يکشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۴ 16 November 2025
سه‌شنبه ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۹
کد خبر: ۱۰۳۰۷۰

واکنش ۸ کشور اسلامی و عربی به طرح ترامپ درباره غزه

واکنش ۸ کشور اسلامی و عربی به طرح ترامپ درباره غزه
کشورهای عربی و اسلامی شرکت‌کننده در نشست نیویورک، بر همکاری با آمریکا در مسیر تحقق صلح تاکید کردند.

کشورهای عربی و اسلامی شرکت‌کننده در نشست نیویورک با «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کردند: ما بر اهمیت مشارکت با واشنگتن برای تحکیم صلح تأکید می‌کنیم.

وزیران خارجه قطر، اردن، امارات متحده عربی، اندونزی، پاکستان، ترکیه، عربستان سعودی و مصر از «نقش رهبری رئیس جمهور ایالات متحده و تلاش‌های او با هدف پایان دادن به جنگ در غزه و تشدید تلاش‌ها برای یافتن مسیری به سوی صلح» استقبال کردند و آمادگی خود را برای «همکاری مثبت و سازنده با ایالات متحده و طرف‌های ذیربط برای تضمین موفقیت توافق و اجرای آن» ابراز داشتند.

این کشورها تمایل خود را برای ایفای نقش در اجرای آن ابراز کردند.

دونالد ترامپ در جریان یک کنفرانس مطبوعاتی با «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر اسرائیل در کاخ سفید تأیید کرد که به پایان جنگ در غزه «بسیار نزدیک» شده است. در همان کنفرانس مطبوعاتی، ترامپ عناصر اصلی طرح خود برای پایان دادن به جنگ را تشریح کرد.

وزرا بر اهمیت ایجاد یک فرآیند صلح عادلانه بر اساس راه حل دو دولتی که به موجب آن و به عنوان کلید دستیابی به ثبات و امنیت منطقه‌ای غزه مطابق با قوانین بین‌المللی به طور کامل با کرانه باختری در یک کشور فلسطینی متحد شود، تاکید کردند.

این طرح ترامپ بیش از دو سال پس از آغاز جنگ در اکتبر ۲۰۲۳ ارائه می‌شود که منجر به شهادت بیش از ۶۵۰۰۰ فلسطینی، که اکثر آنها غیرنظامی بودند و نیز منجر به تخریب گسترده زیرساخت‌ها و بحران شدید انسانی شده است.

این طرح شامل آزادی همه زندانیان اسرائیلی (تقریباً ۲۰ نفر زنده و اجساد ۲۵ نفر دیگر) در ازای آزادی ۲۵۰ فلسطینی محکوم به حبس ابد و ۱۷۰۰ نفر دیگر از غزه توسط اسرائیل؛ عقب‌نشینی تدریجی اسرائیل به خطوط توافق شده؛ باز شدن گذرگاه‌هایی مانند رفح برای ورود فوری و بدون محدودیت کمک‌های بشردوستانه از طریق سازمان ملل و صلیب سرخ؛ بازسازی غزه تحت نظارت «شورای صلح بین‌المللی» به ریاست خود ترامپ، با مشارکت کارشناسان بین‌المللی مانند تونی بلر و یک دولت انتقالی فنی فلسطینی غیرسیاسی تا پنج سال می‌شود.

این در حالی است که «محمود مرداوی»، از رهبران جنبش حماس اعلام کرد که طرح دونالد ترامپ نزدیک به دیدگاه رژیم صهیونیستی است و این طرح تضمین شده نیست.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

چمران: باید در تهران ۱۱ هزار اتوبوس داشته باشیم، اما ۲ هزار عدد داریم

معاون عراقچی: اگر روزی مذاکره‌ای با آمریکا اتفاق بیفتد، قطعاً یک «مذاکره مسلح» است

۱۶ سد مهم در کشور کمتر از ۱۰ درصد آب دارند

قیمت طلا و سکه در بازار؛ یکشنبه ۲۵ آبان‌۱۴۰۴

تشکیل پرونده قضایی درباره مفقود شدن «ستاره حیدری»، دختر ۱۷ ساله

مسیر همکاری صنعت و دانشگاه با کیتونکست کرمان موتور / ثبت نام کیتونکست آغاز شد

اولین عملیات بارورسازی ابرها انجام شد

ادعای سفیر آمریکا در اسرائیل درباره گسترش قریب‌الوقوع توافق‌نامه ابراهیم

درخواست تسلا از تامین‌کنندگانش؛ قطعات چینی را کنار بگذارید

سی‌ان‌ان: اگر مادورو تصور کند در حال سقوط است، ممکن است سکو‌های نفتی در دریای کارائیب را هدف قرار دهد

بانک مرکزی بعد از انحلال بانک آینده، برای موسسه ناتراز ملل هیئت سرپرستی تعیین کرد

واشنگتن با حمایت شرکای خود به دنبال آتش‌بس ۳ ماهه در سودان است

جامعه امروز به زبان سیاست خارجی حساس‌تر از گذشته است | چند پیشنهاد به وزیر خارجه و منتقدان او

قیمت طلای جهانی؛ یکشنبه ۲۵ آبان‌ ۱۴۰۴

پیشنهاد سردبیر
زندگی