۲۵ تير ۱۴۰۵ ۱۰:۳۹
چهارشنبه ۰۳ تير ۱۴۰۵ - ۱۲:۱۶
کد خبر: ۱۱۳۶۳۹

ادامه روند نزولی قیمت نفت؛ بازار در انتظار جریان روان‌تر صادرات از تنگه هرمز

ادامه روند نزولی قیمت نفت؛ بازار در انتظار جریان روان‌تر صادرات از تنگه هرمز
در پی انتشار اخباری مبنی بر عبور نفتکش‌های بیشتر از تنگه هرمز، قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه بیش از یک درصد کاهش یافت تا روند نزولی این هفته ادامه یابد و به پایین‌ترین سطح خود در چهار ماه اخیر برسد.

بهای معاملات آتی نفت خام برنت تا ساعت ۰۸:۰۵ به وقت گرینویچ با ۱.۳۷ دلار (معادل ۱.۸ درصد) کاهش، به ۷۵.۷۱ دلار در هر بشکه رسید. همچنین نفت خام «وست تگزاس اینترمدیت» (WTI) آمریکا با ۱.۰۸ دلار (معادل ۱.۵ درصد) کاهش، ۷۲.۱۳ دلار معامله شد.

نفت برنت در معاملات امروز به کف قیمتی ۷۵.۶۰ دلار رسید که ضعیف‌ترین سطح آن از ۲۷ فوریه، یعنی یک روز پیش از حملات اولیه آمریکا و اسرائیل به ایران، محسوب می‌شود. نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز تا ۷۲.۰۳ دلار پایین آمد که کمترین قیمت از ۳ مارس به این سو است.

تیم واتر، تحلیلگر ارشد بازار در موسسه «کی‌سی‌ام ترید» (KCM Trade) در این‌باره گفت: «اگرچه نشانه‌های اولیه‌ای از افزایش فعالیت نفتکش‌ها وجود دارد، اما بازار در حال پیش‌خور کردن سناریوی بازگشت نفت ایران به بازار‌های جهانی و عادی‌سازی وضعیت تنگه هرمز است.»

واتر افزود: «اگر تحریم‌ها کاهش یابد، با توجه به حجم قابل‌توجه نفت ذخیره‌شده روی نفتکش‌ها، تولید و صادرات ایران می‌تواند نسبتاً سریع افزایش یابد؛ به نظر می‌رسد در اینجا صحبت از بازه زمانی چند هفته‌ای است، نه چند ماهه.»

قیمت‌ها در هفته جاری همچنین تحت فشارِ معافیت تحریمی ۶۰ روزه‌ای قرار گرفته‌اند که واشنگتن پس از مذاکرات اولیه صلح به تهران اعطا کرده است؛ معافیتی که به ایران اجازه فروش نفت می‌دهد. همچنین کاهش تنش‌ها در لبنان باعث شده است قیمت‌ها به سطوح پیش از آغاز جنگ نزدیک شوند.

داده‌های ردیابی کشتی‌ها نشان می‌دهد که سه ابرنفتکشِ بلاتکلیف، روز سه‌شنبه از تنگه هرمز عبور کردند. آژانس کشتیرانی سازمان ملل اعلام کرد که پس از توافق آتش‌بس میان آمریکا و ایران، طرحی برای تخلیه و عبور صد‌ها کشتیِ سرگردان از این تنگه در حال اجراست.

روز سه‌شنبه، عمان و ایران توافق کردند که مذاکرات پیرامون مدیریت کشتیرانی در تنگه را ادامه دهند. مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که هرگونه تلاش ایران برای وضع عوارض ترانزیتی، نقض قوانین بین‌المللی خواهد بود.

با این حال، همچنان تردید‌هایی درباره پایداری این توافق وجود دارد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه مدعی شد که ایران با بازرسی‌های هسته‌ای «تا ابد» موافقت کرده است، هرچند تهران اعلام کرد که چنین امتیازی نداده است.

مارک مالک، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری در «سیبرت فایننشال» (Siebert Financial) در این زمینه گفت: «بازار‌ها در حال حاضر اعتماد بیش از حدی به یک نتیجه مطلوب نشان می‌دهند، بدون آنکه ریسک‌های مرتبط با مسائل حل‌نشده هسته‌ای و اختلافات بر سر بازرسی‌ها را به طور کامل در محاسبات خود لحاظ کنند.»

سرمایه‌گذاران همچنین در حال رصد این موضوع هستند که تولیدکنندگان خاورمیانه با چه سرعتی می‌توانند صادرات خود را احیا کنند و آیا کشتی‌های بیشتری وارد منطقه خواهند شد یا خیر.

در همین حال، منابع بازار به نقل از داده‌های «موسسه نفت آمریکا» (API) اعلام کردند که ذخایر نفت خام ایالات متحده در هفته منتهی به ۱۹ ژوئن، ۷۶۵ هزار بشکه کاهش یافته است. این در حالی است که نه تحلیلگر در نظرسنجی رویترز، به طور میانگین پیش‌بینی کرده بودند که ذخایر نفت خام در هفته گذشته حدود ۴.۵ میلیون بشکه کاهش یابد.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
پیشنهاد سردبیر
زندگی