۰۳ آبان ۱۴۰۵ ۱۸:۵۰
پنجشنبه ۰۲ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۰۰
کد خبر: ۹۸۰۸۲

تلاش کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل با برای برای توقف خروج اتباع افغان

تلاش کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل با برای برای توقف خروج اتباع افغان
در بحبوحه روند بازگرداندن اتباع افغان به کشورشان، کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با سفر به تهران با مقامات کشوری دیدار کرد. منابع آگاه در گفتگو با فراز تایید می‌کنند که محور اصلی این دیدارها، تلاش برای توقف روند اخراج و ساماندهی اتباع افغانستان در ایران است.

«فیلیپو گراندی»، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، که برای رایزنی با مقام‌های کشورمان به تهران سفر کرده است، روز سه‌شنبه با سیدعباس عراقچی، وزیر امور خارجه، دیدار کرد. او که پیش از این به افغانستان سفر کرده بود، در ایران با وزیر کشور، وزیر بهداشت و وزیر آموزش‌وپرورش نیز دیدار کرده است. به گفته منابع آگاه، گراندی در تلاش است دولت ایران را متقاعد کند که روند اخراج مهاجران را متوقف یا کند کند.

سفر فیلیپو گراندی به ایران در حالی صورت گرفت که در هفته‌های اخیر، گزارش‌های متعددی از اخراج گسترده مهاجران افغان از سوی نیروهای انتظامی ایران منتشر شده است. بنابر اعلام وزارت کشور، در ماه‌های اخیر هفتصد هزار مهاجر به افغانستان بازگردانده شده‌اند. نهادهای بین‌المللی از جمله سازمان ملل که پیش از این تعهدات مالی خود برای کمک به اتباع را انجام نداده‌اند، حالا نسبت به ساماندهی میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی معترض هستند.

ایران باید مهاجران را به هر قیمتی بپذیرد ولی اروپا نه

هم‌زمان با حضور گراندی در ایران، کارشناسان و مقامات غربی بازگرداندن اتباع افغان را ترسناک خواندند و خواستار توقف فوری این روند شدند. هانا نیومان، نماینده آلمان در پارلمان اروپا، در بیانیه‌ای صریح نوشت: «این مهاجرت نیست؛ این اخراج است، با زور، در ابعادی گسترده و همراه با وحشت. قانون بین‌المللی سازمان ملل نیز این وضعیت را اخراج جمعی می‌نامد که غیرقانونی است. شفاف بگوییم: این فقط هرج‌ومرج پس از جنگ نیست؛ این سیاست عامدانه یک حکومت است.»

 بسیاری از کاربران ایرانی در واکنش به این انتقادات از سوی نماینده آلمان، به طعنه گفتند اتحادیه اروپا می‌تواند خود مهاجران افغان را در داخل مرزهایش پذیرش کند. مقامات این کشورها در حالی از ایران انتظار دارند به بهانه ناامنی افغانستان، میلیون‌ها مهاجر غیرقانونی را پذیرش کند که خود در سال‌های اخیر سیاست‌های مهاجرتی‌شان را به شدت افزایش داده‌اند.

همراهی اتباع با دولت ایران برای بازگشت به کشورشان

در جریان دیدار گراندی با وزیر امور خارجه، عراقچی با اشاره به میزبانی ایران از آوارگان و پناهندگان افغان طی پنج دهه گذشته، بر عزم دولت ایران برای اجرای طرح بازگشت داوطلبانه پناهندگان و همچنین عودت اتباع غیرمجاز به میهن‌شان با حفظ عزت و کرامت آن‌ها تاکید کرد.

دولت پس از پایان جنگ دوازده روزه و به دلیل مسائل امنیتی، برنامه ساماندهی اتباع را با جدیت بیشتری دنبال می‌کند، اما برخلاف فضاسازی‌های رسانه‌‌ای بسیاری از اتباع خود در این طرح مشارکت دارند. طبق گراش‌های رسمی، ۸۰ درصد از بازگشت‌ها در سه ماهه اول سال تا ۶ تیر (آتش‌بس میان ایران و اسرائيل) به صورت خودمعرف یعنی داوطلبانه و به دلیل فضای جنگی صورت گرفته است. نهادهای بین‌المللی که اکنون با تاکید بر وضعیت مهاجران در مرز از سیاست‌های حکومت ایران در قبال آن‌ها انتقاد می‌کنند، در واقع این واقعیت را نادیده می‌گیرند.

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
افتتاح 43 مدرسه کیمیای دانش در مسیر ایفای مسئولیت‌های اجتماعی
ده روزی که می‌تواند جهان را تکان دهد: هنجار‌های دموکراتیک در چهار انتخابات سرنوشت‌ساز در بوته آزمایش
پایداری شاخص بورس در کانال ۸ میلیونی؛ روز پرنوسان تالار شیشه‌ای
حمله پهپادی و موشکی به عربستان سعودی همزمان با تداوم درگیری‌ها با انصارالله
سخنرانی‌های اوباما در اوهایو و میشیگان: نکات کلیدی درباره ترامپ، جنگ ایران و انتخابات میان‌دوره‌ای
افزایش یک درجه‌ای مجازات جرائم مرتبط با کارگزاران بیگانه در مصوبه مجلس
معماری جنگ بی‌پایان؛ ترومای قدرت و پیامد‌های بن‌بست امنیتی در کارنامه نتانیاهو
انتخابات اسرائیل اهمیت دارد و این تنها مسئله اسرائیلی‌ها نیست
حامیان ناراضی نتانیاهو، هدف اصلی کارزار انتخاباتی اسرائیل
چمران: قصور شهرداری درباره درختان چیتگر را رها نمی‌کنیم
وزیر امور خارجه در آیین گشایش موزه شهید خرازی: عقلانیت توأم با تعهد انقلابی، ویژگی بارز دیپلمات فقید بود
پدر علم هیدروژئولوژی ایران: ال‌نینو عامل سیل‌های سراسری نیست
باراک اوباما در سخنرانی انتخاباتی میان‌دوره‌ای، ترامپ را عامل «هرج‌ومرج و ظلم» توصیف کرد
سمیه گلپور: تاوان مماشات با وزیر کار از جیب کارگر و بازنشسته پرداخت می‌شود | هیأت رییسه مجلس استیضاح میدری را وتو می‌کند؟!
کوه کلنگ در چند قدمی سکونتگاه‌ها| ساکنان اطراف نطنز از خطر احتمالی چه می‌دانند؟
معماری بقا و جهش صنعتی؛ درس‌های تاریخی خروج از تله انزوای فناوری
صدور هشدار نارنجی؛ طوفان، رگبار سیل‌آسا و مواج‌شدن خزر در راه است
به بهانه اجرایی شدن افزایش ۴۰ درصدی قیمت بسته‌های اینترنت ؛ نگاهی به پشت‌پرده هزینه‌های ارزی شبکه و مقایسه آن با گرانی سایر کالاها
تأمین مالی پروژه‌های گردشگری با استفاده از ظرفیت‌های بانک شهر
تفاوت ساختاری «جنگ سرد» و «جنگ فرسایشی»
هشدار ترامپ درباره احتمال اجرای عملیات نظامی تازه علیه ایران
چگونه با متاتریدر تحلیل تکنیکال انجام دهیم؟ راهنمای معامله‌گران
خبرگزاری کره جنوبی از سفر کیم جونگ اون به چین خبر داد
محسنی‌اژه‌ای در نشست با اقتصاددانان: حل بحران‌های اقتصادی نیازمند اجماع، واقع‌بینی و آرایش جنگی است
چگونه تسلط انرژی ترامپ به غرور مفرط تبدیل شد
بهسازی یک جاده آنتنی دیگر در خوزستان / تسهیل تردد میان روستای سور مقداد و شهر امیدیه با پیگیری امیر حیات مقدم
ریزش سنگین طلا در بازار‌های جهانی؛ عقب‌نشینی هر اونس طلا به کانال ۳ هزار دلاری
جهش سه‌دلاری قیمت نفت برنت به ۱۱۶ دلار و ۷۲ سنت در پی حملات انصارالله
با تشدید بحران، فرصت برای امدادرسانی به شهر تعز در یمن رو به پایان است
پیشنهاد سردبیر
زندگی