جمعه ۰۳ مرداد ۱۴۰۴ 25 July 2025
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۳۰
کد خبر: ۹۸۱۱۸

اوکراینی‌ها، چرا علیه زلنسکی به خیابان آمدند؟

اوکراینی‌ها، چرا علیه زلنسکی به خیابان آمدند؟
هزاران نفر روز سه‌شنبه در کی‌یف و دیگر شهرهای اوکراین تجمع کردند تا از ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور بخواهند قانونی جنجالی را که زیرساخت‌های مبارزه با فساد را تهدید می‌کند، وتو کند. این اولین تجمع بزرگ علیه دولت در بیش از سه سال جنگ بود.

پارلمان اوکراین قانونی را تصویب کرده که نظارت بر دو نهاد کلیدی مبارزه با فساد را تشدید می‌کند و منتقدان می‌گویند این قانون می‌تواند استقلال این نهادها را به شدت تضعیف و دست حلقه نزدیکان ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین را برای نفوذ بیشتر در تحقیقات ضد فساد باز بگذارد. 

به نوشته آسوشیتدپرس، مبارزه با فساد ریشه‌دار برای پیوستن اوکراین به اتحادیه اروپا و حفظ دسترسی به میلیاردها دلار کمک غربی‌ها حیاتی است. تصویب این قانون خشم عمومی را در اوکراین برانگیخته و برخی می‌گویند این اقدام ضربه اخلاقی بزرگ‌تری نسبت به حملات معمول پهپادی و موشکی روسیه خواهد زد. این تغییرات به دادستان کل اختیارات جدیدی بر تحقیقات و پرونده‌های تحت مدیریت دفتر ملی مبارزه با فساد اوکراین (NABU) و دادستانی ویژه مبارزه با فساد (SAPO) اعطا می‌کند.

روز دوشنبه، آژانس امنیت داخلی اوکراین دو مقام دفتر ملی مبارزه با فساد اوکراین را به اتهام ارتباط با روسیه بازداشت کرد و دیگر کارمندان این نهاد را به اتهامات غیرمرتبط مورد بازرسی قرار داد. دفتر زلنسکی به درخواست اظهارنظر پاسخی نداد. هفته گذشته، رئیس‌جمهور کابینه جنگی خود را بازسازی کرد و این اقدام به‌عنوان تلاشی برای تثبیت قدرت در حلقه نزدیکانش تلقی شد.

کمیسر توسعه اتحادیه اروپا، در پستی در شبکه ایکس نگرانی خود را از رأی پارلمان  ابراز کرد و آن را گامی جدی به عقب خواند. او نوشت:«نهادهای مستقلی مانند دفتر ملی مبارزه با فساد اوکراین و دادستانی ویژه مبارزه با فساد برای مسیر اوکراین به سوی اتحادیه اروپا ضروری هستند و حاکمیت قانون همچنان در مرکز مذاکرات الحاق به اتحادیه اروپا قرار دارد.»

در حالی که در طول جنگ در اوکراین تجمعاتی برگزار شده، این تجمعات عمدتا بر بازگشت اسیران جنگی یا افراد مفقودشده متمرکز بوده‌اند. با این حال، اعتراضات همچنان شکل سنتی اعمال فشار عمومی در اوکراین محسوب می‌شوند. پیش از اعتراضات مردمی به دو انقلاب در اوکراین انجامیده است. 

شاخه اوکراینی سازمان شفافیت بین‌الملل تصمیم پارلمان را محکوم کرد و گفت این تصمیم یکی از مهم‌ترین اصلاحات پس از انقلاب اوکراین در سال ۲۰۱۴ را تضعیف می‌کند و به اعتماد شرکای بین‌المللی آسیب می‌رساند. این گروه از زلنسکی خواست قانون را وتو کند و هشدار داد که در غیر این صورت، او همراه با پارلمان مسئول «تخریب زیرساخت‌های مبارزه با فساد اوکراین» خواهد بود. در این تظاهرات بسیاری از معترضان پلاکاردهایی با شعارهایی مثل«قانون را وتو کنید»، «از نظام مبارزه با فساد محافظت کنید، آینده اوکراین را حفظ کنید» یا «ما مخالفیم» حمل می‌کردند.

خشم و ناامیدی در میان اوکراینی‌های خسته از جنگ در میان جمعیت غالب بود. برخی معترضان رهبران اوکراین را متهم کردند که به جای مبارزه با فساد، به وفاداری و ارتباطات شخصی اولویت می‌دهند.

منبع:خبرآنلاین

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

جزئیات مصوبات شورای عالی مسکن برای مسکن حمایتی

فرصتی برای اروپا برای بازیابی بخشی از اعتبار از دست‌رفته‌اش در برجام

جزئیاتی از یک اتفاق عجیب در بازار مسکن

ادعای سرمربی سابق آبی‌ها: نام «استقلال» را من انتخاب کردم

اردوغان با «ترامپ» و «پوتین» رایزنی می‌کند

سرویس‌دهی خط یک متروی تهران به حالت قبل برگشت

زنوزی: بیشترین ارتباطی که با باریکن خارجی داشتم با الوز بود | حمله مالک باشگاه تراکتور به استقلال و سپاهان

دیدار سید حسن خمینی با خانواده شهید سردار سلامی +عکس

لارنس نورمن درباره گفت‌و‌گو‌های امروز سه کشور اروپایی با ایران: یک تغییر جزئی در موضع ایران دیده می‌شود

پیکر احمد توکلی به خاک سپرده شد

ابوترابی‌فرد، امام جمعه تهران: در جنگ ۱۲ روزه، افسانه شکست‌ناپذیری رژیم صهیونیستی پایان یافت

کشف ۱۰۷۳ ریزپرنده و هزار دستگاه بی‌سیم از یک خودرو کشف‌شده

طالبان: فرمان عفو عمومی شامل همه مهاجران بازگشتی است

تنها راه عبور از کم آبی، صرفه‌جویی فوری ۲۰ درصدی است

پیشنهاد سردبیر

بازداشت یک ایرانی به جرم حمل ۲۳ میلیون دلار کوکایین

پابلو اسکوبار ایرانی کیست؟

پیام افشار دوست در پایان نامه: فصل سوم، قسمت اول

چرا جامعه شناسان، جامعه را نمی‌شناسند؟!

عباس نخعی‌راد عضو کمیسیون مشترک بررسی لایحه سازمان مهاجرت به فراز گفت:

استخدام اتباع صرفا برای مشاغل ساختمانی و دامداری

زندگی