۱۶ شهريور ۱۴۰۵ ۰۰:۱۸
چهارشنبه ۲۵ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۳
کد خبر: ۹۷۵۵۰

وضعیت اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار

وضعیت اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره وضعیت مصرف اسیدهای چرب ترانس در ایران و سیاست‌های کاهش مصرف آن توضیح داد.

 

دکتر احمد اسماعیل‌زاده درباره ضرورت کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس اظهار کرد: اسیدهای چرب ترانس، یک عامل خطر بسیار مهم برای بیماری‌های قلبی_عروقی و برخی سرطان‌ها است. بر همین اساس نیز سازمان جهانی بهداشت بر کاهش مصرف اسیدهای چرب ترانس تاکید دارد؛ به نحوی که میزان مصرف آن به کمتر از یک درصد کل کالری دریافتی محدود شود.

توصیه سازمان جهانی بهداشت درباره مصرف اسیدهای چرب ترانس

وی ادامه داد: سازمان جهانی بهداشت برای تحقق هدف محدود شدن دریافت اسیدهای چرب ترانس به کمتر از یک درصد کالری دریافتی، استراتژی‌های متعددی مانند «بهبود پروفایل دریافتی روغن‌های مصرفی خانوار» و «حذف اسیدهای چرب ترانس در صنایع» را پیشنهاد می‌دهد. سازمان جهانی بهداشت، حذف اسیدهای چرب ترانس در صنایع را در کانون توجه قرار داده و این درحالیست که با توجه به صنعتی شدن جوامع، مردم به سمت غذاهای صنعتی گام برداشته‌اند.  

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با بیان اینکه برای تولید کیک، کلوچه و بستنی از چربی استفاده می‌شود، توضیح داد: گاهی‌اوقات، چربی‌هایی که در تولید غذاهای صنعتی استفاده می‌شود دارای سطح زیاد اسیدهای چرب ترانس هستند که برای سلامت خطرناک است.  

وضعیت اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار

اسماعیل‌زاده با بیان اینکه کاهش چشمگیر اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار را تجربه کرده‌ایم، گفت: خوشبختانه، اتفاق خوبی در زمینه کاهش اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرف خانوار نسبت به گذشته صورت گرفته؛ به نحوی میزان اسیدهای چرب ترانس در این روغن‌ها کمتر از ۲ درصد است. سازمان ملی استاندارد، استانداردهای روغن‌های مصرفی خانوار را تغییر داده و همچنین سازمان غذا و دارو نظارت‌های لازم را انجام می‌دهد تا میزان اسیدهای چرب ترانس را محدود کند.  

وی درباره برنامه‌های کاهش بیشتر اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی خانوار گفت: وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد در نظر دارد که میزان اسیدهای چرب کنونی را نیز کاهش دهد و این میزان از ۲ درصد به یک درصد و حتی به صفر برساند. جلسات متعددی در حال برگزاری است تا توانایی امکان به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس در روغن‌های مصرفی خانوار را بررسی کنیم.  

وضعیت اسیدهای چرب ترانس در صنایع

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره روغن‌های مصرفی در صنایع نیز توضیح داد: اگرچه وضعیت پروفایل اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع نسبت به سال‌های گذشته بهبود یافته اما میزان آن همچنان باید کاهش یابد. اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع می‌بایست کمتر از ۵ درصد باشد و این موضوع محقق شده این در حالی  است که این میزان در گذشته حدود ۲۰ بود.

وضعیت اسیدهای چرب ترانس صنایع در سطح جهان

اسماعیل‌زاده درباره توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت در زمینه اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع اظهار کرد: سازمان جهانی بهداشت پیشنهاد داده روغن‌هایی که در صنایع استفاده می‌شوند، بهتر است فاقد روغن هیدروژنه باشند؛ یعنی اسیدهای چرب ترانس صفر باشد. بسیاری از کشورهای جهان در این مسیر گام برداشته‌اند و موفق به گرفتن تاییدیه این موضوع از سازمان جهانی بهداشت شده‌اند. «وزارت بهداشت»، «سازمان غذا و دارو» و «سازمان ملی استاندارد» به دنبال به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس در صنایع هستند. متاسفانه، به صفر رسیدن اسیدهای چرب ترانس در کشور محقق نشده وبه دنبال تحقق این موضوع هستیم.

نقش تحریم در وضعیت اسیدهای چرب ترانس صنایع

وی درباره چرایی محقق نشدن به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع گفت: تحریم‌ها، یکی از دلایل محقق نشدن به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی صنایع است. صنایع برای به صفر رساندن اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی و حفظ کیفیت مواد غذایی به دستگاه‌هایی احتیاج دارند که بسیار گران هستند و واردات آن با مشکلاتی مواجه است. وزارت بهداشت، بررسی یک مسیر به منظور ورود دستگاه‌های مورد نیاز صنایع را در دستور کار قرار داده تا در اختیار صنایع قرار گیرد.  

برنامه وزارت بهداشت برای کاهش چربی‌های ترانس در صنایع

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر، وزارت بهداشت با همکاری سازمان ملی استاندارد در نظر دارد که اسیدهای چرب ترانس صنایع را به کمتر از ۲ درصد برساند؛ یعنی اسیدهای چرب ترانس را از ۵ درصد به ۲ درصد برسانیم. وزارت بهداشت آموزش‌های لازم را ارائه می‌دهد.  

اسماعیل‌زاده اظهار کرد: اگر استانداردهای اسیدهای چرب ترانس روغن‌های مصرفی خانوار و صنایع تغییر  کند به نحوی که میزان اسیدهای چرب ترانس در این روغن‌ها کاهش یابد و همچنین میزان مصرف غذاهای صنعتی مردم کمتر شود، مشکل چندانی در زمینه اسیدهای چرب ترانس نداریم. بازهم تاکید می‌کنم، براساس رهنمودهای سازمان جهانی بهداشت، میزان اسیدهای چرب ترانس می‌بایست کمتر از یک درصد کالری دریافتی باشد.

بررسی میزان دقیق میزان اسیدهای چرب ترانس مصرفی

وی توضیح داد: دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به منظور در دسترس بودن شواهد میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور با همکاری اساتید دانشگاه علوم‌پزشکی ایران و ۱۰ استان به بررسی میزان اسیدهای چرب ترانس مصرفی پرداخته‌ایم. برآوردهای کلی بیانگر این است که میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور چندان بد نیست اما به منظور در دسترس بودن مستندات لازم به بررسی میزان مصرف اسیدهای چرب ترانس در کشور پرداخته‌ایم. این تیم، استراتژی‌های لازم برای کاهش بیشتر مصرف اسیدهای چرب ترانس را نیز بررسی می‌کنند و در اختیار وزارت بهداشت قرار می‌دهند.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی