۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۳۷
چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۰:۵۱
کد خبر: ۱۰۰۰۳۲

تشریح اهدف پزشکیان از سفر به ارمنستان و بلاروس

تشریح اهدف پزشکیان از سفر به ارمنستان و بلاروس
سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران با تشریح اهداف و دستاوردهای سفر رئیس‌جمهور به ارمنستان و بلاروس، این تحرکات را بخشی از سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش همکاری با همسایگان، تقویت صلح و ثبات منطقه‌ای و مقابله با یکجانبه‌گرایی عنوان کرد و در عین حال با اشاره به سالگرد کودتای ۲۸ مرداد، اتحاد ملی را ضامن حفظ کیان کشور دانست.

 «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در برنامه «روی موج گفت‌وگو» با اشاره به سفر اخیر رئیس‌جمهور به ارمنستان، گفت: این سفر در امتداد سیاست حسن همجواری و تحکیم روابط با همسایگان انجام شد؛ سیاستی که طی سال‌های اخیر در دولت‌های سیزدهم و چهاردهم با جدیت دنبال شده است.

وی افزود: ارمنستان یکی از همسایگان مهم ایران در قفقاز جنوبی است که هرچند کوتاه‌ترین مرز مشترک را با کشورمان دارد، اما این مرز همواره امن و باثبات بوده و اهمیت راهبردی دارد.

بقائی، محورهای گفت‌وگو در ایروان را شامل امضای دست‌کم ۱۰ سند همکاری در حوزه‌های کشاورزی، تجارت، فرهنگ، آموزش، فناوری، گردشگری، حمل‌ونقل و انرژی دانست و توضیح داد که علاوه بر این موارد، تحولات اخیر منطقه به‌ویژه روندهای دو هفته گذشته در قفقاز نیز در دستور کار بوده است.

 

هدف پزشکیان از سفر به ارمنستان و بلاروس چیست؟

امضای اسناد میان ایران و ارمنستان

تهران حامی توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده است

به گفته او، تهران آغازگر و حامی توافق صلح میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان بوده و بر انعقاد هرچه سریع‌تر این توافق به‌عنوان زمینه‌ساز امنیت پایدار در منطقه تأکید دارد.

 وی به دیدار وزیران امور خارجه دو کشور در حاشیه این سفر اشاره کرد و گفت: این نخستین گفت‌وگوی رو در رو میان دو وزیر پس از انتشار بیانیه توافق صلح بود، هرچند پیش از آن نخست‌وزیر ارمنستان نیز به تهران آمده و تماس‌های تلفنی انجام شده بود.

بقائی این تعاملات را مثبت و با مواضع شفاف و روشن دو طرف ارزیابی کرد.

هدف پزشکیان از سفر به ارمنستان و بلاروس چیست؟

ورود پزشکیان به بلاروس


روابط ایران و بلاروس همواره پایدار و رو به رشد بوده است

سخنگوی دستگاه دیپلماسی در ادامه به دومین مقصد سفر رئیس‌جمهور، یعنی بلاروس، پرداخت و گفت: روابط ایران و بلاروس از زمان استقلال این کشور پس از فروپاشی شوروی تاکنون همواره پایدار و رو به رشد بوده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه، حوزه‌های همکاری را فناوری، اقتصاد و کشاورزی برشمرد و با اشاره به مواضع مشترک دو کشور در مخالفت با یکجانبه‌گرایی و قانون‌شکنی‌های بین‌المللی افزود: تهران و مینسک در قالب جنبش عدم تعهد همکاری‌های سازنده‌ای داشته‌اند و در این سفر اسناد مهمی برای گشودن فصل تازه‌ای از روابط به امضا خواهد رسید.
 
هدف پزشکیان از سفر به ارمنستان و بلاروس چیست؟

دیدار رئیسان‌جمهور ایران و ارمنستان در ایروان 


اتحاد و همبستگی و تقویت روابط با کشورهای همسایه، دو رکن اساسی تأمین امنیت و مصالح ملی هستند

بقائی در بخش دیگری از برنامه، با توجه به هفتاد و دومین سالگرد کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲، این رویداد را «ننگین» و «نماد آشکار مداخله بیگانگان» خواند و گفت: سرنگونی دولت منتخب مردم ایران توسط آمریکا و انگلیس و بازگرداندن نظام دیکتاتوری، پیامدهای عمیقی بر سیاست داخلی و خارجی کشور گذاشت که تا امروز آثار آن مشهود است.

وی خاطرنشان کرد: اعدام دکتر «سید حسین فاطمی» وزیر امور خارجه دولت مصدق، نیز بخشی تلخ از این رویداد بود و ایرانیان هر سال با یادآوری آن، انزجار خود از مداخله خارجی را ابراز می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه تأکید کرد که اتحاد و همبستگی ملی در برابر زیاده‌خواهی قدرت‌های خارجی و همچنین تقویت روابط با کشورهای همسایه، دو رکن اساسی تأمین امنیت و مصالح ملی هستند.

وی هشدار داد که هر نوع اختلاف و تفرقه میان کشورهای منطقه، فرصتی برای سوءاستفاده قدرت‌های فرامنطقه‌ای ایجاد می‌کند؛ موضوعی که در بحران‌های اخیر در سوریه و دیگر کشورهای پیرامونی دیده شده است.

بقائی در پایان با اشاره به همکاری ایران و ارمنستان، این رابطه را نمونه‌ای از همگرایی مؤثر برای تأمین امنیت مرزها و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای دانست و تحرکات دیپلماتیک اخیر دولت را بخشی از نقشه راه جامع سیاست خارجی توصیف کرد که همزمان امنیت، منافع ملی و نقش‌آفرینی فعال در نظم منطقه‌ای را دنبال می‌کند.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی