شنبه ۱۹ مهر ۱۴۰۴ 11 October 2025
جمعه ۳۱ مرداد ۱۴۰۴ - ۲۰:۱۵
کد خبر: ۱۰۰۱۷۰

موضع‌گیری تروئیکای اروپا پس از گفتگو با عراقچی؛ زمان بسیار کوتاه است

موضع‌گیری تروئیکای اروپا پس از گفتگو با عراقچی؛ زمان بسیار کوتاه است
وزرای خارجه کشورهای اروپایی مواضع خود را پس از گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه ایران بیان کردند؛ مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز گفت که «اروپا متعهد به حصول یک راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای است».

 

 مقامات اروپایی روز جمعه و در پیام‌هایی جداگانه محور گفت‌وگوهای خود با «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران را تشریح کردند.

 «کایا کالاس» مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «وزرای خارجه سه کشور اروپایی‌ و سید عباس عراقچی تماس مهمی داشتند. اروپا متعهد به حصول یک راه‌حل دیپلماتیک برای موضوع هسته‌ای است. با نزدیک شدن به ضرب‌الاجل سازوکار ماشه، آمادگی ایران برای تعامل با آمریکا حیاتی خواهد بود. ایران همچنین باید به‌طور کامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همکاری کند.»

درخواست کالاس از ایران درحالی است که ایران در حال همکاری حداکثری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بود که آمریکا و رژیم صهیونیستی به تاسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران حمله کردند. 

«یوهان واده‌فول» وزیر امور خارجه آلمان نیز در پیامی نوشت: «امروز من، دیوید لمی، ژان نوئل بارو و کایا کالاس با عراقچی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت‌وگو کردیم. ما به مدیران سیاسی خود دستور داده‌ایم که هفته آینده با همتایان ایرانی دیدار کنند.»

وی افزود: «ما همچنان به دیپلماسی پایبندیم اما زمان بسیار کوتاه است و ایران باید به‌طور جدی به تعامل بپردازد تا از فعال شدن سازوکار ماشه جلوگیری کند. ما به وضوح گفته‌ایم که اجازه نخواهیم داد که سازوکار بازگشت تحریم‌ها بدون حصول یک توافق قابل راستی‌آزمایی و پایدار منقضی شود.»

«ژان نوئل بارو» نیز در پیامی دیگر در این‌باره نوشت: «به همراه همکارانم دیوید لمی، یوهان واده‌فول و کایا کالاس یک تماس مهم با همتای ایرانی درباره برنامه هسته‌ای و تحریم‌هایی که به دنبال بازاعمال آن‌ها هستیم، داشتم. زمان تنگ است. هفته آینده دیدار جدیدی در این رابطه برگزار خواهد شد.»

طبق اعلام وزارت خارجه ایران، عراقچی مواضع ایران را در خصوص سازوکار موسوم به اسنپ بک و مسئولیت‌ سه کشور اروپایی و اتحادیه اروپایی در این خصوص تشریح کرد و با تاکید بر عدم صلاحیت قانونی و اخلاقی این کشورها برای توسل به سازوکار مزبور، نسبت به عواقب چنین اقدامی هشدار داد. 

عراقچی تاکید کرد ایران همان‌طور که در دفاع از خود مقتدرانه عمل می‌کند، مسیر دیپلماسی را نیز هیچ‌گاه ترک نکرده و برای هر راه‌حل دیپلماتیک که حقوق و منافع مردم ایران را تضمین نماید آمادگی دارد. 

وزیر امور خارجه ایران در واکنش به تکرار ایده طرف‌های اروپایی برای تمدید قطعنامه ۲۲۳۱ با هدف فراهم‌کردن زمان بیشتر برای دیپلماسی، تصریح کرد این تصمیمی است که اساسا شورای امنیت سازمان ملل متحد باید اتخاذ کند؛ و جمهوری اسلامی ایران در عین اینکه مواضع و دیدگاه‌های اصولی خود را در این‌ خصوص دارد، در این فرایند ورود ندارد.

عراقچی گفت در عین حال ایران با دوستان خود در شورای امنیت در خصوص آثار چنین اقدامی، و مسیر پیش‌رو، مشورت و تبادل نظر خواهد کرد.

طبق این گزارش، دیپلمات‌های ایران و اروپا روز سه‌شنبه دیدار و گفت‌وگو خواهند کرد. 

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

کیهان: اسرائیل در موقعیت حمله مجدد به ایران نیست

جزئیات محدودیت‌ سقف تراکنش بانکی مشتریان اعلام شد

ترامپ: شخصی که جایزه نوبل را گرفت، با من تماس گرفت و گفت که این جایزه را به افتخار من پذیرفته

سازمان حمایت: ایران‌خودرو اجازه افزایش قیمت ندارد

یک باخت دیگر برای تیم قلعه‌نویی؛ ایران از روسیه شکست خورد

افغانستان: پاکستان به قلمرو کابل تجاوز کرده

حماس: عقب‌نشینی ارتش اسرائیل را زیر نظر داریم

وقوع ۷ تصادف مرگبار طی یک هفته در پایتخت

پوتین: نسل جدید تسلیحات مسکو در راه است؛ به زودی اعلام رسمی می‌شود

اسیدپاشی به رییس شورای شهر «درود» خراسان رضوی

وزیر ارتباطات: تامین باتری، جایگزین قطعی‌های مکرر برق نیست

اکسیوس: ترامپ قصد دارد نشستی با رهبران جهان درباره‌ غزه برگزار کند

برخی برای عادی‌سازی بی‌حجابی در جامعه تلاش می‌کنند | رضاخان نتوانست، محمدرضا پهلوی نیز نتوانست و شما هم نخواهید توانست

تروئیکای اروپایی: آماده ازسرگیری مذاکرات با ایران هستیم

پیشنهاد سردبیر
زندگی