۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۲:۱۴
چهارشنبه ۰۵ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۳۴
کد خبر: ۸۷۱۴۴
افشین در دیدار با نخبگان افغانستان:

برای نخبگان مرز نمی‌شناسیم

برای نخبگان مرز نمی‌شناسیم
معاون علمی رئیس‌جمهور در جمع نخبگان افغانستان گفت: سیاست دولت چهاردهم بر استفاده کامل از تمام ظرفیت‌های کشور افغانستان استوار است و بر این باور هستم که دو کشور ایران و افغانستان از ظرفیت بالایی برای همکاری علمی و فناورانه برخوردار هستند؛ ما برای نخبگان مرز نمی‌شناسیم.

 حسین افشین، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست‌جمهوری در جلسه با برخی از اعضای جامعه نخبگانی افغانستان که در محل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری برگزارشد، بحث خود را با بیان تجربه‌ای که در دانشگاه صنعتی شریف و در مواجهه با دانشجویان افغانستانی داشته‌است، آغاز کرد و گفت: «هوشمندی» و «پشتکار» دو خصیصه‌ای است که همواره در دانشجویان افغانستانی سراغ داشتم، اما نکته و پرسش اصلی اینجا است که ما چقدر توانسته‌ایم این ظرفیت‌ها و ویژگی‌های نخبگانی کشور همسایه را تبیین کرده و از آنها استفاده‌کنیم؟

رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به مسئولیتی که در این بنیاد بر عهده دارد، گفت: نگاه به آینده، از مهم‌ترین دغدغه‌هایی است که در بنیاد ملی نخبگان دنبال می‌کنیم. از این رو، این دغدغه‌مندی را برای کشور همسایه افغانستان هم قابل طرح می‌بینم، چراکه کودکان افغانستانی در مسیر تکامل خود، به بزرگان و چهره‌های شاخص علمی خود نگاه می‌کنند و اگر زمینه لازم برای شناساندن این مشاهیر برای آنها فراهم‌ نشود، امکان الگوسازی را از دست خواهند داد. موضوع دیگری که در بخش نگاه به آینده در موضوع مهاجرین افغانستانی نباید از نظر دور داشت، چشم‌انداز آنها برای رشد علمی و بررسی این مهم است که این بخش از جامعه تا چه اندازه اجازه رشد دارند و چه چشم اندازی برای خود مترتب هستند.

وی با بیان اینکه سیاست دولت چهاردهم بر استفاده کامل از تمام ظرفیت‌های کشور افغانستان استوار است، تصریح کرد: زبان مشترک یکی دلایلی است که این استفاده حداکثری را ضرورت می‌بخشد و گسترش این زبان از طریق فناوری‌های جدید تحقق‌پذیر است. از این رو، در مسیری که پیش رو داریم می کوشیم تا کم‌کاری‌های گذشته در تعامل با جامعه نخبگانی افغانستان و استفاده از ظرفیت‌های آنها را جبران کنیم و این مهم را در قالب برنامه ریزی‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت عملیاتی کنیم.

معاون علمی رئیس‌جمهور ادامه داد: در دنیای امروز، نیروهای فکری، پیش‌برنده موتور محرکه کشورها هستند و ما برای نخبگان مرز نمی شناسیم، به ویژه اینکه از لحاظ دینی و زبانی مشترک باشیم. از این رو، بر این باور هستم که ظرفیت دو کشور (ایران و افغانستان) برای همکاری فناورانه بالا است و همایش «معرفی ظرفیت‌های نخبگانی افغانستان به ایران» فتح بابی برای آغاز این تعاملات محسوب می‌شود.  

افشین همچنین، برگزاری نمایشگاهی از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی در کشور افغانستان یا استان خراسان رضوی را برای معرفی توانمندی‌های فناورانه کشور مفید دانست و گفت: حوزه‌های هوش مصنوعی، کوانتوم، تجهیزات پزشکی و فنی و مهندسی می تواند از موضوعات این همکاری مشترک باشد.

معاون علمی رئیس‌جمهور در پایان، همایش «معرفی ظرفیت‌های نخبگانی افغانستان به ایران» را نقطه شروعی برای تعاملات فناورانه بین دو کشور ارزیابی و تاکید کرد: اولین قدم در این مسیر، شناسایی این ظرفیت‌ها است و می توان در خلال برگزاری این همایش، ضمن معرفی نخبگان افغانستانی، از برخی چهره‌های علمی ایران هم دعوت کرد تا هم‌افزایی و تبادلات علمی ضمن این آشنایی کلید بخورد.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، هدف از این نشست، بسترسازی برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت‌های نخبگانی کشور افغانستان بود و این مطالبه‌ای بود که از سوی حاضرین در این جلسه بارها طرح شد؛ به باور آنها «زبان مشترک»، «دین مشترک» و «اشتراکات فرهنگی» و حضور بیش از ۴ دهه مهاجرین افغانستانی در کشور ایران از دلایلی است که تعاملات علمی و فناورانه بین دو کشور را ضرورت می بخشد.  

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی