۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۱۹:۵۰
دوشنبه ۰۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۶
کد خبر: ۱۰۰۳۵۰

سید حسن خمینی: باید به تصمیم حاکمیت جمهوری اسلامی اعتماد شود

سید حسن خمینی: باید به تصمیم حاکمیت جمهوری اسلامی اعتماد شود
حجت‌الاسلام سید حسن خمینی گفت: نقش درخشان نیروهای مسلح از عوامل بسیار مهم در ایجاد انسجام ملی است.

 حجت‌الاسلام سید حسن خمینی صبح دوشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۴ در مراسم تجدید میثاق هیات دولت چهاردهم با بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران به مناسبت هفته دولت، گفت: در نگاه اهل حق و حقیقت به دنیا آمدن برای شهید شدن و رسیدن به مقام شاهد رسیدن است.

 وی ادامه داد: شهادت دو رتبه دارد یکی ادای شهادت است و دیگری تلقی شهادت است. انسان چیزی را می‌بیند و بعد در دادگاه یا جای دیگری بازگو می‌شود. شهید هم تلقی شهادت دارد و هم ادای شهادت دارد مثلا در طلاق یا خرید و فروش به حکم وجوبی دو نفر باید شهادت دهد. کسانی که ناظر و شاهد شدند واجب است که شهادت دهند و ادای شهادت کنند. تلقی شهادت شهید همان است که امام فرمودند «شهید نظر می‌کند به وجه الله» شهید چیزی را فراتر از نگاه ما می‌بیند. ادای شهادت شهید هم در این دنیا و هم در آن دنیا مسیر را می‌بیند. شهید دلیلی است برای جامعه که خطها و راهها گم نشود.

تولیت آستان امام خمینی (س) گفت: همه هویت تشییع در مکتب شیعه به عاشوراست و تخصص ما ساختن حماسه از شهادت و به خاک و خون کشیده شدن است. ما از شهادت زنده می‌شویم و ملت بدون به خاک افتادن بلند نمی‌شود و تاریخ ما به عاشورا گره خورده است. به همین دلیل بود که امام فرمود «بکشید ما را ملت ما بیدارتر می‌شود.» در پایان جنگ هم دعا کردند: «در شهادت به روی ملت بسته نشود.» شهادت دری است که اگر بسته شود، آبشخور تمدن دینی ما بسته می‌شود.

وی گفت: شهید به جایگاهی می‌رسد که اولین و آخرین بشر به او غبطه می‌خورد. شهید در ادای شهادت نماد، الگو و چراغ می‌شود تا مسیر باقی بماند و راه، گم نشود. شهادت، قتل فی‌سبیل‌الله است. به شرطی به حقیقت خودش می‌رسد که برای خدا باشد.

وی با اشاره به جنگ احد گفت: لشکر مشرکین بعد از غلبه به مسلمانان کشته‌های احد را در برابر کشته‌های بدر دانستند اما پیامبر بیان کردند کشته‌های ما در بهشت هستند و کشته‌های شما در جهنم هستند، برابری وجود ندارد. شهادت وقتی است که در راه خدا به قتل رسیده باشد. هر قتلی این ویژگی را ندارد. مقام شهادت به چنین قتلی داده می‌شود. اصل کشته شدن یا کشتن نیست بلکه فی‌سبیل‌الله بودن است. به تعبیر حضرت امام «ما در اهدالحسنیین هستیم.» یا پیروزی می‌شویم یا کشته می‌شویم.

سید حسن خمینی ادامه داد: زندگی ائمه اطهار (ع) نشان می‌دهد زندگی یکسانی نداشتند. گاهی صلح و گاهی جنگ کردند و گاهی به ولایت عهدی رفتند و گاهی خانه‌نشین شدند و گاهی در اوج رها کردند. کاری که امام مجتبی(ع) کردند به ظاهر راحت‌تر بود از آنچه که بر امام حسین (ع) گذشت اما اصالت با «در راه خدا» بودن است. فرق انسان‌های سالم و ناسالم هم در همین مسئله است.

تولیت آستان امام خمینی (س)، گفت: در زندگی همه ما «الله» وجود دارد. در کار یا در زندگی فردی و اجتماعی وجود دارد. امضای شما اگر برای ماندن در فلان مقام باشد، برای شیطان انجام داده‌اید اما اگر امضا می‌کنید تا کار و راه باقی بماند برای خدا کار کرده‌اید. ارزش اعمال به نیت‌های اوست.

وی با اشاره به سخنان روز گذشته رهبری درباره رییس‌جمهور، گفت: سخنان ایشان درباره دکتر پزشکیان نشان از جایگاه ایشان دارد. مهمترین داستان روزگار ما داستان «انسجام» است. تلخی‌هایی وجود دارد اما میوه ایستادگی «انسجام» است. درباره اقدامات دولت در جنگ ۱۲ روزه کم گفته شد. دولت کارنامه بسیار درخشانی در این دوره از خود به جا گذاشت. تک تک عزیزان زحمت کشیدند و دوره درخشانی را رقم زدند.

وی ادامه داد: جنگ با رژیم غاصب صهیونیستی به نمایندگی از دنیای ظلم و زور بود اما توزیع و تولید مناسب بسیار ارزشمند است. «انسجام» علل و عوامل و موانعی دارد. عللش را باید شناخت. عوامل مسدود کننده آن هم باید شناخته شود. خداوند از دل بحران میوه بسیار شیرینی بیرون آورد. سرمایه اجتماعی را دفعتا چندین برابر کرد و باید قدر و ارزش آن را دانست.

سیدحسن خمینی گفت: نقش درخشان نیروهای مسلح از عوامل بسیار مهم در ایجاد انسجام ملی است.

وی با اشاره به موانع انسجام ملی گفت: مجموعه جامعه باید به خرد مجموع مدیریت کشور اعتماد کند. حمایت رهبری از رییس‌جمهور، هماهنگی بین اجزای دولت و مجموعه جمهوری اسلامی طی ۴۵ سال گذشته نیز در خدمت است. باید پذیرفت اگر فرآیندی طی شد و به نتیجه رسید، همه از آن حمایت و تبعیت کنند. تصمیم‌سازی محتاج دانش، اطلاعات وسیع از جبهه دشمن و جبهه خودی  است. موارد متعددی وجود دارد که همه از آن اطلاع ندارند.

وی ادامه داد: رهبری عزیز انقلاب بالا دست همه مسوولان و هماهنگ کننده قواست. تصمیم حاکمیت جمهوری اسلامی باید پذیرفته و به آن اعتماد شود. وظیفه اول و آخر دولت اسلامی توجه به محرومان است. این توجه ممکن است از مسیر توجه به تولیدکنندگان حاصل شود. توجه تولید به کننده باید مشروط به توجه به کارگرش باشد.

تولیت آستان امام خمینی (س)، گفت: نکند گرفتار حلقه‌هایی از افراد شده باشیم که گرفتار دغدغه‌هایی از افراد مرفه شده باشند.

وی ادامه داد: فصل تابستان و دوره جهاد و ایستادگی ثمرات متعددی داشت. بزرگترین شیرینی آن گرد آمدن و انسجام بود. هیچ کدام از حرکات انسان اصالت ندارد مگر برای خدا انجام شده باشد در غیر این صورت ارزش چندانی ندارد و مانگار نیست.

وی متذکر شد: انتخابات سال ۱۴۰۳ از مهمترین بسترهای انسجام ملی بود که به وقت خودش باید به آن پرداخته شود.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی