پنجشنبه ۱۳ شهريور ۱۴۰۴ 04 September 2025
دوشنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۰
کد خبر: ۶۷۳۳۰

معاون شهردار تهران: نیرویی به نام حجاب‌بان‌ در مترو نداریم

معاون شهردار تهران: نیرویی به نام حجاب‌بان‌ در مترو نداریم
محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران و سرپرست شرکت مترو گفت: ما چیزی به نام حجاب‌بان در مترو نداریم. آن چیزی که شما به آن اشاره می‌کنید کارکنان یگان حفاظت مترو هستند. آنها لباس فرم مشخصی می‌پوشند که پشت آن کلمه یگان حفاظت نوشته شده است. این مأموران مترو در حوزه‌های کنترلی و نظارتی موضوعات مختلفی را انجام می‌دهند. مأموران یگان حفاظت مترو از مواردی چون ورود آقایان به واگن ویژه بانوان جلوگیری و یا از ورود بار حجیم به مترو ممانعت می‌کنند.

روزنامه هم میهن  با محسن هرمزی، معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران و سرپرست شرکت مترو در مورد برخورد با بی حجابی در مترو مصاحبه کرده است.

این گفت وگو را می خوانید:

‌معاونت حمل‌ونقل شهرداری تهران براساس بخشنامه خیلی محرمانه وزارت کشور فعالیت حجاب‌بان‌ها را تعریف کرده است؟

این بخشنامه‌ای که شما به آن اشاره می‌کنید، در مترو وجود ندارد. حداقل این موضوع به ما ابلاغ نشده است که بخواهیم کسی را در مترو دستگیر کنیم.

‌فیلم‌برداری یا عکاسی از افراد در دستور کار شما قرار دارد؟

فیلم‌برداری و عکاسی به این شکلی که شما می‌گویید در دستور کار ما نیست. ایستگاه‌های مترو مجهز به دوربین‌های مداربسته است و تصاویر این دوربین‌ها ضبط می‌شود. این تصاویر در مواقع لزوم استفاده می‌شود. در زمان اتفاقی که برای آرمیتا گراوند رخ داد، با تصاویر دوربین‌ها همه ابعاد این حادثه شفاف‌سازی شد. در مجموع دنبال این نیستیم که شرایط را ملتهب کنیم. موضوع امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر را مردم انجام می‌دهند و کسی به آنها چنین موضوعی را دستور نداده است.

‌این افراد با لباس‌های متحدالشکل به‌صورت خودجوش در مترو امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌کنند؟ تنشی در مترو به وجود نمی‌آید؟

مدیریت شهری رویکردی برای ممانعت از امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر ندارد. از سوی دیگر این اقدام به‌هیچ‌عنوان ساماندهی‌شده نبوده و نیست. با این وجود در حال بررسی هستیم تا یک سازوکار برای هماهنگی بیشتر اتخاذ کنیم. اصلاً رویکردمان درگیری با مردم نیست؛ بلکه هدف تنها تذکر لسانی برای رعایت قانون حجاب است.

‌پس چرا مرداد امسال آقای زاکانی از فعالیت این افراد در مترو خبر داد و اعلام کرد که برای آنها 17 وظیفه در نظر گرفته شده است؟

ما چیزی به نام حجاب‌بان در مترو نداریم. آن چیزی که شما به آن اشاره می‌کنید کارکنان یگان حفاظت مترو هستند. آنها لباس فرم مشخصی می‌پوشند که پشت آن کلمه یگان حفاظت نوشته شده است. این مأموران مترو در حوزه‌های کنترلی و نظارتی موضوعات مختلفی را انجام می‌دهند. مأموران یگان حفاظت مترو از مواردی چون ورود آقایان به واگن ویژه بانوان جلوگیری و یا از ورود بار حجیم به مترو ممانعت می‌کنند.

‌پس نیروهای انتظامی خانم، به مترو وارد نشده‌اند؟

این نیروها از گذشته در مترو حضور داشتند. اما موضوع این است که مشخصاً نیرویی به نام حجاب‌بان نداریم. مأموران انتظامات مترو – مامور یگان حفاظت – در مترو حضور دارند و موظف‌اند با تمام ناهنجاری‌ها برخورد کنند.

‌اعلام شده بود که باید 900 نیرو در این حوزه فعالیت داشته باشند و قرار است نیرو استخدام کنید. در این حوزه با کمبود نیرو روبه‌رو هستید؟

تعداد بهره‌برداری از ایستگاه‌ها رو به گسترش است. در این یک سال اخیر حداقل ۳۰ کیلومتر به خطوط مترو اضافه شده است و اگر ایستگاه پرند هم اضافه شود، نیاز به افزایش تعداد نیرو داریم.

‌حقوق آنها 12 میلیون تومان است یا بیشتر؟

میزان حقوق این کارکنان همانند سایر کارکنان در بخش‌های مختلف شهرداری، براساس آیین‌نامه‌های مرتبط با حقوق و مزایا مشخص شده و جزئیات آن در اختیار مسئولین یگان حفاظت مترو است.

 
 

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

مطالبه‌گری نهاد گریز در دانشگاه

«مذاکره مستقیم با آمریکا»؛ منازعه مهاجرانی و نصیری در دهه هفتاد

درسی از تاریخ برای همه نسل‌ها؛ روزی که محمدرضا پهلوی به نخبگان و اپوزیسیون درباره وطن‌فروشی هشدار داد!

۶۰۰۰ تخت بیمارستانی جدید به شبکه درمان کشور اضافه می‌شود

محمد هاشمی: اگر بعد از بازگشت قطعنامه‌ها شاهد جنگ جدیدی باشیم، تنها دامن ایران را نمی‌گیرد

چند راهکار ساده برای تقویت آنتن‌دهی گوشی‌های هوشمند

وای‌فای خانه به سلامت قلب کمک می‌کند؟

اکتشاف «تایتانیک»؛ پوششی برای عملیات سری آمریکا بود؟

آذر منصوری:  لغو کنسرت خیابانی همایون شجریان، فراتر از یک تصمیم اداری یا امنیتی است

افشای مکالمات پوتین و رئیس‌جمهور چین درباره جاودانگی و طولانی کردن عمر انسان تا ۱۵۰ سال

منابع کالابرگ برای هفت دهک تأمین شده؛ پرداخت‌ها از امروز یا فردا آغاز می‌شود

از گلوی من دستاتو بردار!

رئیس سازمان پدافند غیر عامل: هیچ‌یک از فرماندهان شهید ما در جنگ ۱۲ روزه، از ابزارها یا اپلیکیشن‌ها استفاده نمی‌کردند

پیشنهاد سردبیر
زندگی