روز پنجم فروردین، قاضی رویس لمبرت از دادگاه ناحیه کلمبیا با صدور حکمی، شکایت رادیو اروپای آزاد علیه سازمان رسانههای جهانی آمریکا را وارد دانست. او در حکم ۱۰ صفحهای خود تاکید کرد که برای جلوگیری از تعطیلی این رسانه، «منع موقت» قطع بودجه ضروری است. پس از اعلام این خبر، سازمان رسانههای جهانی آمریکا اعلام کرد نامهای را که توافقنامه بودجه رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی برای سال مالی ۲۰۲۵ را قطع میکرد، لغو کرده است. به گزارش رادیو فردا (یکی از رسانههای زیرمجموعه رادیو آزادی)، این سازمان شامگاه چهارشنبه ششم فروردین، رادیو آزادی را در جریان این موضوع قرار داده است.
شکایت این رسانه از سازمان رسانههای جهانی آمریکا در شرایطی صورت گرفت که این سازمان اواخر اسفندماه اعلام کرد کارمندان این رسانهها را به مرخصی اجباری فرستاده است. رادیو آزادی با این شکایت، دریافت حدود ۷۷ میلیون دلار بودجهای را که کنگره آمریکا برای آن تصویب کرده بود، پیگیری کرد. «استیون کیپس»، رئیس و مدیرعامل رادیو اروپای آزاد در بیانیهای که روز هفتم فروردین منتشر شد، گفت: «این یک نشانه دلگرمکننده است که غملیات رادیو اروپای آزاد همانطور که کنگره در نظر گرفته بود، میتواند ادامه یابد.»
اواخر اسفندماه، سازمان رسانههای جهانی آمریکا اعلام کرد که به دلیل تغییر اولویتها بودجه برخی رسانهها را متوقف خواهد کرد. پس از اعلام این خبر، گفته شد که صدها کارمند و روزنامهنگار در رسانههای تحت پوشش سازمان رسانههای جهانی آمریکا، از جمله کارکنان صدای آمریکا و رادیو آزادی، را تا اطلاع ثانوی به مرخصی اجباری رفتهاند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که ترامپ یک فرمان اجرایی امضا کرد و به آژانس ایالات متحده برای رسانههای جهانی و شش نهاد دیگر دستور داد تا عملیات خود را به حداقل میزان تعیینشده توسط قانون کاهش دهند و اعلام کرد که این امر برای کاهش بوروکراسی ضروری است. برخی رسانهها مانند رویترز اعلام کردند که اقدام دولت آمریکا در این خصوص به نوعی عملا از تعطیل شدن این رسانه خبر میدهد.
مدتها پیش از این که خبر تعلیق فعالیت رسانه صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد (شامل رادیو فردا) منتشر شود، «ایلان ماسک» در پیامی در رسانه اجتماعی ایکس خواستار تعطیلی این رسانهها شده و نوشته بود این موسسهها باید تعطیل شوند، چرا که اروپا آزاد است و دیگر کسی به آنها گوش نمیدهد؛ کارکنان آنها چپهای افراطی دیوانهای هستند که فقط برای خودشان سخن میگویند و سالانه یک میلیارد دلار از پول مالیاتدهندگان آمریکایی را به آتش میکشند.
در واقع تلاش دولت ترامپ برای تعطیلی رسانه صدای آمریکا در راستای تمرکز بر مسائل داخلی و کاهش هزینههای دولت فدرال صورت گرفته بود. کاخ سفید همان زمان در بیانیهای اعلام کرد که دستورات اجرایی ترامپ تضمین خواهد کرد که مالیاتدهندگان دیگر مسئول تامین هزینههای تبلیغات رادیکال نخواهند نبود.
بازگشت بودجه رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی به دنبال حکم دادگاه ناحیه کلمبیا که رادیو آزادی را از تعطیلی نجات داد، نشاندهنده مقاومت در برابر سیاستهای دولت ترامپ برای کاهش هزینهها و کاهش بودجه رسانههای دولتی است. با این حال، وضعیت صدای آمریکا و سایر رسانههای تحت حمایت سازمان رسانههای جهانی آمریکا همچنان مبهم است. در حالی که رادیو آزادی از تهدید تعطیلی رهایی یافته است، سیاست کاهش هزینهها از سوی دولت ترامپ همچنان میتواند سرنوشت سایر رسانهها که اپوزیسیون ایرانی نیز در آن فعالیت دارد، تحت تاثیر قرار دهد.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
دکتر سعید معدنی و دکتر سعید معیدفر در گفتگو با فراز بررسی کردند
هشدار علی اصغر نخعیراد، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی در مورد خطر رسوب اتباع افغانی:
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش
در دارالخلافه با بهزاد یعقوبی