۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۱:۱۱
دوشنبه ۱۴ تير ۱۴۰۰ - ۱۸:۳۰
کد خبر: ۴۴۴۲۴

۶۰ هزار میلیارد تومانی قطعه‌سازان از خودروسازان طلب دارند

۶۰ هزار میلیارد تومانی قطعه‌سازان از خودروسازان طلب دارند
اعضای انجمن قطعه‌سازان تهران با انتقاد از ساختار معیوب مدیریت صنعت خودروسازی، از طلب 60 هزار میلیارد تومانی سازندگان قطعات از شرکت های خودروساز خبر دادند.

به گزارش فراز، محمدرضا نجفی‌منش در یک نشست خبری که به صورت مجازی برگزار شد، با بیان اینکه در حال حاضر بدهی خودروسازان به شبکه تأمین قطعات 60 هزار میلیارد تومان است، اظهار داشت: قطعه‌سازان در شرایط مناسبی قرار ندارند و در همین زمینه روز گذشته جلسه‌ای در محل استانداری تهران برگزار شد که طی آن، خواستار رفع مشکلات صنعت قطعه‌سازی شدیم. 

وی با بیان اینکه خودروسازان توان پرداخت به موقع مطالبات قطعه‌سازان را ندارند، افزود: در حال حاضر خودروسازان بابت تحویل هر دستگاه خودرو 50 تا 60 میلیون تومان زیان می‌بینند که با احتساب تولید یک‌ میلیون دستگاه خودرو در سال، این زیان به بیش از 100 هزار میلیارد تومان می‌رسد. این عدد در واقع رانتی است که توزیع می‌شود و زیان خودروسازان را به همراه دارد.

نجفی‌منش با بیان اینکه ما بلدیم تحریم‌ها را دور بزنیم فقط باید قیمت قطعات و مواد اولیه اصلاح شود، گفت: فردا در سازمان گسترش میز تخصصی داخلی‌سازی قطعات که مدتی متوقف بود، دوباره برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: ارزبری هر دستگاه خودرو حدود 1500 تا 1700 یورو است و در واقع 37 درصد این ارزبری به مواد اولیه اختصاص دارد که در اختیار خودروسازان نیست. 

وی توضیح داد: سهم قطعات الکترونیکی 30 درصد است و 33 درصد نیز به مجموعه قطعات و کالاهای وارداتی اختصاص دارد که برای ایران خودرو 560 یورو و برای سایپا 509 یورو اعلام می‌شود. 

رئیس انجمن قطعه‌سازان تهران با بیان اینکه برای کاهش 300 یورویی ارزبری تولید هر خودرو و داخلی‌سازی آن برنامه‌ریزی شده است، گفت: اگر داخلی‌سازی قطعات به بیش از 90 درصد برسد هیچ‌وقت تحریم‌ها نمی‌تواند در صنعت داخل تأثیرگذار باشد. 

به گفته وی، میزان ارزبری در واردات خودرو به صورت قطعات سی‌کی‌دی 6 تا 8 هزار یورو و برای واردات خودروی ساخته شده 10 تا 20 هزار یورو است. 

وی کمبود نقدینگی قطعه سازان و دولتی بودن مدیریت صنعت خودروسازی را از جمله مهمترین موانع پیش‌ روی صنعت قطعه‌سازی عنوان کرد و گفت: در حال حاضر خودروسازان و قطعه‌سازان خارجی تمایل به همکاری با تولیدکنندگان ایرانی دارند و منتظرند تا وضعیت مذاکرات و تحریم‌ها مشخص شود. 

* صنایع نظامی به قطعه‌سازی وارد نشوند

نجفی‌منش در ادامه در مورد وضعیت تولید قطعات خودرو توسط صنایع نظامی نیز گفت: ورود نظامی ها به صنایع غیرنظامی توجیه ندارد و اگر هر کسی کار خودش را انجام دهد، بهتر است. پولی که قرار است به صنعت نظامی داده شود اگر به قطعه‌سازان پرداخت شود، حتما آنها می‌توانند تولید قطعات را در داخل انجام دهند. در صورتی که به نتیجه نرسیدند، صنایع نظامی وارد شوند. 

به گفته وی، در حال حاضر قطعه‌سازان به دلیل مشکلات مالی، کمتر به توسعه تولیداتشان فکر می‌‌کنند در حالی که اگر این مشکل برطرف شود پتانسیل زیادی در صنعت قطعه‌سازی وجود خواهد داشت. 

وی با بیان اینکه ارزش بازار قطعات خودرو در سال گذشته 160 هزار میلیارد تومان بود و برای امسال 250 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود، گفت: 100 هزار میلیارد تومان نیز برای بازار خدمات پس از فروش پیش‌بینی می‌شود و در حال حاضر 55 تا 60 درصد قطعات در داخل تولید می‌شوند. 

* خودروسازان حتی با تولید 2 میلیون خودرو هم ضرر می دهند

به گزارش فارس، امیرحسین جلالی نایب رئیس انجمن قطعه‌سازان تهران نیز در این نشست خبری اظهار داشت: در حال حاضر قطعه‌سازان با 50 درصد ظرفیت خود فعال هستند که 70 درصد دلیل این مشکل به مسائل داخلی و 30 درصد بقیه به تحریم‌ها و مسائل خارجی مربوط می‌شود.

وی ادامه داد: صنعت خودروسازی حتی زمانی که حدود 2 میلیون دستگاه خودرو تولید می‌کرد نیز سودآور نبود که دلیل این موضوع به ساختار مدیریت صنعت  خودرو برمی‌گردد.

وی افزود: مدیریت خودروسازی‌ها به دفعات تغییر می‌کند و افراد با دیدگاه‌های مختلف سر کار می‌آیند که فرصتی برای اجرای دیدگاه‌های خود ندارند. 

جلالی با تأکید بر اینکه صنعت خودروسازی نیازمند یک تغییر بزرگ در ساختار است، افزود: زمانی که یک میلیون و 600 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد به سهامداران سود 10 هزار تومانی پرداخت شد، حالا چطور انتظار دارند که در شرایط فعلی، صنعتی با کیفیت و سودده داشته باشیم؟

وی افزود: شرکتی مانند مپنا دارایی‌هایش را صرف اتوبوس برقی می‌کند در حالی که در کشور با کمبود برق روبه‌رو هستیم. هر بخش باید به مسائل خودش بپردازد و از صنایع باید حمایت درستی صورت گیرد. 

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
پیشنهاد سردبیر
زندگی