شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ 04 October 2025
شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۸
کد خبر: ۱۰۳۳۶۷

علم الهدی: فضاهای کوچک و کم‌هزینه می‌تواند آغاز یک زندگی خانوادگی باشد

علم الهدی: فضاهای کوچک و کم‌هزینه می‌تواند آغاز یک زندگی خانوادگی باشد
 نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: تأخیر در ازدواج جوانان پیامدهای متعدد اجتماعی و اخلاقی به همراه دارد و زمینه‌ساز انحرافات اخلاقی، کاهش انسجام خانواده و مشکلات تربیتی می‌شود.

 

 آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی در دیدار دومین جلسه قراگاه مردمی جمعیت استان، مسئله جوانی جمعیت و اهمیت ازدواج را یکی از مسائل راهبردی کشور دانست و اظهار کرد: این موضوع نه تنها یک دغدغه اجتماعی و اقتصادی نیست، بلکه ارتباط مستقیم با ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) و تشکیل جامعه جهانی مهدوی دارد. نسل امروز، سازنده پایه‌های جامعه مهدوی آینده است و اگر جمعیت جوان کاهش یابد، ظرفیت این جامعه در آینده آسیب می‌بیند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به اقدامات دکتر ذاکریان و موسسه «نَفَس»، پایمردی و اخلاص ایشان در ترویج فرهنگ ازدواج و فرزندآوری را ستود و گفت: فعالیت‌های این موسسه، نمونه‌ای از جهاد فرهنگی است. تلاش‌های خستگی‌ناپذیر و پیگیری‌های مداوم ایشان باعث شده موسسه «نَفَس» در همه استان‌ها و شهرستان‌های کشور گسترده شود و آثار مثبت فراوانی بر نسل جوان داشته باشد.

وی با تأکید بر اهمیت انگیزه‌های دینی و اعتقادی در مسئله جمعیت افزود: کسانی که در این عرصه خدمت می‌کنند، در حقیقت در مسیر اجرای منویات امام زمان (عج) گام برمی‌دارند و هرگونه اقدامی که با اخلاص و انگیزه دینی صورت گیرد، ارزش معنوی و جهاد فرهنگی دارد. خدمت به جمعیت جوان، خدمت به آینده جامعه اسلامی و آماده‌سازی برای ظهور است.

تاخیر در ازدواج زمینه‌ساز آسیب‌های اجتماعی است

علم الهدی هشدار داد که تأخیر در ازدواج جوانان پیامدهای متعدد اجتماعی و اخلاقی به همراه دارد و تصریح کرد: اگر جوانان دیرتر ازدواج کنند، انگیزه فرزندآوری کاهش می‌یابد و ده‌ها آسیب فرهنگی، اجتماعی و اخلاقی گریبان‌گیر جامعه می‌شود. یکی از مهم‌ترین پیامدها، افزایش سن ازدواج است که زمینه‌ساز انحرافات اخلاقی، کاهش انسجام خانواده و مشکلات تربیتی می‌شود.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی به نقش خانواده‌ها و نهادهای اجتماعی در تشویق ازدواج و فرزندآوری اشاره کرد و گفت: حل مشکلات ازدواج نیازمند یک نگاه جامع فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی است. ایجاد خوابگاه‌های دانشجویی و متأهلی، کاهش هزینه‌های زندگی، ارائه تسهیلات مالی، کاهش تشریفات ازدواج و آموزش‌های فرهنگی به خانواده‌ها می‌تواند انگیزه جوانان برای تشکیل زندگی مشترک را افزایش دهد و بسیاری از موانع موجود را رفع کند.

وی در ادامه با ذکر تجربیات موفق تاریخی، مثال‌هایی از فعالیت‌های خیرخواهانه و الگویی ارائه داد: در شیراز، فردی خیر اقدام به ساخت خوابگاه‌های دانشجویی برای زوج‌های جوان کرده بود. با ایجاد یک فضای ساده و مناسب، این زوج‌ها توانستند به راحتی زندگی مشترک خود را آغاز کنند و فرزندآوری را ادامه دهند. چنین اقدامات عملی و الگویی نشان می‌دهد که با کمترین هزینه و با مدیریت صحیح می‌توان بستر ازدواج و جوانی جمعیت را فراهم کرد.

حل مسئله مسکن با مشارکت دولت و مردم

علم الهدی همچنین به نقش دولت و نهادهای مردمی در حل مشکلات مسکن جوانان اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم زمین و امکانات مناسب برای ساخت مسکن و خوابگاه‌های دانشجویی فراهم کنیم، جوانان با انگیزه بیشتری وارد ازدواج می‌شوند. حتی فضاهای کوچک و کم‌هزینه می‌تواند آغاز یک زندگی خانوادگی باشد و فرهنگ تشکیل خانواده و تربیت نسل جدید را تقویت کند.

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی خاطرنشان کرد: حل مسئله ازدواج، به‌ویژه در سنین مناسب، کلید اصلی جریان جوانی جمعیت است. اگر سن ازدواج کاهش یابد، بسیاری از آسیب‌های اجتماعی، اخلاقی و فرهنگی نیز خودبه‌خود حل می‌شود. این امر نه تنها به نفع جوانان است، بلکه به نفع کل جامعه و آینده کشور خواهد بود.

وی به اهمیت اقدامات نهادهای فرهنگی، خیریه و دولتی در ایجاد انگیزه برای ازدواج و فرزندآوری تأکید کرد و افزود: هر نهادی که در این مسیر قدم بردارد، در حقیقت خدمتگزار منویات امام زمان (عج) است و فعالیت‌های آن از منظر معنوی و اعتقادی ارزشمند است. مسئله جمعیت، مسئله‌ای حیاتی و استراتژیک برای آینده کشور و جهان اسلام است و نباید لحظه‌ای در آن غفلت کرد.

علم الهدی گفت: اگر بتوانیم موانع اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ازدواج و فرزندآوری را برطرف کنیم، جوانان با رغبت و انگیزه بیشتری وارد زندگی مشترک خواهند شد و نسل جدیدی پرنشاط، متعهد و مؤمن تربیت خواهد شد. این نسل همان پایه‌های جامعه مهدوی در آینده خواهد بود و زمینه ظهور حضرت ولی‌عصر (عج) را فراهم می‌کند.

منبع:مهر

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

فاکتورهای مراسم‌های لاکچری را چه کسی پرداخت می‌کند؟

دادستان تهران از خاتمه رسیدگی قضایی به یکی از بزرگ‌ترین پرونده‌های قاچاق کالا در صنعت لوازم خانگی کشور خبر داد

اخراج نزدیک به پنج هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان در یک روز

اردوغان: غزه مهمترین موضوع در دستور کار تماس تلفنی ما با ترامپ بود

آخرین وضع تأمین سوخت زمستان بررسی شد

آموزش سگ‌های روباتیک برای رفتن به ماه!

علم الهدی: فضاهای کوچک و کم‌هزینه می‌تواند آغاز یک زندگی خانوادگی باشد

این عوامل ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد

بازی «صبر و انتظار» ترامپ در قبال ایران

فاکس‌نیوز: ایرانی‌ها با صبر به‌ دنبال اخراج آمریکا از خاورمیانه هستند

پزشکیان در پاسخ به مجری فاکس‌نیوز: اجباری بودن حجاب را اجرایی نمی‌دانم

وزیر دفاع درباره انتقال تجهیزات نظامی آمریکا به منطقه: مرتب از احتمال حمله دوباره می‌گویند تا جنگ روانی ایجاد کنند | مردم حواسشان به این جنگ شناختی باشد | اگر جنگی تحمیل شود، وظیفه ما نظامی‌هاست دفاع کنیم؛ برایش آمادگی کامل هم داریم

پولیتیکو: رئیس ستاد نیروی دریایی آمریکا برکنار شد

صدور کیفرخواست متهمان پرونده قاچاق یکی از برندهای لوازم خانگی و صوتی-تصویری

پیشنهاد سردبیر

پیامدهای پر مخاطره تصمیم بانک مرکزی

خدمات بانکی در گرو سامانه املاک!

احمد شیرزاد در گفتگو با فراز بررسی کرد

اسنپ بک چقدر شانس موفقیت دارد؟

زندگی