کشوری در این زمینه به فراز گفت: «مجمع ایران خودرو برگزار شده و آنچه مشخص است واگذاری سهام ایران خودرو به بخش غیردولتی است. تعدادی از نمایندگان به نحوه واگذاری و شرکتهایی که سهامدار بودند اعتراض دارند که میتوانند اعتراض خود را مطرح کنند. آنچه مشخص است ناراضیبودن مردم از خروجی عملکرد شرکت خودروسازی ایرانخودرو است در چهلواندی سال گذشته است.»
سخنگوی کمیسیون اصل نود با اشاره به عملکرد خودروسازان ادامه داد: «مردم از محصولات ایرانخودرو راضی نیستند، اما برخی اصرار دارند که به فلان سهامدار تعلق بگیرد یا به فلان سهامدار نرسد. این دعواها در نهایت تاثیر مهمی در ساخت و تولید خودرو نخواهد داشت. لاجرم مجبور هستید بنابه فرمایش حضرت آقا که اشاره مستقیم به نوع کیفیت خودروسازی کردند تغییری در شرایط به وجود بیاورید. اگر برگزاری مجمع براساس قانون درست بوده و واگذاری درست اتفاق افتاده، باید به سهامدارهایی که از عامه مردم و به صورت خصوصی هستند واگذاری میشده است. باید از آن اتفاق استقبال کرد.»
با این همه، پرسش اینجاست که رای هیات تجدید نظر که بعد از برگزاری مجمع ایرانخودرو اعلام شده چه تاثیری در نتیجه این مجمع خواهد داشت. طبق این رای شرکت کروز نمیتواند سهامدار ایرانخودرو باشد، اما مجمع عمومی ایرانخودرو روز ۱۷ بهمن با وجود کشمکش میان حامیان برگزاری آن و واگذاری ایرانخودرو به شرکت کروز و مخالفان برگزار شد. در این جلسه که ۹ ساعت به دراز کشید ۵۱.۷۹ درصد از سهامداران ایرانخودرو حضور داشتند و شرکت کروز توانست یک کرسی دیگر از پنج کرسی هیات مدیره را به دست آورد؛ بنابراین مدیریت ایرانخودرو عملا به بخش غیردولتی یعنی شرکت کروز واگذار شد و هیات مدیره جدید نیز به سرعت مدیرعامل را تغییر داد و عادل پیرمحمدی را جایگزین علیمردان عظیمی کرد. پس از این جلسه سازمان بورس نیز مجمع ایرانخودرو و نتایج آن را بدون اشکال و قانونی دانست. سخنگوی کمیسیون اصل نود نیز که در زمره موافقان واگذاری محسوب میشود در این باره گفت: «این رای برای قبل از جلسه مجمع بوده است و قابل استناد نیست. وقتی جلسه برگزار شده ما به نتایج این جلسه استناد میکنیم. این برای دعواهایی بود که درباره برگزارشدن یا نشدن مجمع وجود داشت.»
بیشتر بخوانید:
پایان پرده نخست واگذاری ایرانخودرو
پرده دوم واگذاری ایرانخودرو؛ رای هیات تجدید نظر علیه کروز!
در این شرایط شرکت «کرمان خودرو» نیز برای در اختیارگرفتن مدیریت شرکت «سایپا» اعلام آمادگی کرده است. کشوری در پاسخ به پرسشی در این باره نیز گفت: «هرچه بیشتر به سمت واگذاری شرکتهای خودروسازی به بخش خصوصی حرکت کنیم بهتر است. بالاخره ما امتحان کردیم، این شرکتها آزمون خود را در دهههای گذشته پس دادهاند و اگر قرار بود اتفاق مثبتی رخ دهد انجام میشد. برای سایپا نیز میتواند مثل ایران خودرو مجمع برگزار شود و اگر رضایتمندی مردمی از عملکرد این خودروساز وجود ندارد مدیریت را برکنار کنید.»
این نماینده مجلس تاکید کرد: «باید اتفاق رخ دهد که شاید اتفاق مثبتی در صنعت خودروسازی بیافتد. مدیریت بخش دولتی را که امتحان کردیم واگذاری خودروسازان به بخش خصوصی را هم امتحان کنیم.»
با این همه باید دید که سرانجام واگذاری ایرانخودرو به بخش غیردولتی به کجا خواهد رسید. با توجه به سیاست دلت مبنی بر حرکت به سمت کاهش تصدیگری در اقتصاد، امکان واگذاری سایپا نیز به بخش غیردولتی وجود دارد. دو خودروسازی که دارای زیان انباشته ۱۲۷ و ۵۸ هزار میلیارد تومانی هستند.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
بازداشت یک ایرانی به جرم حمل ۲۳ میلیون دلار کوکایین
پیام افشار دوست در پایان نامه: فصل سوم، قسمت اول
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش