۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۶
دوشنبه ۰۴ اسفند ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۱۱۱۸۶۰

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!
در حالی که تیم مذاکره‌کننده ایران برای سومین دور گفت‌و‌گو‌های حساس هسته‌ای با آمریکا آماده می‌شود، ادبیات جنگ‌طلبانه سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس، بار دیگر شعله‌های نگرانی را در دل جامعه‌ای که از سایه جنگ و فشار اقتصادی خسته است، روشن کرده است.

ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان و سخنگوی فعلی کمیسیون امنیت ملی، بار دیگر با یک توئیت جنجالی فضای روانی کشور را ملتهب کرد. او که پیش از این در دور دوم مذاکرات در مسقط، با قطعیت از شکست دیپلماسی و برخورد نظامی سخن گفته بود و پیش‌بینی‌هایش غلط از آب درآمد، حالا در آستانه مذاکرات پنج‌شنبه، سربازان آمریکایی را بین «آمریکا» و «جهنم» مخیر کرده است. این گزارش به بررسی تناقضات و آسیب‌های رفتاری این نماینده مجلس می‌پردازد.

دیپلماسی با طعم «تهدید» | وقتی سخنگو، امنیت ملی را به خطر می‌اندازد

در شرایطی که جامعه ایران به دلیل تهدیدات نظامی و نوسانات ارزی ناشی از اخبار جنگ، تحت فشار روانی شدیدی قرار دارد، انتظار می‌رود سخنگوی کلیدی‌ترین کمیسیون مجلس، نماد آرامش و عقلانیت باشد. اما ابراهیم رضایی مسیری متفاوت را برگزیده است. توئیت اخیر او مبنی بر اینکه «مذاکرات پنج‌شنبه تعیین می‌کند سربازان آمریکایی به جهنم خواهند رفت یا آمریکا»، بیش از آنکه یک موضع دیپلماتیک باشد، یک «پالس جنگی» به طرف مقابل است که می‌تواند میز مذاکره را پیش از شروع، تحت‌الشعاع قرار دهد.

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!

سریالی از پیش‌بینی‌های غلط | از «ناو‌های غرق‌شده» تا «مذاکرات نافرجام»

مرور فعالیت‌های مجازی رضایی در شبکه ایکس نشان می‌دهد که ادعا‌های او بیش از آنکه بر پایه واقعیت‌های میدانی باشد، بر اساس سلایق سیاسی است. در دور قبلی مذاکرات (مسقط)، او مدعی شده بود که مذاکرات به نتیجه نمی‌رسد مگر اینکه آمریکایی‌ها عقب‌نشینی کنند و تمرکز را بر «میدان» دانسته بود. اما برخلاف ادعا‌های او، مسیر دیپلماسی باز ماند.

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!

او حتی در توئیت‌های گذشته خود با لحنی تمسخرآمیز از ناو‌های هواپیمابر آمریکایی به عنوان «سیبل متحرک» یاد کرده و مدعی شده بود هدف ایران غرق کردن آنهاست.

یک سوال اساسی: آیا کسی که رساله دکترایش درباره «طراحی مدل بر اساس منافع ملی در رسانه‌ها» است، نمی‌داند که این دست توئیت‌ها در سطح بین‌الملل به عنوان «بیانیه جنگ» ترجمه شده و هزینه اقتصادی و روانی آن را مستقیما مردم ایران پرداخت می‌کنند؟

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!

نان تندروی در سفره خالی مردم

رضایی در حالی از «مقاومت» و «جهنم» سخن می‌گوید که به عنوان نماینده دشتستان، باید بیش از هر چیز دغدغه معیشت مردمی را داشته باشد که با هر توئیت جنجالی او، شاهد لرزش ستون‌های اقتصادی زندگی‌شان هستند. ادعای او مبنی بر اینکه «ترامپ بزدل‌ترین رئیس‌جمهور تاریخ آمریکا و بهترین فرصت برای امتیاز گرفتن است»، با واقعیت‌های سخت بین‌المللی و فشار‌هایی که به کشور تحمیل شده، فرسنگ‌ها فاصله دارد.

ابراهیم رضایی، سخنگوی ضد امنیت ملی!

ضربه به مذاکرات در حساس‌ترین زمان ممکن

نکته تأمل‌برانگیز اینجاست که چنین مواضع تحریک‌آمیزی زمانی اتخاذ می‌شود که تیم مذاکره‌کننده بر اساس مصوبات دقیق «شورای عالی امنیت ملی» و با تأیید نهایی مقام معظم رهبری، در حال پیشبرد فرآیند پیچیده گفتگوهاست. در حالی که گفتمان حاکمیت در سال‌های اخیر همواره بر حمایت قاطع از دولت و کارگزاران نظام در جبهه دیپلماسی استوار بوده، این دست‌اندازی‌های رسانه‌ای از سوی سخنگوی یک کمیسیون تخصصی، بیش از آنکه دغدغه‌ای ملی به نظر برسد، شائبه رقابت‌های جناحی و تلاش برای تضعیف دستاورد‌های رقیب را تقویت می‌کند. گویا برخی، پیروزی دیپلماتیک دولت را قربانی منافع سیاسی خود می‌بینند و با برهم زدن آرامش روانی جامعه، هزینه‌سازی برای نظام را به ابزاری برای سهم‌خواهی‌های آتی تبدیل کرده‌اند.

این نوع موضع‌گیری‌های سلیقه‌ای، دست تیم مذاکره‌کننده را در چانه‌زنی‌ها می‌بندد. وقتی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی یک کشور، طرف مقابل را به نابودی نظامی تهدید می‌کند، در واقع بهانه‌ای طلایی به تندرو‌های واشنگتن می‌دهد تا ایران را به عنوان طرفی «غیرقابل مذاکره» معرفی کنند.

ابراهیم رضایی نشان داده است که بیش از آنکه به دنبال «امنیت ملی» باشد، به دنبال «برندینگ شخصی» در فضای مجازی است. توئیت‌های او که عمدتا با واقعیت‌های بعدی متناقض از آب درآمده‌اند، تنها یک دستاورد داشته‌اند: افزایش آسیب‌های روانی به جامعه و ایجاد مانع در مسیر رفع تحریم‌ها.

به نظر می‌رسد زمان آن رسیده که هیئت‌رئیسه مجلس درباره هزینه‌هایی که توئیت‌های «سلیقه‌ای» سخنگوی کمیسیون امنیت ملی بر دوش نظام و مردم می‌گذارد، بازنگری جدی انجام دهد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
پیشنهاد سردبیر
زندگی