۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۰:۳۶
جمعه ۲۱ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۸
کد خبر: ۱۰۱۶۲۸

سد کرج ۸۰ درصد و سد طالقان ۵۶ درصد خالی است

سد کرج ۸۰ درصد و سد طالقان ۵۶ درصد خالی است
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای استان البرز اعلام کرد که بر اساس آخرین آمار در تاریخ ۱۹ شهریور ۱۴۰۴، میزان ذخایر آبی در سد کرج و سد طالقان به شدت کاهش یافته است.

 

 فرهاد شهبازی، معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقه‌ای البرز، با اشاره به تکمیل تصفیه‌خانه مهستان و خطوط انتقال غرب استان، اظهار داشت: مدول دوم تصفیه‌خانه مهستان که از سال ۱۴۰۰ آغاز شده بود، با ظرفیت ۸۱۰ لیتر بر ثانیه آماده بهره‌برداری است. با بهره‌برداری از این بخش، مجموع ظرفیت تصفیه‌خانه به ۱۰۵۰ لیتر بر ثانیه می‌رسد.

وی افزود: ارزش سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۵۰ میلیارد تومان و مدول اول آن ۵۰ میلیارد تومان بوده که در مجموع ۴۰۰ میلیارد تومان برای این طرح هزینه شده است. این تصفیه‌خانه با استفاده از خط انتقال ۲۰۰۰ طالقان، سالانه ۲۵ میلیون متر مکعب آب را تصفیه کرده و تأمین‌کننده آب شهرهای مهستان، هشتگرد، نظرآباد و اشتهارد خواهد بود.

به گفته شهبازی، دو خط لوله به طول ۲۰ و ۴۲ کیلومتر برای انتقال آب از مهستان به نظرآباد و اشتهارد نیز اجرا و تحویل شده است.

پروژه‌های آبرسانی شرق البرز و بهره‌برداری از آبگیر بیلقان

شهبازی ادامه داد: در بخش شرقی استان نیز دو پروژه انتقال آب از تصفیه‌خانه شماره ۳ کرج به مخازن جهان‌نما و فردیس آغاز شده است. خط اول به طول ۷ کیلومتر و با اعتبار ۲۰۷ میلیارد تومان و خط دوم به طول ۸ کیلومتر و با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در حال اجراست و تاکنون حدود ۵ درصد پیشرفت داشته است.

وی ادامه داد: این پروژه‌ها سالانه ۱۲ میلیون متر مکعب آب را به شرق استان منتقل کرده و ۱۵ درصد از تخصیص آبی استان را پوشش خواهند داد. همچنین پروژه آبگیری از بیلقان به تصفیه‌خانه ۳ با خط لوله ۲.۵ کیلومتری تکمیل و با اعتبار ۱۱۰ میلیارد تومان در هفته دولت افتتاح خواهد شد.

به گفته این مسئول، لایروبی ۲۵ کیلومتر از رودخانه‌ها و سرشاخه‌های کرج و طالقان نیز در سال جاری انجام شده است.

استفاده از پساب و تغذیه مصنوعی آبخوان‌ها

معاون طرح و توسعه آب منطقه‌ای البرز با اشاره به اهمیت استفاده از پساب در صنایع گفت: پروژه انتقال پساب از تصفیه‌خانه ماهدشت به شهرک‌های صنعتی اشتهارد پس از بیش از ۱۰ سال اجرا، در شهریور ۱۴۰۳ به مرحله آبگیری آزمایشی رسید و اکنون آماده بهره‌برداری است. این پروژه با ظرفیت تحویل ۴۰ لیتر بر ثانیه به شهرک صنعتی کوثر آغاز شده و با همکاری شهرک‌های صنعتی تا امید البرز ادامه خواهد یافت.

وی افزود: در حوزه تغذیه مصنوعی نیز دو پروژه به بهره‌برداری رسیده و پروژه سوم در کرج با پیشرفت ۶۰ درصدی در حال اجراست. همچنین مطالعات رینگ چهارباغ و پروژه کلیدی انتقال آب از بند انحرافی امیرکبیر به تصفیه‌خانه ۲ از طریق تونل در حال انجام است که می‌تواند ظرفیت پایدار و ماندگاری برای آینده استان ایجاد کند.

شهبازی در خصوص خشکی تالاب صالحیه گفت: مطالعات جامع پساب استان در حال انجام است و انتقال بخشی از پساب برای احیای تالاب در صورت تأیید مشاور از نظر زیست‌محیطی، یکی از گزینه‌ها خواهد بود.

وی همچنین در مورد ذخایر سدهای استان توضیح داد: بر اساس آخرین آمار ۱۹ شهریور ۱۴۰۴، سد کرج تنها ۲۰ درصد پر و ۸۰ درصد خالی است؛ در حالی که در مدت مشابه سال گذشته ۶۹ درصد پر بود که نشان‌دهنده کاهش ۵۰ درصدی ذخایر است. سد طالقان نیز با ۴۴ درصد ذخیره، نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد کاهش داشته است.

به گفته معاون طرح و برنامه شرکت آب منطقه‌ای البرز، کاهش بارندگی‌ها و خشکسالی اخیر، عامل اصلی این وضعیت بحرانی است.

منبع:ایلنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پارسیان در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی