سه‌شنبه ۲۹ مهر ۱۴۰۴ 21 October 2025
شنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۶
کد خبر: ۴۷۲۰۲

پرستاران از تامین اجتماعی چه می‌خواهند؟

پرستاران از تامین اجتماعی  چه می‌خواهند؟
پرستاران سازمان تامین اجتماعی از سرپرست جدید می‌خواهند مطابق قانون مشاغل سخت زیان آور اجازه بدهند با ۲۰ سال خدمت بازنشسته بشوند.

در تازه ترین خبرهایی که از جامعه پرستاری ایران به گوش می‌رسد درخواست آنها از «میرهاشم موسوی»، سرپرست جدید سازمان تامین اجتماعی است که این خصوص پرستاران از او خواستند که در شرایط کرونایی، بازنشستگی زودتر از موعد پرستاران با ۲۰ سال سابقه بیمه پردازی، را اجرایی کند. 

محمدرضا یکی از فعالان پرستاری در زمینه بازنشستگی با ۲۰ سال سابقه کار در این حوزه، به خبرنگار فراز می‌گوید: «بر اساس استفساریه که در مجلس چهارم به تصویب رسید، کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان‌آور و همچنین کارگرانی که بدون میل و اراده موقتاً کار خود را از دست داده‌اند، مانند وضعیت پس از کرونا، مشمول بازنشستگی زودتر از موعد با ۲۰ سال بیمه‌پردازی متوالی و ۲۵ سال به صورت متناوب می‌شوند.»

این فعال صنفی در همین مورد ادامه می‌دهد: «باتوجه به قانون «مشاغل سخت و زیان آور»، کارفرماهای این گروه از مشاغل باید، تفاوت سنوات ارفاقی آن‌ها را بپردازند تا به اصطلاح «خرید سوابق ارفاقی» بر اساس ۵ سال یا ۱۰ سال، در محاسبه مستمری بازنشستگی افراد لحاظ شود و آن‌ها به جای ۲۰ سال یا ۲۵ سال، با یک ماه حقوق کامل بازنشسته شوند.»

محمدرضا با اشاره به خواسته پرستاران سازمان تامین اجتماعی اضافه می‌کند: «سازمان تامین اجتماعی  خود کارفرمای پرستارانش محسوب می‌شود و متاسفانه با توجه به آرایی که از دیوان عدالت اداری دریافت کرده، مانعِ بازنشستگی پرستاران با ۲۰ سال بیمه‌پردازی شده و صرفا ۵ سال سنوات ارفاقی را مبنای بازنشستگی زودتر از موعد قرار می‌دهد.»

او با تاکید بر بخشنامه مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی در خصوص پرداخت سنوات ارفاقی از حساب سازمان، ادامه می‌دهد: «طبق این بخشنامه که در ماه‌های پایانی عمر دولت دوازدهم ابلاغ شده، هر یک از پرستاران که بخواهند با ۵ سال سنوات ارفاقی بازنشسته شوند، باید ۵۰ میلیون تومان به صورت اقساط ۲۴ ماهه به سازمان تامین اجتماعی بپردازند. ناگفته نماند که آن‌ها می‌گویند که برای پرستاران مرد هم امکان لحاظ کردن سوابق بیمه‌پردازی دوران خدمت سربازی در مجموع سوابق ارفاقی برداشته شده است؛ در حالی که سازمان بابت خرید این سوابق از بیمه‌شدگان خود پول دریافت می‌کند.»

این پرستار در اعتراض به روند موجود در سازمان در برخورد با پرستاران اضافه می‌کند: «پرستاران بارها اعلام کرده‌اند که ابلاغیه پرداخت تفاوت سنوات ارفاقی از جیب خود، باید لغو شود و در بیانیه‌ای که منتشر کردند از سرپرست جدید سازمان تامین اجتماعی می‌خواهند که برابر تکلیف سازمان به عنوان کارفرمای مشمولان قوانین کار و تامین اجتماعی عمل کند و آن‌ها را از شمول تفسیر بندهای قانون مدیریت خدمات کشوری خارج کند.»

 

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

قد ایرانی تا کجا پیش می‌رود؟ | زنان از مردان پیشی گرفتند

شکاف میان تعرفه‌های رسمی و واقعیت اقتصادی، ۱۲ میلیون زیرمیزی برای زایمان!

مافیای زعفران کیست؟!

رئیس بانک مرکزی: شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها اقساطی فروخته می‌شوند

تشکری‌هاشمی در واکنش به اختلال امروز در خط ۵ مترو تهران – کرج: سالهاست تأکید کرده‌ایم که باید نسبت به رفع مشکلات برق بالاسری و اورهال واگن‌های خط پنج مترو تهران اقدام شود | ما از مدیریت شهری و شخص آقای زاکانی در این زمینه گله‌مندیم؛ نمی‌شود با وقت مردم بازی کرد

نماینده ویژه پوتین با علی لاریجانی دیدار کرد +عکس

هاآرتص: شاید نتانیاهو به ترامپ احساس حسادت می‌کند

شناسایی و پلمپ کارخانه تولید لوازم آرایشی تقلبی با برندهای معروف

ژاپن به سینه ترامپ دست رد زد!

جزئیات دیدار رئیس اطلاعات مصر با نتانیاهو در تل‌آویو

حکم پزشکیان برای پیرحسین کولیوند

یک اقتصاددان: برخی مسئولان بعد از جنگ ۱۲ روزه حرف‌های خود را فراموش کردند

فقط سیگاری‌ها به سرطان ریه مبتلا می‌شوند؟

ویدیو؛ کارگردان سینما پس از جدایی از همسرش: دیگر ازدواج نمی‌کنم

پیشنهاد سردبیر
زندگی