۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۲:۳۶
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۲۹
کد خبر: ۸۴۹۰۷

لاریجانی: پیام رهبری را به بشار اسد و نبیه بری رساندم | در پیش‌نویسی که سفیر آمریکا ارائه کرده نکات مثبتی دیدم

لاریجانی: پیام رهبری را به بشار اسد و نبیه بری رساندم | در پیش‌نویسی که سفیر آمریکا ارائه کرده نکات مثبتی دیدم
علی لاریجانی، مشاور رهبر انقلاب در گفتگویی با المیادین تایید کرد که حامل پیام رهبر معظم انقلاب برای رئیس‌جمهور سوریه و رئیس پارلمان لبنان بوده است.

علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام که روز پنجشنبه با سفر به سوریه با «بشار اسد» رئیس جمهور سوریه دیدار کرد، (جمعه) به بیروت رفت و با مقامات لبنانی دیدار کرد.

لاریجانی در بیروت با شبکه خبری المیادین مصاحبه کرد و گفت او حامل پیام برای بشار اسد و «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان بوده و در پاسخ المیادین تصریح کرد که پیام از جانب رهبر انقلاب بوده است‌.

لاریجانی با بیان اینکه حضور او در سوریه و لبنان برای حمایت از این ۲ کشور و مقاومت در آن است، در پاسخ سوالی درباره تلاش نتانیاهو برای ایجاد خاورمیانه جدید گفت، قبلا وزیر خارجه وقت آمریکا خیلی دنبال خاورمیانه جدید بود اما در نهایت آمریکایی‌ها بعد از کلی هزینه فرار کردند و الان هم تکیه نتانیاهو به همین آمریکاست اما آنچه در ترسیم خاورمیانه جدید مهم است، میدان است.

لاریجانی در پاسخ به اینکه در مدت حضورش در سوریه، رژیم صهیونیستی ۲ بار به دمشق حمله کرد و پیام این حملات چیست، گفت که «این شیوه از انتقال پیام، اقدامی بزدلانه است چون دولت‌های محترم این‌طور رفتار نمی‌کنند و اینچنین با حمله به ساختمان‌های مسکونی پیام نمی‌دهند چون شهامت ندارند».


اسد و بری در حال بررسی برای پاسخ هستند

در ابتدای مصاحبه، «کمال خلف» مجری شبکه المیادین به لاریجانی گفت که «منابع موثق ما گفتند شما در سفر به سوریه حامل پیامی مهم برای جناب بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه بودید، سپس در سفر به لبنان. این چه پیامی است؟».

لاریجانی گفت: بله، همان‌طور که گفتید حامل پیامی برای بشار اسد و همچنین برای آقای نبیه بری بودم‌. پیام‌ها هم خدمتشان تقدیم شد و پاسخ با خودشان است و در حال بررسی برای پاسخ هستند. ما به تصمیمات و نظرات دوستان خود احترام می‌گذاریم و ما اینجا هستیم برای حمایت از مقاومت در سوریه و لبنان.

المیادین درباره محتوای این پیام پرسید و لاریجانی گفت: بهتر است الان در این خصوص صحبت نکنیم. ادب ارسال پیام اقتضا می‌کند که درباره آن صحبت نکنیم و به نظر اشخاصی که پیام برایشان ارسال شده احترام بگذاریم اما هدف اصلی از پیام‌ها، پشتیبانی از مقاومت و مردم لبنان و سوریه است.

المیادین پرسید این پیام از طرف دولت [حکومت] ایران بوده یا رهبر انقلاب اسلامی و لاریجانی پاسخ داد که «این پیام از جانب رهبر معظم انقلاب اسلامی است».

المیادین پرسید «رسانه‌های عبری و غیرعبری اما متحد اسرائیل گفتند که بشار اسد هنوز به پیام پاسخ نداده است. آیا این حرف درست است یا خیر» و لاریجانی پاسخ داد، چه کسی چنین حرفی زده؟ و مجری المیادین تکرار کرد، رسانه‌های اسرائیلی و رسانه‌های حامی اسراءیل در منطقه و لاریجانی گفت: شما چرا حرف‌های آنان را تکرار می‌کنید؟ روابط ما کشورهای محور مقاومت روابط بسیار شفاف و واضحی است و اصلا چنین اموری در آنان نیست.


از پیش‌نویس طرح آمریکا برای آتش‌بس در لبنان مطلع شدم

مجری ادامه داد «پس این حرف [رسانه‌های اسرائیلی ] درست نیست. اما در خصوص سفر به لبنان نظر خود را بفرمایید که وضعیت را چگونه دیدید» و لاریجانی گفت که «روحیه مسئولان، مردم و مقاومت لبنان روحیه بالایی است و آن‌ها برای حل مشکلات تلاش می‌کنند و این بسیار نکته مثبتی است».

المیادین در ادامه به موضع لاریجانی در کنفرانس خبری در بیروت اشاره کرد که گفته بود ایران از تصمیم مقاومت و لبنان حمایت می‌کند و پرسید آیا این به این معناست که ایران هیچ مداخله‌ای در امور آتش‌بس نمی‌کند؟ و لاریجانی گفت: من فکر می‌کنم که نیروی مقاومت تفکر پخته‌ای دارد و نیازی به نصیحت کسی ندارد. من در پاسخ به سوال کسی که سوالش بار مد نظر سوال‌کننده را داشت آن‌طور جواب دادم؛ در کنفرانس خبری گفتم که ایران از هر تصمیم مقاومت حمایت می‌کند.

المیادین پرسید، در دیدارها در لبنان آیا پیش‌نویسی که سفیر آمریکا ارائه کرده به اطلاع شما رساندند؟ و لاریجانی گفت: بله، مطلع شدم از آن. نکات مثبتی را در آن دیدم اما برخی نکات نیازمند بررسی بیشتر است تا بیشتر روشن شود و ممکن است درباره برخی از آنان در آینده مورد توافق قرار بگیرد، اگر آمریکا نخواهد در این خصوص بازی کند... این مسئله مربوط به دولت لبنان است و باید بیشتر بررسی شود.
صیانت از مردم و مقاومت در قلب و اندیشه ماست

المیادین پرسید، تلویزیون اسرائیل (کان) در واکنش به سفر شما به نقل از مسئولان غربی گفته ایران در تصمیمات حزب‌الله نقش و ثقل خود را دارد. نظر شما در این خصوص چیست؟ و لاریجانی پاسخ داد: من توضیح دادم که حزب‌الله یک سازمان عاقل و منطقی است و از حیث سیاسی کاملا پخته هستند و خودشان تصمیم می‌گیرند.

المیادین پرسید آیا این توافقی که از آن صحبت می‌شود، حضور و بقای مقاومت را تضمین می‌کند؟ و لاریجانی گفت: صیانت از مردم و مقاومت در قلب و اندیشه ماست و همه طرف‌ها باید به مسئولیت خود عمل کنند. نهادهای لبنانی باید بتوانند به مسئولیت خود عمل کنند. آنچه موجودیت لبنان را میتواند حفظ کند همین تفکر است و باید از این بازی واژگان خارج شویم.

آرزو بر جوانان عیب نیست!

لاریجانی در پاسخ سوال دیگری دربار اینکه نتانیاهو گفته او (اسرائیل) به سمت تغیییر خاورمیانه حرکت می‌کند و اینکه نگاه ایران به این جنگ چگونه است، گفت: یک مثلی در ایران هست که می‌گوید، آرزو بر جوانان عیب نیست. بگذارید آرزو کنند. سال‌ها پیش آمریکا یک وزیر خارجه‌ای داشت که خیلی تلاش می‌کرد نقشه جدیدی برای خاورمیانه ترسیم کند، او رفت و خاورمیانه هنوز هست. نتانیاهو با چه نیرویی می‌خواهد این را محقق کند؟ هر چه امکانات دارد از آمریکاست.

المیادین ادامه داد، «اما اسرائیلی‌ها الان در رسانه‌هایشان سرمست هستند و می‌گویند الان در کاخ سفید دولت آرزوهایشان بزودی مستقر می‌شود از جمله نابودی غزه، تضعیف حزب‌الله و غیره». لاریجانی گفت: بله عرض کردم که ممکن است تصورات واهی داشته باشند ولی آیا محقق می‌شود و با چه وسیله‌ای؟ همین آمریکایی‌ها کلی هزینه کردند و رفتند و فرار کردند. تا الان چه کرده‌اند؟ تکیه نتانیاهو هم به همین آمریکایی‌هاست.

کدام کشور عربی را الان سراغ دارید که یک گلوله به اسرائیل زده باشد؟

المیادین پرسید، «پس به نظر می‌رسد که شما از پیروزی مطمئن هستید» و لاریجانی گفت: بله ما ایمان داریم. صحنه‌ای که در منطقه دیده می‌شود، یک ظاهر دارد یک باطن. ظاهرش همین ویرانی است. سوال من الان این است، مردمی که الان در غزه هستند جایی که ۵۰ هزار نفرشان شهید شده است در قبال اسرائیل چه حسی دارند؟ هر کدا از آنان الان مثل یک بمب اتم هستند. این جنگ افراد قاطع و سرسختی را خلق کرده است‌ در دل این مردم اکنون هزاران یحیی سنوار هست. کسی که نزدیکانش را اسرائیل کشته دیگر زندگی عادی ندارد و به دنبال انتقام از اسرائیل است. این ظاهر و باطن جنگ است. ملت فلسطین مردم صبوری هستند. مردم لبنان هم نشان دادند منطقی هستند و آگاهی عمیقی دارند.

المیادین در سوالی دیگر پرسید، «ایران ۱۰ سال پس از حمله آمریکا به افغانستان و عراق که گفتند تا مرزهای ایران رسیده‌اند، معادله را کاملا تغییر داد، پس از آن اکنون اسرائیل می‌گوید معادله تغییر کرده و می‌تواند سران مقاومت را حتی در ایران ترور کند، از خطوط قرمز عبور کند و می‌گویند بازی عوض شده و در استفاده از زور مفرط نوعی مصونیت دارند و محدودیتی ندارند. آیا ایران میتواند این معادله را تغییر دهد؟»

لاریحانی پاسخ داد: بله شرایط متفاوت هست و مثلا قبلا ۲۰۰ موشک به اسرائیل نزده بودیم. قبلا مقاومت در یمن نبود الان هست. سعودی‌ها با آمریکا فشار آوردند به یمن، و مقاومت در یمن شکل گرفت‌... سابقا بیروت را اشغال می‌کردند و الان دیگر نمی‌توانند از مرز عبور کنند. ببینند که کجا تغییر کرده است. اگر اسرائیل حمله کرده، الان ایران ۲۰۰ موشک به اسرائیل زده و کدام کشور عربی را الان سراغ دارید که یک گلوله به اسرائیل زده باشد. تفاوت اینجاست. لذا تفاوت هم در میدان و با عملیات نظامی درست می‌شود. کسی می‌تواند خاورمیانه جدید درست کند که در میدان موفق باشد. لذا اصحاب میدان می‌توانند این تغییر را ایجاد کنند. مثلا الان که آمدند مردم لبنان را زدند و کشتند، آیا این خاورمیانه جدیدی است که از آن صحبت می‌کنند؟


مجاهدان نسل جدید، تربیت شده مکتب نصرالله و سلیمانی هستند

المیادین در پایان از آینده حزب‌الله و مقاومت در سایه شهادت سردار سلیمانی و شهید نصرالله پرسید و لاریجانی گفت: البته من هنوز نمی‌توانم شهادت ایشان‌را باور کنم... ولی به هر حال تاریخ در حال تکرار است. مجاهدان بزرگ شهید می‌شوند و جای خود را به دیگران می‌دهند. آن‌ها نسلی از جوانان را تربیت کرده‌اند که شجاع و قهرمان هستند. و انسان به این مجاهدان افتخار می‌کند. اینها هم تربیت شده مکتب نصرالله و سلیمانی هستند.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی