۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۳:۰۷
سه‌شنبه ۰۵ اسفند ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۷
کد خبر: ۱۱۱۹۰۱

سبد معیشت کارگران ۴۵ میلیون تومان شد

سبد معیشت کارگران ۴۵ میلیون تومان شد
نماینده کارگران در شورای عالی کار اعلام کرد هزینه سبد معیشت خانوار کارگری به حدود ۴۵ میلیون تومان رسیده و خواستار افزایش ۱۷ میلیون تومانی حداقل دستمزد و رسیدن آن به ۳۱ میلیون تومان شد.

به گزارش روزنامه اینترنتی فراز، محمدرضا تاجیک در گفت‌وگوی ویژه خبری گفت سال گذشته با توافق شرکای اجتماعی در کمیته دستمزد شورای عالی کار، هزینه سبد زندگی کارگران ۲۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شد. او ادامه داد که امسال کمیته مزد جلسات متعددی برگزار کرد و قرار بود روز دوشنبه جمع‌بندی نهایی انجام شود، اما جلسه به دلایلی نامشخص لغو شد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار بیان کرد محاسبات جامعه کارگری نشان می‌دهد هزینه سبد معیشت کارگران در حال حاضر بین ۴۰ تا ۴۵ میلیون تومان است. او افزود اگر حداقل این رقم را هم ملاک قرار دهیم، هزینه زندگی نسبت به سال قبل حدود ۱۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان افزایش داشته است، در حالی که یک خانوار کارگری در سال ۱۴۰۴ با حداقل دستمزد حدود ۱۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان دریافتی داشته است.

تاجیک تصریح کرد در چنین شرایطی هزینه زندگی یک کارگر به حدود ۴۰ میلیون تومان می‌رسد، اما دریافتی او حدود ۱۵ میلیون تومان است و این فاصله، تامین نیاز‌های اولیه زندگی را با مشکل جدی روبه‌رو می‌کند.

او با اشاره به تورم بالا در سال‌های گذشته گفت این وضعیت به‌تدریج فاصله میان هزینه زندگی و درآمد را بیشتر کرده و نتیجه آن کاهش قدرت خرید کارگران در سال ۱۴۰۴ بوده است. به گفته او، انتظار جامعه کارگری از کمیته مزد این است که متناسب با تورم حرکت کند و حفظ قدرت خرید کارگران را در اولویت قرار دهد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار در ادامه با انتقاد از همراهی نکردن کارفرمایان در موضوع ترمیم دستمزد سال ۱۴۰۴ گفت با وجود آنکه در میانه سال درخواست برگزاری جلسه شورای عالی کار برای بررسی دوباره دستمزد مطرح شد، این درخواست با موافقت کارفرمایان روبه‌رو نشد. او افزود این مطالبه پیش از شهریور ماه مطرح شده بود.

تاجیک خاطرنشان کرد وقتی از تولید سخن گفته می‌شود، کارگر نیز بخشی از چرخه تولید است. او ادامه داد برآورد‌ها نشان می‌دهد افزایش دستمزد تنها یک تا دو درصد بر بهای تمام‌شده تولید اثر می‌گذارد و این رقم ناچیز است، اما با این حال برخی کارفرمایان در برابر آن مقاومت می‌کنند.

او با بیان اینکه اکنون زمان مناسبی برای افزایش دستمزد است، گفت نماینده وزارت اقتصاد در یکی از جلسات شورای عالی کار اعلام کرده که افزایش دستمزد اثر تورمی ندارد. تاجیک افزود در گذشته نیز سالی که ۵۷ درصد افزایش مزد تصویب شد، آمار سازمان تامین اجتماعی از افزایش تعداد بیمه‌شدگان خبر داد.

نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره دیدگاه کارفرمایانی که معتقدند بنگاه‌های خدماتی توان پرداخت دستمزد بالاتر را ندارند، گفت هزینه خدمات در نهایت از دریافت‌کننده خدمات گرفته می‌شود و باید دید آیا رقم ۳۰ میلیون تومان برای خدمات، عدد غیرقابل پرداختی محسوب می‌شود یا خیر.

او با اشاره به ضرورت توجه به جنبه اجتماعی دستمزد بیان کرد بخشی از اتفاقات ماه‌های گذشته ریشه در شرایط اقتصادی مردم داشته است. تاجیک ادامه داد دولت در شورای عالی کار نباید در جایگاه طرف یکی از گروه‌ها قرار بگیرد، بلکه وظیفه دارد نقش میانجی را ایفا کند و فرآیند تصمیم‌گیری را تسهیل کند.

این نماینده کارگران با تأکید بر اینکه تمرکز صرف بر درصد افزایش دستمزد مشکل را حل نمی‌کند، گفت بهتر است به جای اعلام درصد، حفظ قدرت خرید کارگران مبنا قرار بگیرد، زیرا این درصد‌ها در عمل به ضرر کارگر و کارفرما تمام شده است. او افزود در گذشته حق مسکن کارگران رقم بسیار پایینی داشت و پس از مذاکرات طولانی افزایش یافت، اما همان زمان نیز این پرسش مطرح شد که با چنین رقمی امکان اجاره مسکن وجود دارد یا نه.

تاجیک تصریح کرد پیشنهاد جامعه کارگری این است که حداقل ۱۷ میلیون تومان به پایه حقوق کارگران افزوده شود تا حداقل دستمزد به ۳۱ میلیون تومان برسد.

او در پایان گفت حتی اگر دستمزد به صورت کامل افزایش پیدا کند، باز هم پاسخگوی هزینه‌های زندگی نیست، به همین دلیل افزایش حقوق نباید درصدی باشد. به گفته او، اگر دریافتی فعلی کارگر حدود ۱۳ میلیون تومان است، باید حداقل ۱۷ میلیون تومان به آن اضافه شود تا حداقل دستمزد سال آینده به ۳۱ میلیون تومان برسد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی