۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۲۳:۲۸
سه‌شنبه ۰۲ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۴
کد خبر: ۸۸۶۴۳

گروسی: تفاهم هسته‌ای میان ایران و دولت جدید آمریکا ضروری است

گروسی: تفاهم هسته‌ای میان ایران و دولت جدید آمریکا ضروری است
رسانه آمریکایی مدعی شد که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده ایران به «انباشت اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا» ادامه می‌دهد.

 رسانه آمریکایی مدعی شده که آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کرده ایران به انباشت اورانیوم غنی‌شده با خلوص بالا ادامه می‌دهد.

خبرگزاری بلومبرگ با انتشار این مطلب همچنین نوشت، «رافائل گروسی» مدیرکل سازمان بین‌المللی انرژی اتمی نیز خواستار مذاکرات تازه با ایران شد.

گروسی اواخر آبان ماه‌ سفری به ایران داشت که با مقامات بلندپایه ایران، از جمله «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور و «سیدعباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران دیدار کرد.

او درباره تمام جنبه‌های مربوط به بیانیه مشترک توافق‌شده با ایران در مارس ۲۰۲۳ گفت‌وگوهای فنی و پادمانی با هیات فنی و کارشناسی سازمان انرژی اتمی به سرپرستی «محمد اسلامی» برگزار کرده و از ۲ سایت مهم غنی‌سازی نطنز و فردو بازدید کرد.

مدیرکل آژانس در سخنرانی آغازین خود در نشست فصلی پیشین شورای حکام درباره موضوع غنی‌سازی و انباشت اورانیوم در ایران گفته بود: «بعد از گزارش قبلی‌ام، ذخایر اورانیوم با خلوص ۲۰ درصد و اورانیوم-۲۳۵ با خلوص ۶۰ درصد ایران افزایش داشته است.»

او ادامه داد: «در دیدارهای بلندپایه میان آژانس و ایران در ۱۴ نوامبر ۲۰۲۴ در تهران، امکان گسترش نیافتن ذخایر اورانیوم-۲۳۵ با خلوص ۶۰ درصد، از جمله اقدامات راستی‌آزمایی فنی ضروری آژانس برای تایید این موضوع مورد بحث قرار گرفت. در ۱۶ نوامبر ۲۰۲۴، راستی‌آزمایی آژانس نشان داد که ایران در تاسیسات غنی‌سازی فردو اجرای اقدامات مقدماتی با هدف متوقف کردن افزایش ذخایر اورانیوم -۲۳۵ تا خلوص ۶۰ درصد را آغاز کرده است. انتظار می‌رود که تعاملات میان آژانس و ایران در این زمینه ادامه بیابد.»

گروسی امروز (سه‌شنبه) در نشست داووس گفت ایران باید به منظور جلوگیری از وارد شدن به درگیری دیگری در منطقه غرب آسیا به توافقی درباره فعالیت‌های هسته‌ای خود با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا دست پیدا کند.

توصیه گروسی به توافق ایران با دولت ترامپ، در حالیست که ایران به‌رغم خروج یک‌جانبه دولت آمریکا از توافق هسته‌ای در سال ۲۰۱۸ در دور اول ریاست‌جمهوری ترامپ، به تعهدات خود در متن توافق متعهد بوده و تنها پس از یک سال و نیم تحمل تحریم‌ها و بدعهدی شرکای اروپایی توافق در عمل به تعهداتشان مبنی بر ایجاد سازوکاری برای کاهش تاثیر تحریم‌ها و عادی‌سازی روابط تجاری با ایران، اعلام کرد در چند گام تعیین‌شده از تعهدات داوطلبانه خود در توافق هسته‌ای فاصله می‌گیرد.

این اقدام ایران، واکنشی مشروع به بدعهدی طرفین توافق، ذیل بند ۳۶ برجام بوده است. با این حال، مقامات ایران اعلام کردند به‌رغم بازگشت تمامی طرفین به اجرای تعهداتشان، این اقدامات بازگشت‌پذیر به حالت اولیه بازگردانده خواهند شد.

مذاکرات وین در دولت «جو بایدن» برای احیای این توافق بی‌نتیجه ماند، اما ایران تاکید کرده است در صورتی که طرفین اراده سیاسی نشان دهند، آماده نهایی کردن توافقی برای لغو تحریم‌ها خواهد بود.

گروسی در این باره گفت: «در این باره توافقی وجود داشت، البته پیش از آن که رئیس‌جمهور ترامپ به این نتیجه برسد در مسیر دلخواه او پیش نمی‌رود. حالا ما باید مشخص کنیم که چطور باید به آن (موضوع هسته‌ای ایران) رسیدگی کنیم که مسلما، باید مستثنی از بروز یک جنگ باشد. واقعا به جنگ‌های بیشتر نیازی نداریم.»

رافائل گروسی در این نشست مدعی شد که ایران به تولید مقادیر بالایی از اورانیوم با خلوص بالا ادامه می‌دهد.

شبکه خبری بلومبرگ مدعی شده تهران در واکنش به قطعنامه‌ای تنبیهی در شورای حکام آژانس، ظرفیت غنی‌سازی را در دسامبر هفت برابر افزایش داده و به حدود ۳۴ کیلوگرم در ماه رساند.

گروسی درباره نقش آمریکا در رسیدگی به موضوع هسته‌ای ایران گفت: «ما با روسیه، چین و کشورهای اروپایی در تعامل هستیم اما برای همه واضح است که آمریکا نقش جدایی‌ناپذیری دارد. نیاز داریم که در این زمینه به تفاهم‌نامه‌ای دست پیدا کنیم. ماموریت ما در هفته‌های آتی همین خواهد بود.»

او افزود: «این موضوعی است که باید به مسیر اصلی خود بازگردد.»

گروسی ابراز امیدواری کرد که «به‌زودی» با مقامات دولت ترامپ دیدار کند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
از صلح پاریس تا پایان جنگ آمریکا و ویتنام؛ واکاوی یک توافق
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت از واحدهای آسیب‌دیده جنگ ۴۰ روزه/ پرداخت بیش از ۷ همت تسهیلات حمایتی از سوی بانک ملی ایران
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
سود بادآورده جنگ با ایران و آزمون دشوار هزینه‌کرد برای غول‌های نفتی
عربستان سعودی در پی حملات انصار الله، کنفرانس «داووس در صحرا» در سال ۲۰۲۶ را لغو کرد
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
رضایی: حتی یک ذره از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود
محبوبیت ترامپ در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای به پایین‌ترین میزان خود یعنی ۳۱ درصد سقوط کرد
پیشنهاد سردبیر
زندگی