چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ 23 July 2025
چهارشنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۶
کد خبر: ۹۸۰۱۷
مدیرکل محیط زیست آذربایجان غربی:

اگر مدیریت منابع آب به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود

اگر مدیریت منابع آب به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود
 مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت:اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

درحالی که پس از خشک شدن کامل قسمت شمالی دریاچه ارومیه، قسمت جنوبی آن نیز در آستانه از بین رفتن قرار دارد، امید‌ها به احیای دریاچه روز به رنگ می‌بازد.

کاهش شدید بارش‌ها و افزایش تبخیر از یک سو و از سویی دیگر تداوم توسعه باغات و زمین‌های کشاورزی و اجرا نشدن مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه باعث شده تا بسیاری از کارشناسان به این باور برسند که احیای دریاچه ارومیه دیگر ممکن نیست و در بهترین حالت یک دریاچه فصلی خواهیم داشت که تنها کف آن مرطوب می‌ماند تا از توفان‌های گرد و غبار جلوگیری شود.

در چین شرایطی برخی از کارشناسان معتقدند که شاید برداشت نمک با ضوابط محیط زیستی، مشابه آنچه در دریاچه نمک بزرگ آمریکا انجام می‌شود، بتواند مقداری به شرایط دریاچه کمک کرده و از طرفی نفع اقتصادی نیز داشته باشد.

در رابطه با این موضوع، حجت جباری مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی می‌گوید: اگر مدیریت منابع آب در بخش کشاورزی و برداشت آب توسط وزارت نیرو و جهاد کشاورزی به همین شکل ادامه پیدا کند، احیای دریاچه ممکن نخواهد بود.

وی افزود: ما عملاً دریاچه ارومیه را به یک دریاچه فصلی تبدیل کرده‌ایم. در واقع، از سال ۱۳۹۰ یا ۱۳۹۲ به این‌سو، دریاچه حالت فصلی پیدا کرده است؛ تابستان‌ها کاملاً خشک می‌شود و در زمستان و بهار، کمی آب در آن جمع می‌شود. اگر مدیریت منابع آب همچنان به همین منوال ادامه داشته باشد، دریاچه فقط در فصل‌های پربارش تا حدودی آبگیری خواهد شد و در تابستان، تبخیر شدید آغاز می‌شود و آب رودخانه‌ها دیگر به دریاچه نمی‌رسد. با شدت بالای تبخیر در تابستان، دریاچه در پایان فصل دوباره خشک خواهد شد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی درباره برداشت نمک نیز توضیح داد: دریاچه ارومیه ۶.۵ میلیارد تن ذخیره نمک دارد که به عنوان یک ظرفیت عظیم مورد توجه قرار گرفته است. با رعایت ضوابط زیست‌محیطی، مجوز‌هایی برای برداشت این ذخایر از سواحل صادر می‌شود.

جباری افزود: در فصل تابستان، به‌ویژه با توجه به افزایش نیاز صنایع به نمک، مجوز‌های موقتی برای برداشت صادر می‌شود که واقعاً آسیبی به دریاچه نمی‌زند. میزان ذخایر نمک به‌قدری بالاست که اگر سالانه ۲ میلیون تن نمک برداشت شود، حدود ۳۰۰۰ سال طول خواهد کشید تا این ذخیره به پایان برسد؛ بنابراین، از منظر برداشت، خطری متوجه دریاچه نیست.

وی در پایان گفت: از سوی دیگر، با توجه به کاهش حجم آب دریاچه، برداشت نمک می‌تواند به کاهش غلظت نمک در آب و در نتیجه به روند احیای دریاچه کمک کند.

منبع:تسنیم

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چرا ایران به این مرحله از بحران کم‌آبی رسیده؟

پرتره یک اصولگرای منتقد؛ مروری بر سوابق و فعالیتهای مرحوم احمد توکلی

ماجرای ناوشکن آمریکایی که قصد نزدیکی به آب‌های ایران را داشت، چه بود؟

کلاهبرداری یک دختر از خانواده‌اش به خاطر مهاجرت | پسر خلافکار هم همدست دختر جوان شد!

اظهارات عجیب نماینده مجلس: مکانیسم ماشه هم فعال شود، تحریم جدیدی اضافه نمی‌شود!

جزئیات درگیری مسلحانه مرزبانان با گروهک تروریستی در استان کردستان

رهبر حزب سیاسی «میهن‌پرستان» فرانسه: حتی یک یورو هم برای کی‌یف نفرستید!

اصلاحات زمان‌بر است؛ اما دوره ریاست‌جمهوری هم کوتاه است!

برگزاری سومین دور از مذاکرات روسیه و اوکراین در استانبول

اعلام زمان فروش بلیت پروازهای اربعین

سازمان عفو بین‌الملل: غزه در آستانه قحطی جمعی قرار دارد

آب استخرهای تهران چهارشنبه و پنجشنبه قطع می‌شود

افزایش شدید قیمت پمپ در تهران به دنبال کاهش فشار آب

واکنش دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به ضرب‌و‌شتم یک پرستار

پیشنهاد سردبیر
زندگی