۱۵ شهريور ۱۴۰۵ ۲۱:۴۹
جمعه ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۵:۴۳
کد خبر: ۱۰۱۶۰۲
نتانیاهو می‌گوید «دولت فلسطینی وجود نخواهد داشت و این مکان متعلق به ما است»

سازمان ملل طرح فرانسه و عربستان سعودی برای تشکیل دولت فلسطینی بدون حضور حماس را به رای می‌گذارد

سازمان ملل طرح فرانسه و عربستان سعودی برای تشکیل دولت فلسطینی بدون حضور حماس را به رای می‌گذارد
مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز جمعه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) درباره قطعنامه‌ای موسوم به «اعلامیه نیویورک» رای‌گیری می‌کند که هدف آن احیای راه‌حل دو‌دولتی میان اسرائیل و فلسطینی‌ها، بدون حضورحماس در آینده فلسطین خواهد بود.

مجمع عمومی سازمان ملل متحد امروز جمعه ۱۲ سپتامبر (۲۱ شهریور) درباره قطعنامه‌ای موسوم به «اعلامیه نیویورک» رای‌گیری می‌کند که هدف آن احیای راه‌حل دو‌دولتی میان اسرائیل و فلسطینی‌ها، بدون حضورحماس در آینده فلسطین خواهد بود.

دولت اسرائیل به‌شدت با تشکیل دولت فلسطینی و همچنین هرگونه اقدام برای به رسمیت شناختن آن در سازمان ملل مخالفت کرده و در دو سال اخیر، نهاد‌های وابسته به سازمان ملل را به تمرکز یک‌جانبه بر انتقاد از اسرائیل و ضعف در محکوم کردن حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ حماس که آغازگر جنگ جاری در غزه بود، متهم کرده است.

با این حال این اعلامیه که فرانسه و عربستان سعودی ارائه کرده‌اند، این حمله را صریحا محکوم می‌کند و نام کامل آن هم «اعلامیه نیویورک درباره حل‌وفصل مسالمت‌آمیز مسئله فلسطین و اجرای راه‌حل دو‌دولتی» است. در متن این اعلامیه تاکید شده که «حماس باید همه گروگان‌ها را آزاد کند» و مجمع عمومی سازمان ملل «حملات حماس علیه غیرنظامیان در ۷ اکتبر» را محکوم می‌کند.

این اعلامیه همچنین «اقدام جمعی برای پایان دادن به جنگ در غزه و دستیابی به راه‌حلی عادلانه، پایدار و مسالمت‌آمیز برای مناقشه اسرائیل و فلسطین بر اساس اجرای موثر راه‌حل دو‌دولتی» را خواستار شده است.

این متن که پیش‌تر به تایید اتحادیه عرب رسید و در ماه ژوییه نیز با امضای ۱۷ کشور عضو سازمان ملل، از جمله چند کشور عربی همراه شد، فراتر از محکومیت حماس است و تلاش می‌کند این گروه را به‌طور کامل از ساختار رهبری در غزه کنار بگذارد. در این بیانیه آمده است: «در چارچوب پایان دادن به جنگ غزه، حماس باید به حاکمیتش در غزه خاتمه دهد و در راستای تحقق هدف یک دولت مستقل و دارای حاکمیت فلسطینی، سلاح‌هایش را با مشارکت و حمایت بین‌المللی، به تشکیلات خودگردان فلسطین تحویل بدهد.»

این رای‌گیری پیش از برگزاری اجلاس آتی سازمان ملل در تاریخ ۲۲ سپتامبر در نیویورک انجام می‌شود؛ اجلاسی که ریاست آن را عربستان سعودی و فرانسه به‌طور مشترک بر عهده دارند و امانوئل مکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه، وعده داده است در آن، به‌طور رسمی دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد. چند کشور دیگر نیز وعده‌های مشابهی داده‌اند. اسرائیل این اقدام را «پاداشی برای تروریسم» توصیف کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز پنجشنبه و پس از حمله جنجالی ارتش اسرائیل به محل نشست سران حماس در قطر، در مراسم امضای یک پروژه بزرگ شهرک‌سازی در کرانه باختری، سوگند یاد کرد که دولت فلسطینی وجود نخواهد داشت. او در این مراسم که در شهرک اسرائیلی معاله آدومیم، واقع در شرق اورشلیم، برگزار شد، تصریح کرد: «ما به وعده خود عمل خواهیم کرد که دولت فلسطینی وجود نخواهد داشت، این مکان متعلق به ما است.»

نتانیاهو روز گذشته توافق‌نامه‌ای را برای پیشبرد طرح گسترش شهرک‌سازی‌های اسرائیل امضا کرد که بسیار مناقشه‌برانگیز است، زیرا زمین‌هایی را که فلسطینی‌ها برای دولت آینده خود در نظر دارند، به دو قسمت تقسیم می‌کند. نتانیاهو در این مراسم که با هدف اضافه شدن هزاران واحد مسکونی جدید به شهرک مذکور برگزار شد، تاکید کرد: «دولت فلسطینی وجود نخواهد داشت.»

این طرح موسوم به ئی۱ (E۱) که ماه گذشته به تایید نهایی رسید، کرانه باختری را از شرق اورشلیم جدا و آن را به دو نیم تقسیم می‌کند. تشکیلات خودگردان فلسطین و متحدان آن این طرح را محکوم کرده و آن را غیرقانونی دانسته‌اند. آنها می‌گویند که این طرح به طرح‌های صلح در منطقه پایان می‌دهد و به از هم پاشیدن قلمرو فلسطینی‌ها منجر خواهد شد. سازمان ملل متحد نیز تداوم شهرک‌سازی‌های اسرائیل را خلاف حقوق بین‌الملل می‌داند. با وجود این، دولت نتانیاهو به اجرای این طرح مصصم است.

از سوی دیگر، محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، در سفر به لندن و دیدار با کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، خواستار پایان فوری جنگ در غزه و خروج نیرو‌های اسرائیلی از غزه و کرانه باختری شد عباس همچنین با گروهی از پزشکان بریتانیایی که برای درمان مجروحان به غزه رفته بودند، دیدار کرد.

این دیدار در حالی انجام شد که دولت بریتانیا نیز مانند فرانسه، اخیرا اعلام کرده است که قصد دارد در مجمع عمومی سازمان ملل، «کشور فلسطین» را به رسمیت بشناسد. استارمر در دیدار با عباس، بار دیگر تاکید کرد که لندن تنها با هدف حمایت از راه‌حل دو دولتی و صلح پایدار، فلسطین را به رسمیت خواهد شناخت و این امر مشروط به آتش‌بس، پایان بحران در غزه و خلع سلاح حماس است.

منبع: فراز
ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
تداوم فشار‌های اقتصادی آمریکا بر ایران و چالش‌های تهران در تنگه هرمز
زمستان امسال کمبود گاز ۶۰ درصدی داریم! | ناترازی بنزین تنها با افزایش قیمت حل نمی‌شود | ده سازمان دیگر مثل «سازمان بهینه‌سازی انرژی» ایجاد شود، مسئله بدتر می‌شود که بهتر نمی‌شود! | وزارت نیرو آدرس غلط می‌دهد | ۸۰ درصد چاه‌های گازی کشور، در نیمه دوم عمر خود هستند
شاخص محیط کسب‌وکار رکورد ۸ ساله را شکست | قم، بهترین استان برای کسب و کار
تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای تغییر نقشه‌های جهانی
جنگ نفتکش‌ها میان ایران و آمریکا: این منازعه طولانی به کجا می‌انجامد؟
سلاجقه: امیدواریم مجوز میدان نفتی سهراب برگردد؛ کارشناس محیط زیست پروژه هورالعظیم، صلاحیت و سواد لازم را ندارد
جنگ ایران احتمالاً شش ماه دیگر ادامه خواهد یافت
افزایش سرمایه ۲۲.۵ درصدی «ونوین» ثبت شد
شعب بانک تجارت تا پایان شهریورماه از ساعت ۰۷:۰۰ تا ۱۳:۰۰ به مشتریان خدمت‌رسانی می‌کنند
فراخوان نخستین رویداد هنری بانک دی
۵ ربع‌سکه بهار آزادی به برندگان قرعه‌کشی سان در الکامپ رسید
پشتوانه‌ای برای روزهای پیش‌بینی‌نشده
‌سایپا از مرز تولید روزانه ۶۰۰ خودروی کامل عبور کرد/ آغاز تولید عبور مستقیم هم‌زمان با تکمیل خودروهای ناقص
اتصال حساب‌های وکالتی بانک ملی ایران به «معاملات برخط برق» در بورس انرژی
اوپک‌پلاس سیاست تولید نفت خود را در نشست یکشنبه بدون تغییر نگه می‌دارد
سرنوشت صد‌ها نفر در منطقه مرزی نابودشده چین همچنان نامشخص است
پیام مدیرعامل بانک صادرات ایران به مناسبت هفتاد وپنجمین سالروز تأسیس بانک
مدیرعامل شفادارو مطرح کرد: رشد ۴۱ درصدی تولید و افزایش سهم بازار شفادارو در سال گذشته/ افزایش سهم بازار هلدینگ پس از ۱۴ سال روند کاهشی
جهان توسط قلدران و دیکتاتور‌ها به پرتگاه رانده می‌شود، اما راهی به سوی آینده‌ای روشن‌تر وجود دارد
اولین اقدام مالی بزرگ ترامپ برای انتخابات میان‌دوره‌ای: کمپین تبلیغاتی ۱۰ میلیون دلاری برای سنای تگزاس
نیرو‌های یمنی مدعی بازپس‌گیری منطقه استراتژیک در میان تشدید درگیری‌ها با حوثی‌ها شدند
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
«نبرد هرمز» روز پنجاه و هشتم | گزارش درحال به روز رسانی
رونمایی بانک دی و صندوق توسعه فناوری‌های نوین از سوپر اپلیکیشن «نُوینو» در نمایشگاه اینوتکس
تأمین مالی زنجیره تولید در بانک ملی ایران ۴۰درصد افزایش یافت
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
تدوین پیش‌نویس قطعنامه اعضای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای ارجاع پرونده هسته‌ای ایران به شورای امنیت
موزه بانک صادرات ایران افتتاح شد
«آیدین» سه میلیون مدل هوش مصنوعی را در دسترس گذاشت
ظهور ایرانی با اعتمادبه‌نفس بیشتر پس از شش ماه جنگ با آمریکا
ضیا نبوی: هم کشتند، هم تصویر نجات دهنده از خودشان ساختند
آمریکا می‌خواهد بن‌بست در تنگه هرمز را مدیریت کند؛ ایران می‌خواهد آن را بشکند
آمریکا موقعیت نفتی خود در ونزوئلا را برای جلوگیری از رقیق‌سازی سهام ساختاردهی کرد
اقدام مسئولانه شما در حمایت از تامین دارو، شایسته سپاس است
فروش اعتباری؛ راهكار فولاد مباركه برای رفع بحران نقدینگی قطعه‌سازان چگونه فولاد مبارکه زنجیره خودرو را سرپا نگه داشت؟
لاف زنی نتانیاهو درباره بمباران قطر در آستانه انتخابات
اقتصادنوین دست پر از الکامپ برگشت
ورود مهاجران کوبایی و افغانستانی اخراج‌شده از آمریکا به گویان در چارچوب سیاست‌های ترامپ
انفجار تانک سوخت در غرب ایران دست‌کم ۱۰ کشته بر جای گذاشت
تبادل آتش میان نیرو‌های آمریکایی و ایرانی در آب‌های اطراف ایران
پیشنهاد سردبیر
زندگی