۱۷ شهريور ۱۴۰۵ ۱۵:۵۱
شنبه ۰۵ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۴
کد خبر: ۱۰۲۸۷۴

هواشناسی برای این استان‌ها هشدار صادر کرد

هواشناسی برای این استان‌ها هشدار صادر کرد
سازمان هواشناسی کشور در خصوص فعالیت سامانه بارشی در ۱۴ استان و وزش باد و گردوخاک در نواحی مستعد ۲۲ استان هشدار داد همچنین از افزایش ارتفاع امواج آب‌های جنوب کشور به حدود ۲ متر خبر داد.

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح زرد از «فعالیت سامانه بارشی» و «افزایش گرادیان فشاری» خبر داد و ضمن صدور دو هشدار دیگر با سطوح نارنجی و زرد از «افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا» در نواحی ساحلی و فراساحلی بوشهر، هرمزگان و خوزستان خبر داد.

 سازمان هواشناسی در خصوص «فعالیت سامانه بارشی» اعلام کرد که از امروز (۵ مهر) وقوع رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، در نواحی مستعد گردوخاک و احتمال بارش تگرگ در چند استان مورد انتظار است. بر اساس هشدار سازمان هواشناسی این شرایط تا چهارشنبه (۹ مهر) ادامه دارد و امروز در اردبیل، نیمه شرقی آذربایجان شرقی، شمال آذربایجان غربی، مازندران، ارتفاعات استان‌های زنجان، قزوین، البرز، تهران، چهارمحال بختیاری، نوار شرقی خوزستان و شرق کهگیلویه و بویراحمد رخ می دهد. 

این شرایط فردا (۶ مهر) در گیلان، شمال شرق آذربایجان شرقی و مازندران، دوشنبه (۷ مهر) در گیلان و مازندران و سه‌شنبه (۸ مهر) در گیلان، مازندران، ارتفاعات گلستان و شمال شرق آذربایجان شرقی ادامه خواهد داشت. چهارشنبه نیز در گیلان، مازندران، گلستان، اردبیل، ارتفاعات استان‌های سمنان، تهران، البرز، قزوین و زنجان، شمال شرق آذربایجان شرقی و شمال و غرب خراسان شمالی مورد انتظار است. 

لزوم احتیاط در فعالیت‌های کوهنوردی و سفرهای بین شهری

فعالیت این سامانه بارشی باعث لغزندگی جاده‌ها خواهد شد و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها، جاری شدن روان آب، طغیان رودخانه‌های فصلی، صاعقه، آب‌گرفتگی معابر، کاهش دید افقی و وزش باد شدید موقتی، سقوط سنگ و اشیا از ارتفاعات و خسارت به سازه‌های سبک و صنعت کشاورزی را در پی دارد. 

در این شرایط توقف در حاشیه و بستر مسیل‌ها و رودخانه‌ها خطرناک است و باید در فعالیت‌های کوه‌نوردی، جابجایی عشایر کوچ‌رو و سفرهای بین‌شهری احتیاط کرد.

آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، عدم توقف در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره و تسریع در انتقال محصولات برداشت‌شده به مکان‌های مسقف نیز از دیگر توصیه‌های سازمان هواشناسی است.

هشدار زرد رنگ به این معناست که احتمال دارد پدیده‌ای جوی در سفرها و انجام کارهای روزمره اختلال ایجاد کند. این هشدار برای آگاهی مردم صادر می‌شود تا بتوانند آمادگی لازم را برای مواجهه با پدیده‌ای جوی داشته باشند که از حالت معمول کمی شدت بیشتری دارد. از سوی دیگر مسئولان نیز در جریان این هشدارها قرار می‌گیرند تا اگر لازم باشد تمهیداتی را بیندیشند.

هشدار کاهش کیفیت هوا از امروز تا چهارشنبه 

علاوه بر این سازمان هواشناسی کشور درباره «افزایش گرادیان فشاری» نیز هشدار داده است. حاکمیت این سامانه جوی که با وزش باد نسبتا شدید تا شدید در نواحی مستعد گردوخاک و کاهش کیفیت هوا همراه است از امروز تا چهارشنبه در مناطق مختلفی از کشور مورد انتظار است. 

