۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۳:۳۸
دوشنبه ۲۷ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۷
کد خبر: ۹۱۷۸۸

اولیانوف: رویکرد کشورهای غربی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، منفی است

اولیانوف: رویکرد کشورهای غربی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، منفی است
نماینده روسیه در وین در نشستی خبری با انتقاد از رویکرد «منفی» کشورهای غربی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران، اعلام کرد که نمایندگان چین و روسیه در وین، امروز با «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امور خارجه ایران که در وین حضور دارد، دیدار خواهند کرد.

 «میخائیل اولیانوف» نماینده روسیه در وین در یک نشست خبری از رویکرد کشورهای غربی نسبت به فعالیت‌های هسته‌ای ایران انتقاد کرد.

خبرگزاری روسی تاس با انتشار این مطلب نوشت که اولیانوف در کنفرانسی خبری گفت: در واقع، باید اقرار کنیم که کشورهای غربی به ایران فشار می‌آورند که این کار(خروج از پیمان منع اشاعه تسلیحات اتمی) را انجام دهد.

اظهارات اولیانوف در پی گزارش «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ایران درباره سطح غنی‌سازی اورانیوم در سطوح بالا در ایران و ابراز نگرانی کشورهای غربی درباره آن مطرح می‌‎شود.

گروسی در سخنرانی آغازین خود در جلسه پیشین شورای حکام گفت: از زمان گزارش پیشین، ذخایر اورانیوم ایران تا خلوص اورانیوم-۲۳۵ ۶۰ درصدی، از ۱۸۲ کیلوگرم در فصل قبلی به ۲۷۵ کیلوگرم افزایش یافته است. ایران تنها کشور غیر هسته‌ای است که تا این سطح غنی‌سازی انجام می‌دهد و باعث نگرانی جدی من است.

اولیانوف در گفت‌وگویی که طی روزهای گذشته با روزنامه ایزوستیا انجام داده بود، گفت: ما تهدید علیه مقررات منع اشاعه تسلیحات اتمی را نه در غنی‌سازی اورانیوم، بلکه در ناتوانی طرفین اصلی توافق از رسیدن به زبانی مشترک و عبور از «دیپلماسی مگافون» به دیپلماسی واقعی می‌دانیم. وضعیت نامعلوم فعلی برجام خطر گسترش غیرقابل کنترل تنش‌ها را به همراه دارد. بنابراین، ما مسیر مطلوب برای پیش رفتن در این زمینه را در بازگشت  بازیگران اصلی به میز مذاکره می‌دانیم.

او همچنین گفت: ایران، صادقانه، توافقات پادمانی خود با آژانس را اجرا می‌کند و کشوری است که در آن بیشترین بازرسی‌ها انجام می‌شود. هم تهران و هم آژانس آمادگی خود برای گفت‌وگو و بهبود کیفیت تعامل را اعلام کرده‌اند. اگرچه، همواره، چیزی در این میان مداخله می‌کند و طبق معمول، جایگاه شرکای غربی برجام است. به این ترتیب، آن‌ها در نوامبر ۲۰۲۴، برای تصویب قطعنامه‌ای ضدایرانی در شورای حکام با اکثریت آرا تلاش کردند. در نتیجه، در توافق‌هایی که در مدت کوتاهی پیش از سفر گروسی به ایران انجام شده بود، به طور قابل توجهی کارشکنی شد. به طور کلی، میان ایران و آژانس تعامل وجود دارد که ما مایلیم آن را در سطح پیشرفته‌ترین ببینیم.
نشست «موفقیت‌آمیز» سه‌جانبه مسکو، پکن و تهران موفقیت‌آمیز بود

نماینده روسیه در وین درباره نشست سه‌جانبه ایران، چین و روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران که جمعه گذشته در پکن برگزار شد، گفت: باید گفت که روسیه، چین و ایران به دقت در حال هماهنگ کردن مواضع خود هستند. در پکن نیز به این جنبه توجه شد.  این نشست به طور کلی موفقیت‌آمیز بود. پس از نشست، بیانیه مشترکی صادر شد که مبنای بسیار درست و مناسبی درباره رسیدگی به مشکلات به طرق سیاسی و دیپلماتیک ترسیم کرد.

دیدار سه‌جانبه آتی نمایندگان ایران، چین و روسیه در وین

تاس نوشت: نماینده روسیه در وین گفت که «کاظم غریب‌آبادی» معاون وزیر امور خارجه ایران که در این نشست شرکت کرده بود، «امروز دوشنبه در وین و در حال دیدار با «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است.«

اولیانوف افزود: ما یک ساعت و نیم بعد قرار است با همکاران چینی‌مان در محل نمایندگی هیات ایران در وین دیدار کنیم. از این رو، این روند یک مبنای جدی و سازمان‌یافته ایجاد کرده که اهمیت زیادی دارد.
رویکرد منفی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران

تاس نوشته اولیانوف درباره مسائل پیرامون برنامه هسته‌ای ایران گفت: در حال حاضر در عرصه بین‌المللی، رویکردی منفی نسبت به برنامه هسته‌ای ایران وجود دارد. ایده‌ای که مطرح است، صادر کردن یک قطعنامه تنبیهی و متهم کردن ایران به پایبند نبودن به توافقنامه‌های پادمانی است. مسیر مثبتی وجود ندارد و تا زمانی که آمریکا برای برگزاری مذاکرات اعلام آمادگی نکند نیز، پدیدار نخواهد شد.

او افزود: از نظر من، در صورتی که مذاکرات آغاز شود، دیدارهای کاری در چارچوب سه‌جانبه بیشتر مورد نیاز خواهند بود که بسیار سودمند است.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی