سه‌شنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ 02 September 2025
سه‌شنبه ۱۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۲
کد خبر: ۱۰۰۹۲۰
پزشکیان در مصاحبه با شبکه «سی‌سی‌تی‌وی» چین:

آژانس رفتار صادقانه‌ای با ایران نداشت، اما با این وصف ما آماده همکاری در چارچوب‌های پذیرفته شده بین‌المللی و فارغ از استانداردهای دوگانه هستیم

آژانس رفتار صادقانه‌ای با ایران نداشت، اما با این وصف ما آماده همکاری در چارچوب‌های پذیرفته شده بین‌المللی و فارغ از استانداردهای دوگانه هستیم
رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره فعال شدن مکانیسم ماشه گفت: همین مسئله مصداقی از استانداردهای دوگانه‌ای است که کشورهای حامی یکجانبه‌گرایی آن را اعمال و دنبال می‌کنند. همان کسانی که توافق برجام را نقض کرده‌اند، حالا مدعی عمل نکردن ایران به تعهداتش هستند.

به گزارش فراز؛ مسعود پزشکیان ظهر دوشنبه ۱۱ شهریور ۱۴۰۴ به وقت ایران در بخش‌هایی از مصاحبه با شبکه «سی‌سی‌تی‌وی» چین با بیان این‌که «چین کشوری با وحدت، انسجام و رهبری قاطع و هماهنگ به‌سرعت در حال پیشرفت است»، گفت: این کشور برنامه‌هایی کاملاً علمی، کارشناسانه و هدفمند برای توسعه دارد. این روند سیاسی هم که برای فرار از یکجانبه‌گرایی و تلاش برای چندجانبه‌گرایی روند بسیار خوب و مثبتی است.

وی ادامه داد: اگر قرار است ما از یکجانبه‌گرایی فاصله بگیریم اصولاً باید به همین چارچوب‌هایی که الان در این اجلاس نوشته و امضا شد، عمل کنیم. آمریکا و کسانی که در قدرتند، می‌خواهند سیاست خود را در منطقه با زور و تحریم پیاده کنند و با راه‌هایی که می‌دانند اجازه ندهند کشورها از چارچوبی که آنان درست کرده‌اند بیرون بیایند.

رئیس‌جمهور تأکید کرد: اگر بخواهیم از این چارچوب بیرون بیاییم باید آن‌چه در جلسات قبلی و آینده می‌نویسیم که مقابل یکجانبه‌گرایی تغییر رفتار خواهیم داد را در عمل پیاده کنیم. معنی این حرف تعامل، تجارت و گوش‌نکردن به حرف‌های آنان درباره تحریم‌هاست.

پزشکیان با بیان این‌که «باید عدالت و انصاف و قانون را میان هم و سایر کشورها مراعات و تلاش کنیم توسعه را در کل جهان باهم به اشتراک بگذاریم»، اظهار کرد: چین که اکنون رهبری چنین تفکری و سیاستی را پیش گرفته است انتظار است بستر را برای چنین اهداف بلندی باز کند.

وی یادآور شد: اگر آمریکا و اسرائیل که اکنون در منطقه با تکیه بر قدرت نه منطق، هرکس را که مقابل آنان است بمباران، رهبران سیاسی را ترور می‌کنند و مردم عادی و دانشمندان را هدف قرار می‌دهند، پیش بروند و کشورهایی که به دنبال عمل کردن خارج از چارچوب‌هایی هستند دست به دست هم ندهند، نگاه تمامیت‌خواهی به‌مرور به چین هم خواهد رسید.

رئیس‌جمهور گفت: آمریکا بزرگترین رقیبش در سیاست‌هایی که تدوین کرده چین است. می‌گوید می‌توانم جلوی بقیه با زور، اسلحه و تهدید یا تحریم بایستم. اگر بتواند کشورهایی که با چین همکاری می‌کنند را آرام‌آرام جدا کند، چین تنها می‌ماند و آن‌وقت آمریکا اعمال قدرت و کارهایی می‌کند که در تنهایی مقابله با آن سخت است.

پزشکیان ادامه داد: شعاری که رهبری چین برای توسعه، امنیت و صلح جهانی مطرح کرده باید از سوی مجموعه کشورهای که دنبال صلح و امنیت هستند دنبال شود تا مقابل برخوردهای غیرقانونی، غیرانسانی و غیرعادلانه باهم بایستند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد آنچه رهبری چین دنبال می‌کند و در تکمیل آن از حکمرانی جهانی هم سخن گفته است، می‌تواند سازوکار عملیاتی پیدا کند تا کسانی که صلح جهانی را بهم می‌زنند نتوانند ترک‌تازی کنند.

بر اساس این گزارش، پزشکیان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با شبکه تلویزیون مرکزی چین CCTV، درباره روند توسعه چین، آن را کاملا هدفمند، کارشناسانه، متکی بر برنامه دقیق و قابل تمجید توصیف کرد و گفت: نسبت به دفعه قبل که ۱۰ سال قبل به پکن آمده بودم، این شهر به عنوان پایتخت چین تفاوت محسوسی کرده و دیگر مثل قبل شاهد هوای شدیدا آلوده، ترافیک شدید و مشکلات مشابه نیستیم.

پزشکیان در ارزیابی برنامه اعلامی رئیس جمهور چین تحت عنوان اصلاح حاکمیت جهانی، با بیان اینکه این طرح یک بسته مدون است که موفقیت آن در گرو اجرای همه وجوه و اجزای بسته است، افزود: این برنامه به دنبال جایگزینی چند جانبه‌گرایی و رویکرد عدالت‌محور در جهان با رفع نگاه و استانداردهای دوگانه‌ای است که امروز به رژیم صهیونیستی و حامیانش اجازه داده همه چارچوب‌های حقوقی و جهانی را نادیده بگیرند و مدعی دفاع از حقوق بشر هم باشند.

رئیس جمهور همچنین تصریح کرد: جلب همراهی کشورهایی که در مقابله با یکجانبه‌گرایی در کنار چین هستند بسیار مهم است و نباید اجازه داد زیاده‌خواهی‌های کشورهای تمامیت‌خواه از طریق سیاست‌هایی نظیر اعمال تحریم‌های ظالمانه این کشورها را از این مسیر کنار بگذارد.

پزشکیان ابتکار کمربند-راه را محصول نگاه استراتژیک رئیس جمهور چین عنوان کرد که در راستای کمک به گسترش همکاری‌ها برای رسیدن به صلح، امنیت و شکوفایی طراحی شده است.

رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره فعال شدن مکانیسم ماشه گفت: همین مسئله مصداقی از استانداردهای دوگانه‌ای است که کشورهای حامی یکجانبه‌گرایی آن را اعمال و دنبال می‌کنند. همان کسانی که توافق برجام را نقض کرده‌اند، حالا مدعی عمل نکردن ایران به تعهداتش هستند.

پزشکیان همچنین در پاسخ به سوالی درباره احتمال تکرار تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به ایران خاطرنشان کرد: ایران به دنبال جنگ و ناآرامی نبوده و نیست، اما نشان داده که به خوبی توان دفاع مقتدرانه از خود را دارد.

رئیس جمهور درباره تعامل با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز اظهار داشت: آژانس رفتار صادقانه‌ای با ایران نداشت، اما با این وصف ما آماده همکاری در چارچوب‌های پذیرفته شده بین‌المللی و فارغ از استانداردهای دوگانه هستیم.

متن کامل این گفت‌وگو به زودی منتشر خواهد شد.

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

رئیس هیئت مدیره بانک اقتصادنوین: همه ما باید به اندازه سهم خود، در قبال تحقق برنامه‌های بانک مسئولیت پذیر باشیم

کدام رشته‌های دانشگاهی پولسازترند؟ 

وجود سرب در بنزین با نسلهای آینده چه می‌کند؟

پول‌دارترین مرد ایرانی در دهه ۳۰ که شرق و غرب او را می‌شناختند، چطور زندگی می‌کرد؟

کشف ۵ برابری ماینرهای غیرمجاز در سال جاری

لاریجانی: آمریکایی‌ها پای میز مذاکره نمی‌آیند

حمایت بی قید و شرط از اسراییل، آمریکا و اروپا را خسته کرده؟!

پس از شایعات اخیر؛ «ترامپ» امشب سخنرانی می‌کند

لاریجانی: راه مذاکره با آمریکا بسته نیست، اما آنها با طرح مسائلی عملاً مسیر مذاکره را منتفی می‌کنند

فلاحت‌پیشه: گروه‌های افراطی با شعارهای تند بن‌بست‌ها را به سیاست خارجی کشور تحمیل کردند | کشور نباید دچار جنگ می‌‌شد

سخنگوی دولت درباره شرط ۳ کشور اروپایی برای تمدید مکانیسم ماشه: ما مطابق با منافع ملی‌مان هر کاری را که کلیت نظام به جمع‌بندی برسد، انجام خواهیم داد

توضیح وزارت ارشاد درباره کنسرت‌های رایگان میدان آزادی

ویدیو؛ پیاده‌روی «پوتین» و «شی‌ جین‌پینگ» در اطراف محل اقامت رئیس‌جمهور چین

مدیرعامل غول تولید شکلات و قهوه، به دلیل داشتن روابط عاشقانه اخراج شد

پیشنهاد سردبیر
زندگی