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی کشور امروز نوار شرقی استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی، اصفهان، سمنان، شمال سیستان و بلوچستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، قم، لرستان، تهران، همدان، زنجان، کرمانشاه، کردستان و شمال فارس و فردا خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، خوزستان، ایلام، وشهر، آذربایجان غربی، کردستان و شمال سیستان و بلوچستان با این شرایط روبرو خواهند بود. 

دوشنبه این شرایط خراسان جنوبی، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کرمان، ایلام، خوزستان و بوشهر مورد انتظار است و سه‌شنبه نوار شرقی استان‌های خراسان رضوی و خراسان جنوبی، کرمان، شمال سیستان و بلوچستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کردستان، آذربایجان غربی و مرکزی را در بر خواهد گرفت.

حاکمیت این وضعیت جوی چهارشنبه خوزستان، ایلام، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، سمنان، نوار شرقی کرمان و شمال سیستان و بلوچستان مورد انتظار است و سبب کاهش کیفیت هوا به سبب افزایش غلظت آلاینده‌ها خواهد شد.

بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان از حضور در فضای باز خودداری کنند

سقوط اشیاء از ارتفاعات، شکستن نهال و درختان فرسوده، خسارت به سازه‌های موقت، آسیب به تاسیسات حساس به گرد و خاک و سازه‌های سبک و اختلال در ناوگان حمل و نقل به سبب کاهش دید از اثرات این مخاطره جوی است بنابراین سازمان هواشناسی توصیه می‌کند در ترددها به‌ویژه بین‌شهری احتیاط شود. بیماران تنفسی، افراد سالخورده و کودکان از حضور در فضای باز خودداری کنند و در نظر داشته باشند که در صورت ضرورت، استفاده از ماسک الزامی است. 

برای جلوگیری از دیگر مخاطراتی که در این شرایط احتمال وضوع دارد نیز باید از توقف و پارک خودرو در اطراف درختان فرسوده و ساختمان‌های نیمه‌کاره خودداری و از استحکام سازه‌های موقت از جمله تابلوهای تبلیغاتی و پوشش گلخانه‌ها اطمینان حاصل کرد. 

وزش باد در ۳ استان جنوبی؛ امواج دریا طوفانی می‌شود

سازمان هواشناسی کشور هشدار دیگری در سطح نارنجی صادر کرده است که در خصوص افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا از ظهر یکشنبه (۶ مهر) تا سه‌شنبه (۸ مهر) در سواحل بوشهر و هرمزگان است.

هشدار نارنجی‌رنگ سازمان هواشناسی پیش‌بینی می‌کند که پدیده‌ای جوی اثرات منفی به دنبال داشته باشد و خسارت‌های احتمالی را سبب شود. هشدار نارنجی برای آماده‌باش دستگاه‌های مسئول برای مقابله با یک پدیده خسارت‌زا صادر می‌شود.

شرایط پیش‌بینی شده موجب افزایش بیشینه سرعت وزش باد در محدوده ۲۸ نات و افزایش بیشینه ارتفاع امواج دریا تا ۱.۸ متر در مناطق ساحلی و بیش از ۱.۸ متر در مناطق دور از ساحل خواهد شد و یکشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی مرکزی و جنوبی استان بوشهر در خلیج فارس مورد انتظار است.

فعالیت این سامانه جوی دوشنبه (۷ مهر) در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان در خلیج فارس و سه‌شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل نواحی مرکزی و جنوبی استان بوشهر در خلیج فارس ادامه خواهد داشت. 

سازمان هواشناسی کشور با صدور هشدار سطح زرد نیز خصوص افزایش سرعت وزش باد و ارتفاع امواج دریا در بوشهر، هرمزگان و خوزستان اطلاع‌رسانی کرده است.

بر این اساس از ظهر یکشنبه سرعت وزش باد در محدوده ۲۴ نات و بیشینه ارتفاع امواج دریا بین ۱ تا ۱.۵ متر در مناطق ساحلی و دور از ساحل افزایش می‌یابد.

این شرایط یکشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و خوزستان و نواحی شمالی استان بوشهر در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان، دوشنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان خوزستان در خلیج فارس و استان هرمزگان در تنگه هرمز و دریای عمان و سه‌شنبه در مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های هرمزگان و خوزستان و نواحی شمالی استان بوشهر در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان پیش‌بینی شده است. 

شرایط خطرناک برای شناگران و غواصان 

غرق شدن شناگران و غواصان، پاره شدن تورهای صیادی، آسیب به قفس‌های پرورش ماهی، اختلال در فعالیت‌های تفریحی، اختلال در ترددهای دریایی قایق‌های صیادی و شناورهای سبک و نیمه سنگین، اختلال در تردد شناورهای مسافربری و کشتی‌های تجاری و اختلال در فعالیت‌های فراساحلی و سکوهای نفتی به عنوان آثار هر دو مخاطره در نظر گرفته می‌شود و بر همین اساس نیز فعالیت‌هایی مانند شنا، فعالیت‌های تفریحی و شیلاتی منع شده است.

بر اساس توصیه سازمان هواشناسی در این شرایط باید از تردد شناورهای سبک و نیمه سنگین نیز اجتناب و محدودیت و تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های ساحلی و فراساحلی را اتخاذ کرد و برای مواجهه با خسارت احتمالی در آماده‌باش قرار گرفت.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تابستان داغ صنایع بورسی؛ درآمد شرکت‌ها از تورم جلو زد!
مدیریت مصرف تهرانی‌ها جواب داد! | به اندازه سد کرج آب صرفه‌جویی شد
ایران خودرو گران می کند، شورای رقابت نظاره می کند؛ مردم تاوان کدام تصمیم را می‌دهند؟
با حضور وزیر میراث فرهنگی و به یاد شهدای مدرسه شجره طیبه میناب برگزار شد؛ رونمایی از بسته فرهنگی «با هم برای ایران» توسط بانک ملی
«نبرد هرمز» شصتمین روز | گزارش درحال به روز رسانی
قدردانی وزیر نیرو از نقش‌آفرینی ملی «بانک دی»
جوایز برندگان نظرسنجی رضایت مشتریان واریز شد
هزار وعده‌ی «احمد» یکی وفا نکند! | وعده افزایش دستمزد کارگران در نیمه دوم سال محقق می‌شود؟
سطح یک نسبت توانگری مالی
افزایش سرمایه ۱۰۷۲ درصدی شرکت پارس خودرو / سرمایه پارس‌خودرو به بیش از ۱۳۳ همت می‌رسد
یک مقام آگاه به فراز: روسیه و چین اعلام آمادگی کرده‌اند | همه چیز معطل تامین ارز است
بازآفرینی مراکز رشد در عصر هوش مصنوعی؛ حرکت از استقرار استارتاپ‌ها به پلتفرم ارزش‌آفرین
اولویت مدیرعامل پتروشیمی فارابی در شرایط جنگی: سود بیشتر به قیمت کاهش تولید! | مدیران تاپیکو و تامین اجتماعی از اولویت‌های بهزاد قلی‌پور مطلع‌اند؟
*ساعات ارائه خدمات شعب بانک گردشگری از تاریخ ۱۶ شهریور ۱۴۰۵ اعلام شد. *
توقیف نفتکش توسط نیرو‌های یمنی در بندر عدن
اعلام اولویت‌های پژوهشی سال ۱۴۰۵ بانک دی
«نبرد هرمز» روز پنجاه و نهم | گزارش درحال به روز رسانی
نیرو‌های ویژه نیروی دریایی آمریکا عملیات مخفی چهارماهه‌ای را برای پاکسازی مین‌های تنگه هرمز انجام دادند
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
کاهش ترافیک تنگه هرمز به کمترین میزان از ماه می‌در پی حملات آمریکا و ایران به شناور‌ها
افزایش قیمت نفت در پی حملات متقابل آمریکا و ایران به شناور‌ها
خزانه‌داری سکوهای آنلاین بانک صادرات ایران، راه را برای ست نمودن گواهی طلا و نقره هموار کرد
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
افزایش بی‌سابقه قیمت سوخت در ایالات متحده به دلیل جنگ ایران و مشکلات پالایشگاهی
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی