۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۱۲
دوشنبه ۱۷ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۵۰
کد خبر: ۱۰۱۳۶۱

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی برای ۳ پایه آخر دبیرستان

نحوه ایجاد سابقه تحصیلی برای ۳ پایه آخر دبیرستان
مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش جزئیات میزان تاثیر سوابق تحصیلی پایه‌های دهم، یازدهم و دوازدهم در کنکور ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶ و نحوه محاسبه آن، چگونگی محاسبه تراز نمرات و نیز نحوه ترمیم نمرات به دفعات را تشریح کرد.

 

مهدی خراشادی‌زاده مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش در مورد تاثیر مثبت پایه یازدهم در کنکور امسال و همچنین سال‌های آینده گفت: طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی در رابطه با تاثیر سوابق تحصیلی پایه یازدهم و دوازدهم در کنکور سراسری که اسفند ۱۴۰۳ مصوب و ابلاغ شد، مقرر شد برای ورودی‌های کنکور سال ۱۴۰۵ تاثیر سوابق پایه یازدهم که ۶ درس نهایی را آزمون دادند «مثبت» و سوابق پایه دوازدهم تاثیر قطعی باشد.

کسانی که سابقه برای پایه یازدهم ندارند، ملزم به ایجاد سابقه نیستند

خراشادی‌زاده اظهار کرد: با درخواست‌های زیادی از دانش‌آموزان و متقاضیان کنکور مواجه بودیم که اعلام کرده بودند پایه یازدهم را زمانی امتحان دادیم که دروس نهایی نبوده پس نباید ملزم به ایجاد سابقه باشیم.

وی افزود: یعنی سابقه عطف به ماسبق نشود که در مصوبات جدید اعلام شد که تاثیر پایه یازدهم «مثبت» است و کسانی که سابقه برای پایه یازدهم ندارند، ملزم به ایجاد سابقه نیست و همان پایه دوازدهم با ۶۰ درصد تاثیر قطعی در کنکور همراه است.


گرفتن تراز نمرات به ۲ شکل

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش با بیان اینکه وزارت آموزش و پرورش به ۲ شکل «تراز نمرات» برای این افراد گرفت، توضیح داد: با ۲ دسته داوطلب کنکور مواجه بودیم؛ متقاضیانی که هم در پایه یازدهم و هم در پایه دوازدهم سابقه داشتند و دسته دیگر بیشتر پشت کنکوری‌ها و متقاضیانی بودند که صرفا در پایه دوازدهم سابقه داشتند.

وی ادامه داد: به همین منظور، یک بار آموزش و پرورش تراز را در پایه یازدهم با ۶ درس و ۱۷ درصد گرفت و پایه دوازدهم را با ۴۳ درصد گرفت که مجموعا تراز ۶۰ درصد به دست آمد که بر مبنای سوابق پایه یازدهم و دوازدهم بود؛ مجددا برای همین فرد که دارای سابقه یازدهم هم بود، بدون لحاظ یازدهم صرفاً تراز دوازدهم با تاثیر ۶۰ درصد گرفته شد. دو تراز به دست آمد، هر کدام از این ترازها که بالاتر و به نفع دانش آموز بود آن تراز برای کنکور لحاظ شد.


تعیین تکلیف پایه‌های یازدهم و دوازدهم

خراشادی‌زاده بیان کرد: دانش‌آموزی که صرفا سابقه پایه دوازدهم را داشت اما سابقه‌ای برای پایه یازدهم نداشت، انتخاب با خودش بود که می‌توانست پایه یازدهم را با اینکه ترازش مثبت است، ایجاد سابقه کند و ۲ نوع تراز برای او محاسبه شود.

وی تاکید کرد: اما اجباری در کار نبود و می‌شد صرفا با همان پایه دوازدهم تراز ۶۰ درصدی برای او گرفت.

این مسئول در مورد دانش آموزانی که امسال پایه یازدهم هستند و سال تحصیلی بعد (اول مهری که پیش رو داریم) وارد کلاس دوازدهم می‌شوند و در خرداد ۱۴۰۵ به سن کنکور رسیده و در کنکور سراسری شرکت می‌کنند نیز گفت: این افراد به دلیل آنکه در خرداد ۱۴۰۴ تعداد ۶ درس پایه یازدهم را امتحان داده‌اند، همین ۶ درس در کنکور تاثیر قطعی دارد و پایه دوازدهم هم تاثیر قطعی دارد که میزان هر دو به ۶۰ درصد می‌رسد.

دانش‌آموزان که پایه دهم باید چه کار کنند؟

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش همچنین در مورد دانش‌آموزانی که پایه دهم هستند و مهر امسال وارد پایه یازدهم می‌شود نیز اظهار کرد: این افراد در سال ۱۴۰۶ متقاضی ثبت‌نام در کنکورند. بنابراین، بر اساس مصوبه ۱۰۳۱ شورای عالی آموزش و پرورش، باید در تمام دروس آزمون‌های نهایی یازدهم شرکت کنند.

وی ادامه داد: بنابراین در خرداد ۱۴۰۵ برای دانش آموزان پایه یازدهم که سال ۱۴۰۶ در کنکور شرکت می‌کنند تمام دروس پایه یازدهم که با توجه به رشته‌هایشان ۱۰ تا ۱۱ درس است، آموزش و پرورش آزمون نهایی برگزار می‌کند که تاثیر قطعی در کنکور دارد (به میزان ۲۰ درصد سوابق پایه یازدهم و ۴۰ درصد سوابق پایه دوازدهم به میزان ۴۰ درصد در کنکور سراسری).

تشریح مصوبه جدید ترمیم نمرات

خراشادی‌زاده در مورد مصوبه جدید ترمیم نمرات هم گفت: بر اساس مصوبات قبلی، دانش‌آموز صرفا یک بار اجازه ترمیم داشت که با توجه به درخواست‌های دانش‌آموزان، سقف دفعات ترمیم نمره برداشته اما شرایطی گذاشته شد تا میدان رقابت برای همه یکسان شود.

وی در این خصوص توضیح داد: دانش‌آموزانی که به ترمیم تمایل دارند باید تمام دروس پایه مربوطه را برای آزمون انتخاب کنند. آنها اگر صرفا از پایه دوازدهم ترمیم ایجاد می‌کنند، تمام دروس پایه دوازدهم را باید انتخاب و اگر خواستار ایجاد سابقه و ترمیم پایه یازدهم هستند، تمام دروس پایه یازدهم را باید به صورت جداگانه انتخاب کنند. اگر کسی هم فقط پایه دوازدهم ترمیم ایجاد می‌کند، نیازی به انتخاب دروس یازدهم ندارد.

این مسئول افزود: کسی که در خرداد ۱۴۰۵ آزمون ترمیم نمره می‌دهد اولا تمام دروس را باید انتخاب کند، دوما در آزمون تمام دروس شرکت و حضور داشته باشد و همین ترمیمی که می‌دهد ملاک قرار می‌گیرد و نمرات قبلش تاثیری در سوابق ندارد، اما همین فرد اگر آزمون ترمیم یک یا چند درس شرکت نکرد، تمام دروس ترمیم در آن نوبت حذف و تراز آخرین نمراتی که قبلا داشته گرفته و محاسبه می‌شود.

دلیل سختگیری برای ترمیم نمره

مدیر کمیسیون اساسنامه‌ها و مقررات تحصیلی شورای عالی آموزش و پرورش درباره دلیل این سختگیری برای ترمیم نمره اظهار کرد: یکی از خواسته‌های متقاضیانی که درخواست برداشتن تعداد دفعات ترمیم را داشتند، این بود که می‌گفتند سازمان سنجش ۴۰ درصد سهم کنکور را هر سال به ما می‌دهد و اجازه می‌دهد در کنکور شرکت کنیم، پس شما هم سهم ۶۰ درصدی سابقه تحصیلی را اجازه دهید هر سالی که در کنکور شرکت می‌کنیم مانند آزمون تخصصی، سوابق را بتوانیم ترمیم کنیم.

وی ادامه داد: همچنین شرایط به گونه‌ای گذاشته شد که سخت‌تر شود و میدان رقابت برای دانش‌آموز پایه دوازدهمی که در حال حاضر پایه دوازدهم است و فرصت ترمیم ندارد، یکسان دیده شود.

خراشادی‌زاده گفت: همانطور که در کنکور سراسری فرد نمی‌تواند انتخاب کند یک درس را در کنکور سال پیش با نمرات خوب داده و تراز بالا داشته پس در کنکور سال بعد همان نمره قبل برایش محاسبه شود، اینجا نیز به همین شکل انجام می‌شود. یعنی فرد اگر می‌خواهد از ۶۰ درصد استفاده کند، الزام به این دارد که تمام دروس را انتخاب کند و در آزمون تمام دروس شرکت کند تا میدان رقابت با دانش‌آموزان پایه دوازدهم که در این سال امکان ترمیم ندارند، یکسان دیده شود.

محدودیت ترمیم نمره برداشته شده

وی در پایان تاکید کرد: داوطلبان اگر خواستند سال آینده در کنکور مجددا شرکت کنند، دوباره فرصت ترمیم نمره مانند بقیه دارند، البته با همان شرایط ترمیمی که گفته شد. محدودیت ترمیم برداشته شده، یعنی هر کس هر چند بار که می‌خواهد، در خرداد هر سال می‌تواند ترمیم نمره انجام دهد، اما با همان شرایط که عنوان شد.

منبع:ایسنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
پیشنهاد سردبیر
زندگی