جمعه ۱۴ آذر ۱۴۰۴ 05 December 2025
شنبه ۰۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۷
کد خبر: ۵۲۴۰۴

مرکز آمار: نرخ تورم نقطه‌ای به ۵۴ درصد افزایش یافت

مرکز آمار: نرخ تورم نقطه‌ای به ۵۴ درصد افزایش یافت
نرخ تورم نقطه‌ای که بیانگر درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است در تیر ماه امسال به عدد ٥٤,٠ درصد رسیده است. یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٥٤.٠ درصد بیشتر از تیر ١٤٠٠ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده ­اند.

مرکز آمار نرخ تورم تیرماه را منتشر کرد. براین اساس نرخ تورم ماهانه که درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه قبل است برابر ۴.۶ درصد بود که در مقایسه با مدت مشابه ماه قبل ۷.۶ درصد کمتر بود. 

تورم ماهانه برای گروه‌های عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» و «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» به ترتیب ٥.٧ درصد و ٣.٨ درصد بوده است.

براساس اعلام مرکز آمار نرخ تورم ماهانه برای خانوارهای شهری ٤,٥ درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل هفت واحد درصد کاهش داشته است. ه

همچنن این نرخ برای خانوارهای روستایی ٤.٨ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ۱۱ واحد درصد کاهش داشته است.

نرخ تورم نقطه‌ای ۵۴ درصد شد 

نرخ تورم نقطه‌ای که بیانگر درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است در تیر ماه امسال به عدد ٥٤,٠ درصد رسیده است. یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ٥٤.٠ درصد بیشتر از تیر ١٤٠٠ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده ­اند.

نرخ تورم نقطه‌ای تیر ماه ١٤٠١ در مقایسه با ماه قبل ١,٥ واحد درصد افزایش یافته است.

نرخ تورم نقطه‌ای گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی­‌ها و دخانیات» با افزایش ٤.٤ واحد درصدی به ٨٦.٠ درصد و گروه «کالاهای غیرخوراکی و خدمات» با افزایش ٠.١ واحد درصدی به ٣٦.٩ درصد رسیده است.

براساس اعلام مرکز آمار نرخ تورم نقطه‌ای برای خانوارهای شهری ٥٢,٨ درصد می‌باشد که نسبت به ماه قبل ١.٤ واحد درصد افزایش داشته است. همچنین این نرخ برای خانوارهای روستایی ٦٠.٧ درصد بوده که نسبت به ماه قبل ٢.٥ واحد درصد افزایش داشته است.

افزایش نرخ تورم سالانه خانوارهای کشور

نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است. نرخ تورم سالانه تیر ماه ١٤٠١ برای خانوارهای کشور به ٤٠,٥ درصد رسیده که نسبت به ماه قبل، ١,١ واحد درصد افزایش نشان می‌دهد.

همچنین نرخ تورم سالانه برای خانوارهای شهری و روستایی به ترتیب ۴۰ درصد و ٤٣.٢ درصد می‌باشد که برای خانوارهای شهری ١.١ واحد درصد افزایش و برای خانوارهای روستایی ١.٤ واحد درصد افزایش داشته است.

در گروه عمده «خوراکی‌ها، آشامیدنی‌ها و دخانیات» بیشترین افزایش قیمت نسبت به ماه قبل مربوط به گروه «گوشت قرمز و گوشت ماکیان» (مرغ ماشینی، سوسیس و کالباس)، گروه «لبنیات و تخم مرغ» (دوغ پاستوریزه، خامه و تخم مرغ) و گروه «نان و غلات» (انواع برنج ایرانی، کیک و بیسکویت) است. 

در گروه عمده «کالاهای غیرخوراکی و خدمات»، گروه «بهداشت و درمان» (خدمات طبی سرپایی و خدمات بیمارستانی)، گروه «هتل و رستوران» (هزینه هتل و تالار پذیرایی) و گروه «مبلمان و لوازم خانگی» (انواع شوینده) بیشترین افزایش قیمت را نسبت به ماه قبل داشته‌اند.

نرخ تورم دهک‌ها درآمادی

دامنه تغییرات نرخ تورم سالانه در تیر ماه ١٤٠١ برای دهک‌های مختلف هزینه‌ای از ٣٨,٩ درصد برای دهک دهم تا ٤٤.٨ درصد برای دهک اول است.

 

منبع خبر : انتخاب
منبع: انتخاب
ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

خروج قطار خط سراسری میانه - تهران؛ توضیح فرماندار ساوجبلاغ در این خصوص

کاخ سفید: طبق فرمان اجرایی ترامپ به تماشاگران ایرانی برای جام جهانی، ویزا داده نمی‌شود

شکست زیست عفیفانه اهانت به متدین و دین است | رهبر انقلاب به رسانه‌ها خط دادند که در خصوص جایگاه والای زنان، نگاه اسلام را دنبال کنید و نه نگاه غرب را

واکنش ریاست‌جمهوری عراق به مسدودسازی اموال مقاومت در بانک مرکزی عراق

بیانیه فیفا درباره ورود قلعه‌نویی به آمریکا برای حضور در قرعه‌کشی جام‌جهانی

هشدار هلال‌احمر درباره ورود سامانه بارشی از بامداد یکشنبه

مدارس این استان روز شنبه مجازی شد

رویترز: مقامات می‌گویند ایالات متحده ضرب‌الاجل ۲۰۲۷ را برای دفاع ناتو به رهبری اروپا تعیین کرده است

رویترز: رئیس اطلاعات تبعیدی اسد و پسرعموی میلیاردر او، شورش‌های سوریه را از روسیه طراحی می‌کنند

پوتین قول داد که علیرغم تحریم‌های آمریکا، ارسال سوخت به هند «بدون وقفه» ادامه خواهد داشت

«وطن، وطن است»: ونزوئلایی‌ها خود را برای حمله احتمالی آمریکا آماده می‌کنند

نظرسنجی گالوپ: ۷۹ درصد مردم لبنان خواهان خلع سلاح حزب الله هستند

وزارت خارجه آمریکا: با صراحت درباره لزوم برچیدن «متحدان ایران در عراق» صحبت می‌کنیم

«اختلاس و کلاهبرداری»؛ فدریکا موگرینی از ریاست کالج اروپا استعفا داد

پیشنهاد سردبیر
زندگی