سه‌شنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۴ 25 November 2025
شنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۳۴
کد خبر: ۹۰۳۰۳
 فیاض زاهد و محمد مهاجری:

دلیلی وجود ندارد که بخش خصوصی،تعاملات تجاری با آمریکا نداشته باشد

دونالد ترامپ، این روزها زبان به تهدید گشوده است. اگر این ادبیات سخیف بروز نمی‌کرد، راه بر هر تعامل سیاسی باز بود . اما روشی که او برگزید رهبران جمهوری اسلامی را به این نتیجه رسانده که مذاکره نه عاقلانه است و نه شرافتمندانه.

 

دلیلی وجود ندارد که بخش خصوصی،تعاملات تجاری با آمریکا نداشته باشد

 فیاض زاهد و محمد مهاجری در یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشتند: با این حال، اکنون تنها راه تعامل سیاسی بسته شده اما دلیلی ندارد که مسیرهای دیگر را هم بسته نگاه داریم.

بخش خصوصی ایران، توان آن را دارد که برای منافع اقتصادی ایران، با هر شرکت و بنگاه و فردی که در هرجای دنیا ولو ایالات متحده فعال است ارتباط تجاری و صنعتی و فرهنگی داشته باشد. این راه حتی در دوران دفاع مقدس هم باز بوده و کانال‌های تجاری و تسلیحاتی ایران با بخش خصوصی امریکا فعال بوده است. اکنون نیز هیچ دلیل عقلانی برای مسدود کردن آن وجود ندارد. 

هر کشوری برای حفظ منافع ملی خود می‌تواند از شیوه‌های مورد نظرش استفاده کند و به نظر می‌رسد امروز این روش مفید باشد.

برخی روایت‌های تاریخی از زبان مقامات سابق صحت این ادعا را که حاکمیت هیچگاه معتقد به بستن همه راه‌های تعامل تجاری واقتصادی به جز اسراییل نبوده است. شواهد تاریخی نشان می‌دهد که دولت‌های ایرانی چندین بار تلاش کردند صداقت خود را نشان دهند، اما این دولت امریکا بوده که خلف وعده کرده است. ما نباید در چنبره ابتکار نتانیاهو و دشمنان ایران قرار بگیریم. بسیاری اتفاقات در منطقه سبب تغییر راهبرد برخی کشورهای همسایه شده است. دیگر برای برخی کشورهای عربی حذف نظامی ایران ناممکن است، از سویی نیاز به شکوفایی و سرمایه‌گذاری اقتصادی لزوم نوعی مصالحه را توجیه می‌کند. از سویی با رییس‌جمهور امریکا با روحیات خودشیفتگی ذاتی بهترین فرصت را برای بهره‌وری در اختیار تیم ایران قرار می‌دهد. در این میانه تمرکز بر روابط و ویژگی‌های اقتصادی و فرصت بزرگ سرمایه‌گذاری در ایران مهم‌ترین کارت بازی ایران است.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

عراقچی: تحریم کنندگان جمهوری اسلامی ایران باید به خاطر «جنایت علیه بشریت» بازخواست شوند

مرگ لاک‌پشت محبوب و سالخورده‌ترین ساکن باغ‌وحش «سن‌دیگو» در ۱۴۱ سالگی +عکس

جزئیات مصوبه گران شدن بنزین | چه کسانی بنزین ۵ هزار تومانی می‌گیرند؟

گزارش‌ها درباره آنفولانزای جدید نگران کننده نیست

آتش‌سوزی در یک پاساژ دو طبقه در فلکه دوم صادقیه

مهار کامل آتش‌سوزی در جنگل‌های الیت؛ نیرو‌ها در حال لکه‌گیری هستند

وضعیت موجود هوای تبریز به خشکی دریاچه ارومیه مرتبط است؟

نتانیاهو برای سومین بار دادگاه خود را متوقف کرد

به مردم قول می‌دهیم که لایحه «منع خشونت علیه زنان»، به زودی به تصویب نهایی مجلس برسد | صدور گواهینامه موتورسواری برای زنان منع حقوقی ندارد

باید محتوای آموزه‌های دفاع مقدس را منطبق با نیازهای نسل جدید، به‌روزرسانی کنیم

عراقچی: در جهان امروز زورگویی نظامی جای قانون را گرفته

حراج نفت‌کش ایرانی توسط اندونزی l فشار آمریکا برای کاهش درآمد ایران

گروسی: می‌خواهیم به‌طور کامل با ایران تعامل مجدد داشته باشیم

شاخص بازار بورس؛ سه‌شنبه ۴ آذر ۱۴۰۴ 

پیشنهاد سردبیر
زندگی