۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۰:۱۶
دوشنبه ۳۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۳
کد خبر: ۱۰۲۴۸۹

دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان برمی‌گردد؟

دلار به زیر کانال ۱۰۰ هزار تومان برمی‌گردد؟
یک کارشناس اقتصادی با اشاره به افزایش نرخ ارز در روزهای اخیر، گفت: افزایش نرخ ارز به دلیل جنگ روانی است که غرب با فعال کردن مکانیسم ماشه به راه انداخته است؛ بنابراین افزایش نرخ ارز فقط جنبه روانی دارد و این نوسانات موقتی و غیر اقتصادی است. به خصوص اینکه در چند ماه اخیر، دو بار نرخ ارز به بالای ۱۰۰ هزار تومان رسید، اما بعد از اینکه فضاسازی سیاسی و هیجانات اولیه فروکش کرد، قیمت‌ها به کانال‌های قبلی بازگشت.

به گزارش فراز؛ مصطفی صفاری با بیان اینکه ایران بیش از ۴۰ سال است که تحت شدیدترین تحریم‌های غرب قرار دارد و در این سال‌ها، قدرت‌های بزرگ سعی کرده‌اند فشارهای اقتصادی را بر ایران افزایش دهند، اظهار کرد: تحریم‌های آمریکا بیشترین فشار را به اقتصاد ایران وارد کرده است. به عنوان نمونه، با امضای برجام، انتظار می‌رفت که تحریم‌ها برداشته شوند، اما هیچ یک از کشورهای اروپایی مراودات اقتصادی خود را با ایران فعال نکردند. این موضوع نشان می‌دهد که تحریم‌های ثانویه آمریکا اثرگذاری بیشتری نسبت به تحریم‌های سازمان ملل داشته که بسیاری از کشورهای دنیا حاضر به همکاری با ایران نشده‌اند.

این کارشناس مسائل اقتصادی عنوان کرد: با توجه به اینکه سال‌هاست تحت تحریم هستیم، این تحریم‌ها و موضوع مکانیسم ماشه تأثیر چندانی بر اقتصاد ایران ندارند و تنها جنبه روانی دارد.  

وی افزود: اروپایی‌ها در راستای منافع اسرائیل وارد بازی شده و تحریم‌های آمریکا را پذیرفته‌اند، در حالی که طبق برجام باید تحریم‌های ایران برداشته می‌شد.

صفاری گفت: بیش از ۹۰ درصد تجارت ایران با کشورهای آسیایی صورت می‌گیرد. حال سؤال مهم اقتصادی این است که کشورهای آسیایی چه موضعی نسبت به فعال شدن مکانیسم ماشه دارند؟ دو کشور چین و روسیه که اعضای دائم شورای امنیت هستند و جزو شرکای تجاری خوب ایران محسوب می‌صوند، عنوان کرده‌اند که مکانیسم ماشه را قبول ندارند و همکاری خود را با ایران ادامه خواهند داد.

به نوشته ایسنا، این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: مکانیسم ماشه مانند تبری بود که بالا سر اقتصاد ایران قرار داشت و پیش‌بینی‌پذیری و شفافیت اقتصادی را از بین برده بود، زیرا تولیدکننده نمی‌دانست سیاست‌های تولیدی خود را بر چه مبنایی تنظیم کند. حال که تولیدکننده می‌داند مکانیسم ماشه فعال شده است، پیش‌بینی‌پذیری به‌نوعی محقق شده و تولیدکننده فعالیت خود را بر مبنای تداوم تحریم‌ها برنامه‌ریزی می‌کند؛ بنابراین می‌توان گفت سایه بی‌ثباتی اقتصادی کشور کاهش و شفافیت افزایش خواهد یافت.

وی خاطرنشان کرد: همان‌گونه که وزیر امور خارجه کشورمان اشاره کرد؛ اقدامات اروپایی‌ها موجب شد ایران اروپا را از اقتصادش حذف کند و اروپایی‌ها بازار بزرگ ایران را از دست دادند.

صفاری یادآور شد: ایران عضو پیمان شانگهای و بریکس است و این پیمان‌ها در زمان اوج تحریم‌ها کمک حال ایران بوده و هستند. ضمن اینکه در اجلاس اخیر شانگهای دو تصمیم مهم گرفته شد که به دور زدن تحریم‌ها کمک می‌کند؛ اول اینکه کمیته مقابله با تحریم‌های آمریکا علیه اعضای شانگهای تشکیل شد و تصمیم دوم اینکه قرار شد یک پول مشترکی تعریف شود تا عملاً اثر تحریم‌های مبتنی بر دلار از بین برود.

وی افزود: شورای امنیت سازمان ملل در حال ظلم به جامعه مظلوم ایران است و حتی نه تنها ایران، بلکه شورای امنیت از ملت مظلوم غزه نیز هیچ حمایتی نمی‌کند. این در حالی است که کل ملت‌های دنیا جنایات اسرائیل را محکوم کرده‌اند، اما آمریکا به تنهایی از رژیم غاصب اسرائیل دفاع می‌کند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی