۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۱۱:۴۵
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۲
کد خبر: ۱۰۱۷۷۶

۱۳ وارد کننده موبایل انجام دادند؛ واردات گوشی‌های لوکس به‌ جای گوشی ارزان‌ قیمت

۱۳ وارد کننده موبایل انجام دادند؛ واردات گوشی‌های لوکس به‌ جای گوشی ارزان‌ قیمت
برخی شرکت‌های واردکننده با کم‌اظهاری و خلاف‌اظهاری، گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را به‌عنوان کالای زیر ۶۰۰ دلار وارد کرده‌اند؛ به گفته رئیس انجمن موبایل ایران، تا الان ۱۳ شرکت در این تخلف شناسایی شده‌اند که اسامی‌ آنها بعدتر اعلام می‌شود.

ماجرای تخلفات گسترده در واردات تلفن همراه لوکس به کشور وارد مرحله تازه‌ای شده است. به گفته رئیس انجمن موبایل ایران، مهدی اسدی برخی واردکنندگان با سوء استفاده از اختلالات سامانه‌ای، گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار را خارج از مسیر رسمی و با اظهار خلاف واقع وارد کرده‌اند. این اقدام که حالا نهادهای نظارتی و امنیتی در حال رسیدگی به آن هستند، منجر به تضییع منافع ملی، حقوق مصرف‌کننده و وارد شدن ضربه‌ای سنگین به صنعت موبایل کشور شده است.

رئیس انجمن موبایل ایران توضیح داد: روز سه‌شنبه هجدهم شهریور یکی از همکاران در گروه اتاق انجمن موبایل موضوع کم‌اظهاری و حتی خلاف‌اظهاری در واردات را مطرح کرد. همان لحظه این موضوع را با وزارت صمت و سامانه همتا پیگیری کردیم. متاسفانه خیلی زود روشن شد که تعداد محدودی شرکت با سوءاستفاده از اختلالات موجود، اقدام به واردات تلفن‌های همراه لوکس بالای ۶۰۰ دلار خارج از مسیر رسمی کرده‌اند.

در حالی که روایت اولیه از این پرونده بیشتر بر کم‌اظهاری متمرکز بود، بررسی‌های دقیق‌تر نشان می‌دهد ابعاد ماجرا پیچیده‌تر است. بر اساس مستندات، دو سطح تخلف اصلی شناسایی شده است؛ جا زدن گوشی‌های گران‌قیمت به‌عنوان مدل‌های ارزان‌تر. برخی شرکت‌ها آیفون یا مدل‌های پرچمدار سامسونگ را در قالب گوشی‌های ارزان‌تری همچون شیائومی یا سامسونگ‌های رده پایین ثبت سفارش کرده‌اند.

اظهار ارزش پایین‌تر برای مدل واقعی کالا. در این روش، بدون تغییر نوع گوشی، مدل‌های با حافظه کمتر یا مشخصات پایین‌تر اظهار شده تا حقوق ورودی کمتری پرداخت شود. در این خصوص طبق قوانین، گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار مشمول حقوق ورودی ۳۰ درصدی هستند، در حالی که گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار تنها ۵ درصد حقوق ورودی دارند. همین تفاوت، امکان سودآوری غیرقانونی قابل‌توجهی را برای متخلفان فراهم کرده است.

اسدی توضیح داد که بلافاصله نهادهای امنیتی و نظارتی برای بررسی و برخورد با این موضوع وارد عمل شدند. ما هم در انجمن، به عنوان امانت‌دار اعضا، از همان ابتدا پیگیر ماجرا بودیم. متاسفانه این اقدام غیرحرفه‌ای و ناپسند منجر به تضییع منافع ملی، حقوق مصرف‌کننده و ضربه‌ای سنگین به همکاران ما در صنعت شد.

به گفته رئیس انجمن موبایل، به طور غیررسمی ظاهرا تا این لحظه حدود ۱۳ شرکت شناسایی شده‌اند، اما پیش‌بینی ما این است که تعداد بیشتری هم درگیر این پرونده باشند. او گفت که البته تا روشن شدن کامل ابعاد، از ذکر نام شرکت‌ها خودداری می‌کنیم تا شائبه‌ای ایجاد نشود.

یکی از نقاط کلیدی در افشای این تخلف، سامانه جامع خدمات پس از فروش بوده است. بررسی‌ها نشان داده در برخی موارد، استعلام کد شناسه (IMEI) یک گوشی در سامانه همتا مدل واقعی دستگاه را نمایش داده، اما همان شناسه در سامانه خدمات پس از فروش به نام کالای متفاوتی ثبت شده است. برای نمونه، یک گوشی آیفون ۱۶ پرومکس در سامانه همتا به‌درستی شناسایی شده، اما در سامانه خدمات پس از فروش به عنوان یک مدل ارزان‌تر سامسونگ درج شده است. این تناقض که از اتصال مستقیم سامانه خدمات پس از فروش به ثبت سفارش ناشی می‌شود، باعث روشن شدن این تقلب شده است.

البته مصرف‌کنندگان نهایی قادر به شناسایی این تخلف نبوده‌اند، زیرا سامانه همتا اطلاعات درست گوشی را نمایش داده است. این موضوع باعث شد تخلف تنها در سطح فعالان صنفی و از مسیر سامانه خدمات پس از فروش آشکار شود. یکی دیگر از ابعاد احتمالی این پرونده به نحوه تامین ارز بازمی‌گردد. گوشی‌های زیر ۶۰۰ دلار از محل ارز مرکز مبادله با نرخ ۷۰ هزار تومان وارد می‌شوند، در حالی که واردات گوشی‌های بالای ۶۰۰ دلار نیازمند ارز صادراتی با نرخ بیش از ۹۰ هزار تومان است. اظهار خلاف واقع می‌تواند امکان استفاده از ارز ارزان‌تر را برای واردکنندگان فراهم کند و منافع غیرقانونی دیگری در اختیار آنان بگذارد.

رئیس انجمن موبایل ایران گفت که نباید این اقدام معدود شرکت‌ها به پای کل صنف نوشته شود. بخش خصوصی در کنار همه دستگاه‌های مسئول است تا عدالت محقق شود. واقعا در شرایط سخت تحریم و پسا جنگ، روا نیست چنین خیانتی به صنف ما صورت گیرد.

او تاکید کرد: این یک مطالبه جدی صنفی است. ما تا پایان و روشن شدن ابعاد این تخلف، کنار تک‌تک همکارانمان خواهیم بود. انتظار داریم مسئولان هرچه سریع‌تر ورود کنند؛ نخست به خاطر منافع ملی، دوم به خاطر حقوق مصرف‌کنندگان، و سوم برای جبران خسارت سنگینی که به صنعت تلفن همراه وارد شده است.

رئیس انجمن موبایل ایران در ادامه با اشاره به جایگاه این صنعت در اقتصاد کشور گفت: شرکت‌های واردکننده مادر کشور امروز بیش از ۳۰ هزار پرسنل به طور مستقیم و غیر مستقیم دارند. بسیاری می‌توانستند سرمایه‌های خود را از کشور خارج کنند اما در کشور ماندند و فعالیت می‌کنند.

منبع: پیوست

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
بخش مراقبت‌های ویژه قلبی (CCU) بیمارستان نوید بندر امام استان خوزستان راه‌اندازی شد
تناقض در رفتار برجامی ترامپ | چرا واشنگتن ۱۷ ماه پس از شعارهای انتخاباتی در توافق ماند؟
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
حمایت ترامپ از نتانیاهو: آیا ایالات متحده طرح حمله جدیدی به ایران را با اسرائیل برنامه‌ریزی می‌کند؟
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
سود بادآورده جنگ با ایران و آزمون دشوار هزینه‌کرد برای غول‌های نفتی
پیشنهاد سردبیر
زندگی