هنوز مردم به زندگی با قطعی برق دو ساعته عادت نکردهاند که قطعیهای برق بیبرنامه و بیشتر از دو ساعت، کلافهشان کرده است. روز گذشته برق برخی از مناطق تهران چهار ساعت قطع بود. همه تصور میکردند که بعد از دو ساعت برقها وصل میشود و میتوانند به فعالیتهای روزمره خود برسند.
۱۹ اردیبهشت وزیر نیرو «عباس علی آبادی» با بیان اینکه قرار نبوده و نیست که بیش از ۲ ساعت خاموشی خانگی بدهیم، اگر مسائلی رخ داده که منجر به خاموشی بیشتر از ۲ ساعت شده، خطاهایی بوده که در شبکه رخ داده، خطاهای رخ داده در قطعیهای طولانی مدت، تا پایان هفته اصلاح شده و قطعیهای برق خانگی حداکثر دو ساعت خواهد بود، گفت: «مردم گزارش خاموشی بیش از ۲ ساعت را به ادارات برق بدهند تا سریعا رسیدگی شود.» او همچنین گفت: «متوسط دمای کشور در اردیبهشت ماه ۵.۵ درجه نسبت به زمان مشابه سال قبل افزایش داشته که این میزان رشد دما، بی سابقه بوده است. نیاز مصرف در اردیبهشت ۱۴۰۳ در این زمان، ۴۶ هزار مگاوات بود، این رقم در حال حاضر ۵۷ هزار مگاوات است، با افزایش ۹.۹ درصدی تولید برق حرارتی و با رشد تولید تجدیدپذیرها و رشد واردات برق، میزان تأمین برق را به ۴۷ هزار و ۵۰۰ مگاوات رساندیم.
شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ درباره قطعیهای طولانی روز گذشته یک منطقه در مرکز تهران توضیحاتی ارائه کرد: «جریان برق کوچه قائم مقامی در تاریخ اشاره شده در دو نوبت کوتاه مدت ناشی از اشکال فنی در تجهیزات شبکه ناشی از ازدیاد بار مصرفی قطع شده است که بلافاصله از طریق گروههای عملیاتی رسیدگی و در کمترین زمان ممکن رفع عیب گردیده است ضمنا حوادث فوق نیز از طریق پیامک به مشترکان آن محدوده که قبض الکترونیکی برق دریافت مینمایند اطلاع رسانی شده است. باتوجه به حوادث اشاره شده از هر گونه اعمال خاموشی برنامه ریزی شده در تاریخ مزبور نیز خودداری شده است. شایان ذکر است مجموع زمان رفع عیوب فوق کمتر از ۳ ساعت بوده و خاموشی ۶ ساعته اشاره شده در گزارشها مورد تایید نمیباشد.»
فراز تلاش کرد با دو اداره برق منطقهای ارتباط بگیرد، اما خطوط مدام اشغال بودند و در اداره دیگر نیز کسی پاسخگو نبود. همچنین سامانه ۱۲۱ که ماهیت ایجاد آن برای پاسخگویی در زمان نیاز مشترکان است، پاسخگو نبود. اگر حوادث ناشی از حادثه در شبکه برق رسانی منجر به قطعی برق برخی از مشترکین شده است چرا آن مشترکین از برنامه خاموشی برنامهریزی در همان روز خارج نشدهاند؟ روز گذشته برخی از مشترکین در برخی از مناطق تهران خاموشی بیش از دو ساعت را تحمل کرده اند. برای مثال در منطقه دو تهران نیز روز گذشته چهار ساعت برق قطع شد. در این شرایط حداقل باید سامانهها و ادارات برق پاسخگوی تماس مشترکین باشند نه اینکه صرفا تلفن گویا در دسترس مردمی باشد که قطعی برق کلافهشان کرده است. در زندگی شهری امروز قطعی برق تقریبا تمام زندگی را مختل میکند؛ اینترنتها و آنتنها ضعیف میشوند، سیستم سرمایشی کار نمیکند، آسانسورها میایستند و در برخی از منازل آب نیز قطع میشود. یکی از شهروندان در این باره به فراز میگوید: «من چند وقتی است که جرئت نمیکند زمانی که همسرم خانه نیست از خانه خارج شوم، چون میترسم با دو فرزند در آسانسور بمانیم و برق قطع شود. وقتی برق قطع شود من حتی نمیتوانم، خودرو را از پارکینگ خارج کنم، زیرا در پارکینگ برقی است ...»
این روزها تنها راه اطلاع از قطعی برق، چک کردن سامانهها، سایتها و اپلیکیشن برق من است. تماس با سامانه تلفنی و شمارهگیری کد دستوری نیز از دیگر راهکارها است. اما پیشتر در پیامک به مشترکین اعلام میشد که در ساعاتی مشخص برق منازل آنها قطع میشود. در شرایط کنونی به نظر میرسد که راهحل در دسترس ابتدا جلوگیری از قطع برق بیش از دو ساعت برای مشترکین است و همچنین ارسال پیامک اطلاع رسانی برای آنها است.
در گفتوگوی فراز با دو نماینده مجلس بررسی شد:
حمیدرضا گودرزی عضو کمیسیون عمران در گفتوگو با فراز:
سرنوشت مذاکرات در انتظار رأی شورای حکام
جشنی برای کودکان کار
جزیره به روایت یکی از قدیمیترین ساکنانش