۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۱۹:۳۸
سه‌شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۵
کد خبر: ۹۱۴۳۸

طرح مکرون برای افزایش هزینه‌های نظامی فرانسه

طرح مکرون برای افزایش هزینه‌های نظامی فرانسه
همزمان با تلاش «امانوئل مکرون» برای افزایش هزینه‌های نظامی فرانسه با تاکید وی بر عدم بالابردن مالیات، مخالفان با ابراز نگرانی از محل تامین بودجه این طرح، بیم آن دارند برنامه‌های اجتماعی قربانی بلندپروازی‌های رئیس جمهوری شوند.

 درخواست مکرون برای افزایش هزینه‌های نظامی بدون بالا بردن مالیات، به نگرانی‌ها در مورد کاهش برنامه‌های اجتماعی در این کشور دامن زده است.

پولیتیکو در این مطلب آورده است: مکرون به دنبال جلب موافقت عمومی برای هزینه‌های بیشتر در ارتش فرانسه با هدف مقابله با تهدید روسیه در بحبوحه تلاش اروپا برای کاهش وابستگی به آمریکا است، اما توضیحی در مورد محل تامین این بودجه ارائه نکرده است. وی تنها تاکید کرده که برای تامین افزایش هزینه‌های نظامی، مالیات نباید افزایش یابد. اما همین امر سبب نگرانی احزاب اپوزیسیون و اتحادیه‌ها در مورد قربانی کردن برنامه‌های اجتماعی و جنگ‌افروزی به عنوان بهانه‌ای برای پیشبرد اقدامات ریاضتی نامطلوب شده است.

این نشریه آمریکایی خاطرنشان کرده است که اگرچه رئیس‌جمهوری فرانسه قدرت زیادی بر سیاست دفاعی دارد، اما پارلمان کنترل بودجه را در دست دارد؛ جایی که مکرون در آن اکثریت را از دست داده است.

پولیتیکو با بیان اینکه یکی از گزینه‌های افزایش سریع هزینه‌های نظامی، بازگشایی بودجه امسال و تعدیل آن است، یادآور می شود که اما بودجه جاری شامل ۵۳ میلیارد یورو کاهش هزینه‌ها و افزایش مالیات با هدف کاهش کسری سرسام‌آور آن بود و ماه‌ها طول کشید تا در مجلس قانون‌گذاری فرانسه به تصویب برسد و در نهایت به قیمت پایان کار نخست‌وزیر تمام شد.

فرانسه در حال حاضر سالانه ۲.۱ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف هزینه های ارتش می‌کند، اما مکرون می خواهد این رقم را به بیش از ۳ درصد برساند.

پولیتیکو در بخش دیگر خاطر نشان کرده است، فرانسه تنها کشور اروپایی نیست که در تلاش برای افزایش بودجه نظامی خود است و بسیاری دیگر از کشورهای این قاره به شدت در حال افزایش هزینه‌های دفاعی هستند و همه با مسائل مشابهی در مورد محل تامین بودجه تشدید هزینه ها روبرو هستند.

مارک روته دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در ماه ژانویه (دی ماه)، از کشورهای اروپایی خواست بخش کوچکی از هزینه های بازنشستگی، بهداشت و تامین اجتماعی خود را به سمت ارتش هدایت کنند. اما برخی کشورها از جمله ایتالیا و حتی لیتوانی که در همسایگی روسیه قرار دارد، به این خواسته توجهی نکرده اند.

در فرانسه نیز پارلمان با این اقدام مکرون مخالف است؛ از جمله لوران ژاکوبلی قانونگذار متعلق به راست افراطی «اجتاع ملی» مکرون را متهم کرده است که با پافشاری بر روی بدبینی‌های خود نسبت به تراژدی جنگ اوکراین تلاش دارد تا ویرانی های اجتماعی و کسری های وحشتناک را در آینده توجیه کند.

مارین لوپن کاندیدای ریاست‌جمهوری از حزب راست افراطی اجتماع ملی نیز در این خصوص به روزنامه فرانسوی لوفیگارو گفت که نگران است مکرون بدهی‌های فرانسه را برای تامین جاه طلبی های دفاعی خود تشدید کند.

حتی در داخل دولت مکرون نیز مخالفت هایی با این طرح وجود دارد؛ از جمله فرانسوا بایرو نخست وزیر که روز پنجشنبه هفته گذشته گفت: «در روزهای آینده» نشانه های بیشتری در مورد برنامه های دولت برای رسیدگی به هزینه های نظامی ارائه خواهد کرد.

منبع:ایرنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی