۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۸:۱۰
يکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۰۲
کد خبر: ۸۶۵۷۵
رسوخ ناکارآمدی اجرایی به دستگاه اطلاع‌رسانی دولت

خاموشی من، جدول آشفته تو!

خاموشی من، جدول آشفته تو!
خاموشی‌ها دوباره بازگشته است؛ این بار بی‌برنامه‌تر از قبل. بررسی‌های فراز نشان می‌دهد که خاموشی مناطق طبق برنامه‌های اعلام‌شده دولت انجام نمی‌شود و این امکان هرگونه برنامه‌ریزی را از مردم سلب می‌کند. حتی برخی اعلام کردند که پس از قطع برق برای آنها پیامک ساعت خاموشی ارسال شده است. در چنین شرایطی است که قطعی‌های دو ساعته برق می‌تواند زندگی خانواده‌ها را مختل کند. اما چرا این خاموشی‌ها دوباره بازگشتند و دولت چگونه قادر به انجام حداقلی‌ترین وظیفه، یعنی اطلاع‌رسانی به‌موقع و دقیق نیست؟

بازگشت همزمان خاموشی و آلودگی هوا

خاموشی‌های پاییز از ۲۱ آبان آغاز شد و تا ۶ آذر ادامه داشت. دولت ابتدا اعلام کرد که این خاموشی‌ها به دلیل جلوگیری از استفاده از سوخت مازوت است که می‌تواند آثار مخرب و جبران‌ناپذیری برای هوا داشته باشد. هرچند که در همان مقطع نیز گفته شد که این فقط بخشی از حقیقت است و بخش دیگر آن ناترازی عمیق در صنعت برق برای تامین سوخت نیروگاه‌ها است. شکاف در تولید و تقاضای برق در سال ۱۴۰۳به ۱۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات رسیده است و این در حالی است که این شکاف در سال گذشته ۱۲ هزار مگاوات بود. این ناترازی وقتی بحرانی‌تر می‌شود که دولت توانایی تامین سوخت نیروگاه‌های برق در روز‌های سرد سال را از دست داده است. چراکه با ورود سرما مصرف گاز در کشور افزایش پیدا می‌کند و به دلیل کمبود گاز، استفاده از سوخت‌های جایگزین مثل گازوئیل و مازوت می‌روند که اولی سوختی باارزش و دومی سوختی سنگین با آثار منفی بر محیط زیست و آب‌وهواست.

رسوخ ناکارآمدی اجرایی دولت به دستگاه اطلاع‌رسانی

همانطور که پیش‌بینی می‌شد، کمبود گاز در روز‌های سرد به ناترازی برق دامن شده و احتمالا دولت با کمبود تامین گاز نیز روبه‌رو است. موضوعی که تعطیلی‌های متعدد و سراسری در کشور آن را تایید می‌کند. از سوی دیگر آلودگی هوا نیز حکایت از استفاده احتمالی از سوخت‌هایی، چون مازوت دارد. خاموشی‌ها نیز بازگشته و این نشان می‌دهد که هیچ یک از سیاست گذاری‌های دولت در وضعیت کنونی کارگشا نبوده است. حال به این وضعیت باید ناتوانی دستگاه اطلاع‌رسانی دولت را هم افزود. اگر دولت چاره‌ای جز خاموشی‌های دو ساعته برق در نقاط مختلف کشور ندارد، دست‌کم با اطلاع‌رسانی می‌تواند از پیامد‌های اختلال‌زای این خاموشی در زندگی مردم بکاهد. اما دستگاه اطلاع‌رسانی دولت حتی در این حد نیز کارآمد نیست.

از سوی دیگر شورای اطلاع‌رسانی نیز در یک ماه گذشته گویی غیرفعال بوده است. به طوری که دقیقا روشن نکرده ریشه ناترازی‌های فعلی کجاست و چرا خاموشی‌ها بازگشته است. به این ترتیب این وضعیت دستاویزی برای هجمه به دولت از سوی مخالفان داده است. در حالی که فقط در یک فقره، دولت چهاردهم مخزن سوخت نیروگاهی را در حالی از دولت سیزدهم تحویل گرفت که حدود ۶۰ درصد آنها خالی بوده است. با این همه به نظر می‌رسد که ناکارآمدی اجرایی به سطوح خرد دولت نیز رسوخ کرده و دستگاه‌های اطلاع‌رسانی و شورای اطلاع‌رسانی از انجام وظایف خود ناتوان هستند.  

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی