دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ 10 November 2025
دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۹
کد خبر: ۱۰۶۱۳۱

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: برخی زنان با بی‌حجابی و یا بدحجابی سوار موتور می‌شوند

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: برخی زنان با بی‌حجابی و یا بدحجابی سوار موتور می‌شوند
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر اینکه در صورت وجود نقص در قانون صدور گواهینامه برای موتور سواری زنان، مجلس باید ورود کند گفت: برخی با بی حجابی، بدحجابی، با پوشش بد و ... سوار موتور می‌شوند؛ این نوع رفتارها خلاف شرع است اما اگر موازین شرعی در این زمینه رعایت شود به نظر بنده مغایرتی با بسیاری از فتواهای فقهای شرعی ندارد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز؛ دکتر عبدالحسین خسروپناه  ضمن بیان این مطلب به چالش صدور گواهینامه موتورسواری برای بانوان همچنین نقش شورای عالی انقلاب فرهنگی در این خصوص اشاره و تاکید کرد: این شورا صرفا سیاست‌های کلی را اتخاذ می کند. عقیده من این است که شورای عالی انقلاب فرهنگی نباید وارد جزئیات چنین موضوعاتی شود که بخواهد در آن زمینه درصدی نیز تعیین کند، مگر آنکه حاکمیت، موضوعی را به این شورا ارجاع دهد.

وی افزود: اینکه آیا قانون فعلی اجازه صدور گواهینامه به بانوان را می‌دهد یا خیر، محل بحث است. برخی معتقد هستند قانون فعلی صدور گواهینامه برای بانوان را منع نکرده است اما رویه این بوده است که این قانون اجرا نشود و تا بحال نیز اجرا نشده است. به طور کلی این موضوع نیازمند پاسخ حقوقدانان و مجلس شورای اسلامی است که قوانین را مصوب می‌کنند.

این مقام مسئول به بعد قانونی و شرعی صدور گواهینامه موتور سواری برای زنان اشاره کرد و گفت: این امر باید از مراجع تقلید استعلام شود که آیا این امر خلاف شرع است یا خیر. آنها نیز اگر رفتاری با شئونات اسلامی سازگاری نداشته باشد، قطعاً خلاف شرع می دانند. اگر پروتکلی تعریف شود که شرایط شرعی رعایت شود، این موضوع نیز قابل تأمل و توجه است. بنابراین بعید می دانم شورای عالی انقلاب فرهنگی به این موضوع ورود کند.

وی ادامه داد: هر رفتاری در موتور سواری اینکه از سوی زنان یا مردان صورت بگیرد می تواند مطابق یا مغایر با شرع باشد اما برخی آداب شرعی را در موتور سواری رعایت نمی‌کنند به طور مثال با بی حجابی، بدحجابی، پوشش بد و غیره سوار موتور می شوند؛ این نوع رفتارها خلاف شرع است اما اگر موازین شرعی در این زمینه رعایت شود به نظر بنده مغایرتی با بسیاری از فتواهای فقهای شرعی ندارد.

به نوشته ایسنا، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطر نشان کرد: در صورت وجود نقص در قانون صدور گواهینامه برای موتور سواری زنان، مجلس باید ورود کند. با توجه به مقتضیات زمان بهتر است مجلس نظر کارشناسی خود را در این زمینه ارائه دهد تا یک تصمیم منطقی در این خصوص گرفته شود.

خسروپناه همچنین  اولویت اصلی در زمینه موتورسواری زنان را آموزش فرهنگ رانندگی دانست و گفت: متأسفانه بخش قابل توجهی از مرگ و میر و معلولیت جامعه ما ناشی از تصادفات موتوری است؛ در واقع بخش قابل توجهی از موتورسواران کلاه ایمنی ندارند یا مقررات رانندگی را رعایت نمی‌کنند. اولین مسئله در این زمینه فرهنگ موتورسواری است که این فرهنگ اختصاص به بانوان ندارد، فرهنگ رانندگی به طور کلی باید اصلاح شود.

وی خطاب به متولیان این امر خاطرنشان کرد: اگر می‌خواهند تأثیری بگذارند، باید فرهنگ موتورسواری را رواج دهند تا آسیب‌ها و معلولیت‌ها کاهش یابد و بار سنگینی از دوش وزارت بهداشت برداشته شود.

این مقام مسئول در پایان تأکید کرد: اولویت‌های مسئله بسیار مهم‌تر از خود بحث موتورسواری بانوان است؛ بانوان حقوق بسیار مهم‌تری دارند که امیدوارم متولیان امور زنان بیشتر به آن حقوق توجه کنند. طرح مسائلی که دو قطبی ایجاد کرده و به انسجام جامعه آسیب می‌زند، در شرایط فعلی خطرناک است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همچنین نسبت به طرح برخی مسائل در جامعه هشدار داد و گفت: مسائلی که موافق و مخالف دارد و دوقطبی ایجاد می‌کند، به شدت خطرناک است و باید از طرح مسائلی که انسجام ملی را آسیب می‌زند، پرهیز کرد.

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

پزشکیان در تمرین تیم ملی فوتبال پا به توپ شد +تصاویر

شاخص بازار بورس؛ دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴

ترکیه چگونه اسرائیل را تنبیه کرد؟

لاریجانی: پیام جدیدی از سوی ایران به آمریکا ارسال نشده

هفته گذشته بازرسان آژانس از چند مرکز هسته‌ای ایران بازدید کردند

پیرپسر با بنیان‌های خانواده درافتاده؟!

امروز آمادگی دفاعی ما در سطح بسیار خوبی است؛ اگر در جایی نقطه ضعفی داشته‌ایم، برطرف کرده‌ایم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: برخی زنان با بی‌حجابی و یا بدحجابی سوار موتور می‌شوند

عارف: بندهایی از قانون برنامه هفتم باید اصلاح شود

لاریجانی: رهبری با تعاملات اقتصادی با غرب مسئله‌ای ندارند

سخنگوی صنعت آب: در تهران روزانه از این ساعت منتظر کاهش فشار آب باشید

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴

قیمت طلا و سکه در بازار؛ دوشنبه ۱۹ آبان‌۱۴۰۴

اعتراف اخیر ترامپ را به عنوان سند در شورای امنیت و سازمان ملل ثبت کردیم | نگاه ما به آینده است، اما تجربه‌های گذشته را نمی‌توان نادیده گرفت 

پیشنهاد سردبیر
زندگی