۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۴۰
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۰
کد خبر: ۸۵۰۵۰
عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش در گفت‌وگو با فراز:

فیلترینگ امروز به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است | مرزبانی فیلترینگ برای حوزه فرهنگی و دینی سوراخ شده است

فیلترینگ امروز به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است | مرزبانی فیلترینگ برای حوزه فرهنگی و دینی سوراخ شده است
رفع فیلترینگ این روز‌ها تبدیل به یکی از بحث‌های دامنه‌دار در مجلس و دولت شده است. حالا دیگر کفه مخالفان فیلترینگ آنقدر سنگین شده که کمتر نماینده‌ای را می‌توان در مجلس به عنوان موافق یافت. عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش در مجلس از جمله مخالفان فیلترینگ است که در گفتگو با فراز از نتایج منفی آن برای حوزه فرهنگ و اقتصاد می‌گوید.

فیلترینگ امروز فقط به نفع فیلترشکن‌ فروش‌هاست

فیاضی درباره آثار فیلرینگ در سال‌های گذشته به فراز گفت: «به نظر من فیلترینگ بیش از آنکه به نفع فضای اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی کشور باشد، به نفع فیلترشکن‌فروش‌ها شده است. شاید هدف‌گذاری مثبتی انجام شده، اما نتیجه آن مثبت نبوده است. نتیجه می‌گیریم که راه از مسیر فرهنگ، اندیشه و تعلیم و تربیت می‌گذرد.»
او ادامه داد: «فیلترینگ به عنوان یک ابزار کنترلی محدود در موقع خاص می‌تواند جواب دهد. اما چنانچه ادامه‌دار باشد برای جامعه چندان قابل هضم نیست؛ لذا زمانی که ما نتوانیم از راه‌های تربیتی و فرهنگ درست ورود پیدا کنیم هرچه‌قدر هم برای اینکار هزینه کنیم فایده‌ای نمی‌بریم.»

فیلترینگ نتوانسته مرزبان هویت فرهنگی و دینی باشد

فیاضی در ادامه به ناتوان بودن فیلترینگ در مرزبانی از هویت فرهنگی اشاره کرد و گفت: «هدف من سود و زیان است. این سود و زیان هم می‌تواند در عرصه اقتصادی باشد هم در حوزه فرهنگی و سیاسی. وقتی از مرز‌های هویتی خود دفاع می‌کنیم یعنی سود فرهنگی و سیاسی می‌بریم. باید با این رویکرد به موضوع نگاه کرد. آیا فیلترینگ توانسته این ماموریت را انجام دهد؟ آیا فیلترینگ مرزبان مناسبی برای هویت فرهنگی و دینی ما بوده یا مرزبانی آن همواره سوراخ شده است؟ سوراخ‌هایی که اتفاقا بخشی از آن را همین فیلترشکن‌فروش‌ها انجام دادند.»
او افزود: «بنابراین زمانی نیت خوب است، اما کارکرد ممکن است منفی باشد و روش‌ها مناسب نباشند. دولت از اختیارات قانونی که دارد باید استفاده کند. منتظر هستیم تا برنامه‌های دولت را ببینیم.» نماینده مازندران درباره ابعاد دیگری که باید در حوزه فضای مجازی به آن پرداخته شود نیز گفت: «ما فقط منتظر دیدن رفع فیلترینگ نیستیم، بلکه منتظریم ببینیم دولت چه چاره‌ای برای حوزه مجازی در پیش می‌گیرد. یکی از چاره‌ها رفع فیلترینگ است، اما بعد از آن چه؟ با ولنگاری‌هایی که در فضای مجازی در حوزه فرهنگی رخ می‌دهد یا با معضلات امنیتی آن دولت چه می‌خواهد بکند؟ همه جای دنیا این حوزه حساب و کتاب و قانون‌گذاری شده است؛ بنابراین یک بخش فیلترینگ است و بخش دیگر رفع دیگر چالش‌های در رابطه با فضای مجازی است. از این جهت باید کار جامعی در این حوزه انجام شود.» 

دولت چه خواهد کرد؟

مسعود پزشکیان رییس دولت چهاردهم در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری از فیلترینگ و محدودیت‌ها در فضای مجازی انتقاد کرده بود. دولت چهاردهم در همین راستا یکی از نخستین گام‌های خود را رفع فیلترینگ و این محدودیت‌ها تعریف کرد. تاجایی که ستار هاشمی وزیر ارتباطات گفته بود که این موضوع در توافقی بین دولت، مجلس و قوه قضاییه در حال پیگیری است. او نهم آبان ماه نیز بار دیگر تاکید کرد که درباره رفع فیلترینگ «اقدامات به‌صورت جدی در دستور کار جدی دولت است و امیدواریم که زودتر این موضوع هم به نتیجه برسد.»

در چنین شرایطی باید دید که دولت سرانجام می‌تواند فیلترینگ را رفع کند یا دی‌نفعان فیلترینگ همچنان مانعی در این مسیر خواهند بود. ذی‌‌نفعانی که در سال‌های گذشته گردش مالی عظیمی از فروش فیلترشکن ایجاد کرده‌اند. 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی