چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۴ 22 October 2025
چهارشنبه ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۰۰
کد خبر: ۱۰۰۰۸۹

۷/۵ میلیون تومان پول بدهید، روح و فرشته برایتان احضار کنند!

۷/۵ میلیون تومان پول بدهید، روح و فرشته برایتان احضار کنند!
مغز انسان در حالت هیپنوتیزم به شدت تلقین‌پذیر می‌شود و می‌تواند بر اساس باورها، تخیلات یا حتی پیشنهادهای مستقیم هیپنوتراپیست، داستان‌هایی را سر هم کند. به همین دلیل است که بسیاری از این «خاطرات»، با اطلاعاتی که از فیلم‌ها، کتاب‌ها یا داستان‌های عامیانه به ذهن ما نفوذ کرده، همخوانی دارند.

 در سال‌های اخیر، موجی از صفحات اینستاگرامی با ادعاهای عجیب و غریب درباره هیپنوتراپی برای «سفر به زندگی گذشته» و «ملاقات با روح عزیزان» در ایران و سراسر جهان گسترش پیدا کرده است. این پدیده که از دل باورهای شبه‌علمی و ماورایی نشأت می‌گیرد، به یک تجارت پرسود تبدیل شده و افرادی که از نظر روانی آسیب‌پذیر هستند، به راحتی به دام آن می‌افتند.

این صفحات با وعده‌هایی مانند «احضار روح درگذشتگان» یا «کشف ریشه مشکلات فعلی در زندگی گذشته»، از طریق تکنیکی به نام هیپنوتراپی پسارونده (Past Life Regression) به جذب مخاطب می‌پردازند. در این روش، فردی که خود را هیپنوتراپیست می‌نامد، مدعی می‌شود که می‌تواند با استفاده از هیپنوتیزم، فرد را به یک حالت خلسه عمیق ببرد تا او به «خاطرات» خود از زندگی‌های گذشته دسترسی پیدا کند. این افراد باور دارند که ریشه ترس‌ها، مشکلات یا حتی بیماری‌های جسمی در زندگی‌های پیشین نهفته است و با کشف و درک آن‌ها، می‌توان به درمان و شفا رسید.

اما از منظر علمی و روانشناسی، این ادعاها هیچ‌گونه پشتوانه معتبری ندارند. جامعه علمی، هیپنوتراپی پسارونده را یک روش درمانی معتبر نمی‌داند و تأکید کرده که آنچه در این جلسات اتفاق می‌افتد، نه یک خاطره واقعی، بلکه یک خاطره کاذب یا ساخته ذهن است. مغز انسان در حالت هیپنوتیزم به شدت تلقین‌پذیر می‌شود و می‌تواند بر اساس باورها، تخیلات یا حتی پیشنهادهای مستقیم هیپنوتراپیست، داستان‌هایی را سر هم کند. به همین دلیل است که بسیاری از این «خاطرات»، با اطلاعاتی که از فیلم‌ها، کتاب‌ها یا داستان‌های عامیانه به ذهن ما نفوذ کرده، همخوانی دارند.

علاوه بر این، ادعاهایی مانند «احضار روح» یا «ملاقات با مردگان»، از اساس با علم و روانشناسی در تضاد هستند و بیشتر در حوزه باورهای ماورایی و خرافات قرار می‌گیرند. این افراد سودجو با استفاده از فضای مجازی و عدم آگاهی مردم، از نیازهای عاطفی و مالی آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند. آن‌ها اغلب خود را با عنوان «دکتر» یا «متخصص» معرفی می‌کنند، اما با بررسی مدارکشان، مشخص می‌شود که مدارک آن‌ها تقلبی، فتوشاپی و غیرقانونی است. این افراد در جلسات خصوصی، مبالغ کلانی را بابت این خدمات بی‌اساس از مردم دریافت می‌کنند و با این کار، به نوعی کلاهبرداری آشکار دست می‌زنند.

این پدیده نه‌تنها از نظر علمی مردود است، بلکه می‌تواند آسیب‌های جدی روانشناختی را به دنبال داشته باشد. افراد سوگوار که در جستجوی آرامش و ارتباط دوباره با عزیزان از دست رفته خود هستند، به راحتی به دام این افراد می‌افتند و با امید واهی، نه تنها به آرامش نمی‌رسند، بلکه ممکن است از نظر مالی و عاطفی نیز آسیب ببینند.

منبع: روزیاتو

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

از باختن می‌توانی خیلی چیزها بیاموزی؛ درس‌های مانوئل، شطرنج‌باز ۱۰۴ ساله

باور کنید این بیماری فقط زنانه نیست!

توصیه ابطحی به فرزانه صادق پس از حواشی فرودگاه اردبیل: به خانم وزیر توصیه دارم از خویشاوندسالاری، باج‌دهی به مخالفان سیاسی و افتادن در مناقشات غیرکاری پرهیز کند | آیه‌ی «وَمِن شَرِّ حَاسِدٍ إِذَا حَسَدَ» را هم بیشتر بخوانید

فیروزه‌های ایرانی چگونه به جواهرات سلطنتی اروپا رسیدند؟

کشف چهره سرباز فراموش‌شده از سال ۱۸۲۱ میلادی +عکس

راه انداختن جنگ هسته‌ای با «سوت‌زدن» پای تلفن!

اسرائیل از کانادا خواست تعهد برای بازداشت نتانیاهو را لغو کند

معضل مسکن ملی در فارس با پیمانکاری «سکاف»: بلاتکلیفی ۲۰ هزار خانواده و میلیاردها تومان گمشده

ترامپ: متحدان ما در خاورمیانه آماده ورود «سنگین» به غزه «برخورد با حماس» هستند

قد ایرانی تا کجا پیش می‌رود؟ | زنان از مردان پیشی گرفتند

شکاف میان تعرفه‌های رسمی و واقعیت اقتصادی، ۱۲ میلیون زیرمیزی برای زایمان!

مافیای زعفران کیست؟!

رئیس بانک مرکزی: شرکت‌های زیرمجموعه بانک‌ها اقساطی فروخته می‌شوند

تشکری‌هاشمی در واکنش به اختلال امروز در خط ۵ مترو تهران – کرج: سالهاست تأکید کرده‌ایم که باید نسبت به رفع مشکلات برق بالاسری و اورهال واگن‌های خط پنج مترو تهران اقدام شود | ما از مدیریت شهری و شخص آقای زاکانی در این زمینه گله‌مندیم؛ نمی‌شود با وقت مردم بازی کرد

پیشنهاد سردبیر
زندگی