگاه تصریح کرد: تورم مصادف با کاهش قدرت خرید است. وقتی تورم افزایشی باشد یعنی قدرت خرید کاهش پیدا می کند به خصوص در بحث مواد غذایی که طبقات پایین سهم عمده هزینه های آنها در مواد غذایی است در نتیجه بیشترین لطمه را می بینند.

 

افقه با اشاره به اینکه تورم مواد غذایی بیشتر در گوشت قرمز به چشم می اید پاسخ داد: یک علتی که دارد بخاطر تغییر قیمت نهاده‌های دامی است. به دلیل اینکه بخش قابل توجهی از نهاده‌های دامی از خارج وارد می‌شود. لذا با این قیمت ارز نتوانستند قیمت مواد دامی را کاهش دهند و قیمت گوشت در حال افزایش است. باتوجه به قیمتی که گوشت دارد این گروه کمتر استفاده خواهند کرد.

 

افقه با اشاره به راهکاری که دولت باید در این زمینه پیاده کند بیان کرد: بهترین کار این است که دولت کنار برود. نه تنها این دولت بلکه هر دولتی در این شرایطی که بحث تحریم ها هنوز حل نشده کار نمی تواند انجام بدهد. هر کاری در توان دولت بوده تا به امروز انجام داده است.

 

این کارشناس افزود: دولت مدعی است نفت می‌فروشد و پول نفت را دریافت می کند. اگر این درست باشد  چرا قیمت کالاهای اساسی انقدر بالا می‌رود؟ لذا دولت فروش نفت را دروغ می‌گویند یا پول‌ نفت را درست مصرف نمی‌کند که قیمت کالاها افزایش می‌یابد. دولت باید پاسخ بدهد که چرا این اتفاق می‌افتد. لذا  دولت باید دنبال رفع مشکل تحریم و درآمدهای نفتی باشد. دولت ادعا دارد تحریم‌ها را دور می‌زند و نفت را می‌فروشد اگر چنین ادعایی درست باشد پس چرا اوضاع بازار انقدر اشفته است؟

 

افقه در پایان خاطرنشان کرد: کاری که برای بهبود شاخص های رفاهی مردم باشد از این دولت برنمی‌آید. دولت ناکارآمدتر از این است که بتواند مشکل را حل کند. وزیر اقتصاد اعلام کرده بر اساس استانداردهای FATF کار می کنیم. این احتمالا دارد که می‌خواهند زمینه را آماده کنند تا مشکلات را حل کنند که آن هم از روی ناچاری است.

 

برچسب ها:
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی