۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۱:۵۲
دوشنبه ۰۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۰
کد خبر: ۸۸۹۵۵

نتایج تحقیقات درباره «خودکشی رزیدنت‌ها» اعلام شد

نتایج تحقیقات درباره «خودکشی رزیدنت‌ها» اعلام شد
دبیر کارگروه سلامت روان وزارت بهداشت گفت: در خصوص خودکشی دستیاران پزشکی صرفا بحث نارضایتی از رشته پزشکی مطرح نیست، بلکه باید چند عاملی بودن موضوع مدنظر قرار گیرد. ممکن است فردی از حرفه و رشته پزشکی رضایت داشته باشد، اما عامل دیگری منجر به خودکشی او شود.

به گزارش فراز؛ «محمدرضا شگرف نخعی» دبیر کارگروه سلامت روان وزارت بهداشت  در خصوص کمیته پیشگیری از خودکشی رزیدنت‌ها گفت: کارگروهی تحت عنوان سلامت روان دستیاران با اولویت پیشگیری از خودکشی تشکیل شده و تمام افراد صاحب نظر در این خصوص یعنی انجمن‌های های علمی روانپزشکی و روان درمانی، جمعیت پیشگیری از خودکشی، دبیر برد روانپزشکی و همچنین نماینده‌های معاونت‌های مختلف وزارت بهداشت از جمله امور آموزشی، معاونت دانشجویی، معاونت بهداشت، معاونت درمان، صندوق رفاه و حراست دعوت هستند تا با این مسئولان همفکری شود و اقداماتی ضروری برای حل مشکلات دستیاران در این حوزه انجام شود.

وی افزود: یکی از مسائل مطرح شده در کمیته پیشگیری از خودکشی رزیدنت‌ها، پیگیری مسائل رفاهی دانشجویان است و در مدت اخیر افزایش حقوق برای دستیاران صورت گرفته و تلاش‌هایی در دست است تا موضوع «دستیاری» به «شغل» تغییر پیدا کند. آقای وزیر بهداشت هم اعلام کردند یک ردیفی در بودجه برای مسائل رفاهی دستیاران مانند بیمه اختصاص داده شده است. بحث دیگری که به صورت جدی پیگیری می‌شود موضوع آیین نامه دستیاری است تا در ساعت حضور و کشیک دستیاران با توجه به شرایط روز تغییراتی داده شود تا بار کاری دستیاران را کاهش دهیم و این مطالبه آقای وزیر بهداشت و درمان و هم معاونت آموزشی است تا صاحبنظران در این رابطه فکری کنند تا تغییرات طوری داده شود که هم کیفیت آموزش دچار اشکال نشود و هم بار کاری غیرضروری و آزاردهنده دستیاران بتدریج کاهش یابد.

مسئول ارزش‌یابی و اعتبار بخشی دبیرخانه شورای تخصصی خاطرنشان کرد: اقدام دیگر که ماحصل تصمیم گروه است آموزش به دستیاران است. در این راستا معاونت آموزشی و معاونت دانشجویی همزمان با هم دو گروه را در دانشگاه آموزش می‌دهند. نخست انتخاب نمایندگان در حوزه آموزش که با دستیاران در ارتباط هستند و همچنین روسای مراکز مشاوره تا برای دستیاران دوره‌های آموزشی برگزار کنند و دستیاران را توانمند کنند تا بتوانند علامت‌های مرتبط با خطر خودکشی را شناسایی کنند و بلافاصله به مراکز مشاوره ارجاع داده شوند، لذا در این خصوص هر موردی که در دانشگاه رخ می‌دهد و در جریان قرار می‌گیریم، پیگیری می‌کنیم و اقدامات روانشناختی مناسب برای دستیاران انجام شود.

وی در ادامه خاطر نشان کرد: از اقدامات انجام شده دیگر موضوع غربالگری است که در معاونت دانشجویی پیگیری می‌شود تا تمام دانشجویان در بدو ورود و قبل از آزمون ارتقا در تمام دانشگاه‌های علوم پزشکی به لحاظ سلامت روان غربالگری شوند و اگر دچار مشکلی در این زمینه باشند پیگیری می‌شود. تعدادی از دانشجویان به این طریق شناسایی شده‌اند و خدماتی برای آن‌ها انجام شده است.

 نخعی با بیان اینکه خودکشی یک پدیده جهانی است و صرفا به دستیاران پزشکی محدود نمی‌شود و در همه جا وجود دارد، گفت: یکی از مدعوین در کارگروه، معاونت تحقیقات است که کار پژوهشی درباره علل خودکشی رزیدنت‌ها انجام می‌دهد و با توجه به اطلاعاتی که معاونت دانشجویی از دانشجویان در اختیار دارد، خودکشی یک مسئله چند عاملی است و به هیچ وجه نمی‌توان صرفا به یک یا دو عامل نسبت داد و گفت که صرفا مسائل رفاهی و فشار کاری موجب می‌شود، دستیاران اقدام به خودکشی کنند بلکه مجموعه‌ای از مسائل باید حل شود تا این مشکل مرتفع گردد.

این روان پزشک با اشاره به اینکه خودکشی رزیدنت‌ها در دنیا هم اتفاق می‌افتد و مقالات زیادی در این رابطه منتشر شده است، گفت: متاسفانه همواره خودکشی در میان گروه پزشکی شایع بوده است، چون در همه جای دنیا پزشک با بیماری و سختی‌ها و رنج‌های مردم سروکار دارد که می‌تواند برای هر انسانی آزاردهنده باشد. همچنین آموزش پزشکی در تمام دنیا کار دشواری است و فشار کاری زیاد مانند بی‌خوابی و کشیک به همراه دارد و جزئی از آموزش است و طبیعتا حذف آن امکانپذیر نیست، اما در همه جای دنیا با توجه به مشکلاتی که در سلامت روان پزشکان ایجاد می‌شود، اقدامات پژوهشی برای کاهش این آسیب‌ها و فشارهای روانی صورت می‌گیرد.

دبیر کارگروه سلامت روان تصریح کرد: برای مجموعه دانشجویان که در دانشگاه‌های علوم پزشکی آموزش می‌بینند، دفتر مشاوره وجود دارد و هر دانشجویی که دچار مشکلات روحی شود می‌تواند به این دفاتر مشاوره مراجعه کند و خدمات بگیرد، اما علت اینکه دانشجویان پزشکی مراجعه نمی‌کنند بخاطر نگرانی از برچسب بیمار روانی است و نگاه منفی به این قضیه وجود دارد و باید با زمینه‌سازی در این رابطه این نگرش بتدریج اصلاح شود. شاهد هستیم در سال‌های اخیرمراجعه مردم به روانشناسان و روانپزشکان بیشتر شده و آگاهی مردم در این زمینه افزایش یافته ست.

نخعی در پاسخ به این سوال که رزیدنت‌ها چرا به جای خودکشی، انصراف نمی‌دهند، گفت: در خصوص خودکشی دستیاران پزشکی صرفا بحث نارضایتی از رشته پزشکی مطرح نیست، بلکه باید چند عاملی بودن موضوع مدنظر قرار گیرد. فردی است که از حرفه و رشته پزشکی رضایت دارد، اما عامل دیگری منجر به خودکشی می‌شود. گاهی این انعکاس پیدا می‌کند که خودکشی دستیاران ناشی از سختی کار و عدم علاقه به رشته پزشکی است انصراف هم نمی‌توانند دهند و دچار مشکل می‌شوند.

وی افزود: موضوع انصراف دستیاران نیز از مباحثی است که در دفتر حقوقی وزارتخانه در حال پیگیری است و از جانب معاونت آموزشی دنبال می‌شود تا کمک کند مشکلات دستیارانی که از یک طرف می‌خواهند انصراف دهند و از طرفی به لحاظ حقوقی مشکل پیدا می‌کنند، حل شود و این صرفا یک جنبه از علت خودکشی دستیاران است و نباید خودکشی دستیاران را به این موضوع صرفا تعمیم دهیم.

نخعی در پایان تاکید کرد: انجمن علمی روانپزشکی و اداره سلامت روان وزارتخانه این موضوع را منعکس کرده‌اند که انعکاس خبر خودکشی دستیاران مسئله‌ای است که جنبه‌هایی دارد که باید حتما رعایت شود. انعکاس غلط خبر خودکشی نه تنها کمک کننده نیست، بلکه موجب می‌شود دیگران در معرض خطر قرار دارند دست به خودکشی بزنند. لذا باید جنبه‌های علمی نحوه اعلام خبر خودکشی رعایت شود چون موضوع خودکشی چیزی نیست که آن را بزرگنمایی کرد درباره آن تیتر زد و آن را دراماتیک کرد. این شیوه نه تنها کمک کننده نیست، بلکه می‌تواند به سایر دستیاران که در معرض خطر هستند نیز آسیب بزند.

منبع:ایلنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
پیشنهاد سردبیر
زندگی