۰۱ مهر ۱۴۰۵ ۰۶:۰۱
شنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۲:۳۲
کد خبر: ۱۰۲۳۰۹
وزیر علوم:

وجود ۱۸۰۰ مرکز دانشگاهی در کشور هم آزاردهنده‌ است و هم کیفیت را کاهش داده

وجود ۱۸۰۰ مرکز دانشگاهی در کشور هم آزاردهنده‌ است و هم کیفیت را کاهش داده
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ۱۸۰۰ مرکز دانشگاهی در کشور داریم، گفت: این تعداد دانشگاه برای ما آزار دهنده است و بعضاً کیفیت را هم کاهش داده است.

به گزارش فراز، دکتر حسین سیمایی صراف در نشست خبری خود که امروز در سالن شهید مطهری دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، به تشریح برنامه‌ها و سیاست‌های کلان این وزارتخانه در حوزه آموزش عالی، تحقیقات و فناوری پرداخت و گفت: امروزه دانشگاه از آموزش شروع می‌شود و تا مرحله فناوری و نوآوری ادامه می یابد؛ به‌طوری که یک سر دانشگاه را داخل دانشگاه و سر دیگر را در پارک های علم و فناوری می بینیم.

وی با بیان اینکه فعالیت های پارک ها از دهه ۷۰ شروع شد، گفت: امروز تعداد پارک ها از یک به ۵۰ پارک رسید و بیش از ۱۶۰ هزار فناور در این پارک ها مستقر هستند که سال گذشته ۱۲۹ همت درآمد داشتند. این پارک ها تکنولوژی را توسعه و ارتباط دانشگاه و صنعت را شکل می دهند.

وزیر علوم گفت: ما چهار نسل دانشگاهی داریم که نسل اول آموزش محور بود، در این مرحله دانشگاه چندان‌ پژوهش محور نبوده است. در نسل دوم که پژوهش محور بود، علم‌ و دانش تولید می شود. در نسل قبلی ما با کلاس و کتابخانه سرکار داشتیم در نسل دوم با آزمایشگاه های بزرگ نیز مواجه بودیم. ما تا سال ۵۷ دانشگاه های صرفا آموزش محوری داشتیم.

دکتر سیمایی صراف ادامه داد: دوره های تحصیلات تکمیلی، تولید پایان نامه، تاسیس پژوهشکده و پژوهشگاه ها در نسل دوم دانشگاه‌ها تولید شد. در نسل سوم دانشگاه ها فناور و کارآفرین و ایده ها محصول محور شدند؛ در این مرحله پارک‌ها تاسیس شد تا زنجیره آموزش، پژوهش و فناوری تکمیل شود.

وزیر علوم به نسل چهارم دانشگاه ها اشاره کرد و گفت: دانشگاه با مسئولیت اجتماعی فعالیت می‌کند در واقع دانشگاه باید حل مسئله کند و باید برای توسعه، فرهنگ و ایجاد جامعه کشور تعهد داشته باشد. این دانشگاه مسئولیت پذیر و پاسخگوست؛ به دنبال تاثیرات اجتماعی و اقتصادی است. دانشگاه های پیشرو در دنیا نیز با این ویژگی فعالیت می کنند.

وی تاکید کرد: امروزه همه دانشگاه های ما در یک سطح نیستند؛ اما دانشگاه های متعددی داریم که هر چهار مسئولیت فوق را به دوش می کشند.

وزیر علوم افزود: متاسفانه بسیاری از دانشجویان ما با دانشگاه نوآور و فناور آشنا نیستند و حتی پارک های ما را نمی شناسند. باید این بخش دانشگاه را به دانشجویان بشناسانیم تا انگیزه لازم را پیدا کنند.

وی به برنامه آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: این برنامه ابتدا به عنوان تکلیف از سوی رهبری محول شد پس از آن به عنوان قانون از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد. هدف از این برنامه کیفیت آموزش عالی است. گاهی گفته می شود  که ۲۳۰۰ دانشگاه در کشور داریم که این عدد عجیب است؛ گاهی گفته می شود چین هم این حدود مرکز آموزشی دارد.

سیمایی صراف گفت: تعداد دانشگاه های دولتی ما ۱۰۵ دانشگاه است. پیام نور یک دانشگاه ملی است که بیش از ۴۰۰ شعبه دارد. یا دانشگاه آزاد و علمی کاربردی نیز به این صورت است. اگر ما شعبه‌های این مراکز را در نظر نگیریم ما ۱۱۰ دانشگاه در کشور داریم. بنابراین آمار ۲۳۰۰ مرکز دانشگاهی صحیح نیست. اگر واحدهای کلی دانشگاه ها را اعلام کنیم، در مجموع ۱۸۰۰ دانشگاه داریم.

وی خاطرنشان کرد: ما معتقد هستیم باید دانشگاه با هدف کیفی سازی سامان پیدا کنند گسترده شدن دانشگاه برای ما آزار دهنده است این تعداد واحدهای دانشگاه کیفیت را کاهش یافته است. برای این برنامه وزارت علوم برای هر استان پرونده هایی به سرانجام رسانده؛ اما موفق نشده است.

وزیر علوم افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی به این وزارت خانه مهلت یک ماهه داد تا پیشنهاد آمایش خود را به این شورا ارائه دهند.

وی در ادامه به رویکرد وزارت علوم در حوزه فرهنگ اشاره کرد و گفت: در این دوره من به مقوله فرهنگ در دانشگاه ها و مقوله فرهنگی توجه ویژه ای کردم. ما بخش فرهنگ را بخش تزئینی و زینت مجالس ندیدیم و معتقدم هستم دانشگاه پیشرو، دانشگاهی فرهنگی است.

وزیر علوم با بیان اینکه انجمن ها و تشکل‌ها می توانند دانشگاه ها را به یک مرکز فرهنگی تبدیل کنند، اظهار کرد: بنده جلساتی با تشکل‌های دانشجویی و همچنین رویدادهای بزرگ فرهنگی برگزار کردیم. ما کارهای فرهنگی را به دست دانشجویان سپردیم تعداد تشکل‌هایی که بازگشایی شدند، بیشتر شده است تمام نمایندگان وزیر علوم در هیأت‌های نظارت تغییر کرده و رویکرد ما که همان تعامل و وفاق است، در این فعالیت‌ها حاکم شده است. اگر جایی مشکل باقی مانده است، گزارش آن را به من اطلاع دهند.

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
مراسم افتتاح خط آریا و رونمایی از ۳ محصول جدید گروه خودروسازی سایپا برگزار شد / معرفی خانواده موتور جدید سایپا
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
از توسعه محصول گسترده تا معرفی خانواده جدید موتور/ سایپای ایران با تلاش مضاعف متخصصان و مهندسان داخلی دوباره اوج می گیرد
ساعات فعالیت شعب و ستاد بانک ملی ایران تا پایان سال اعلام شد
کالا‌هایی که از دلار جا ماندند؛ دارو و مسکن در آستانه جهش | اگر نفت صادر نکنیم، فشار ارزی بیشتر می‌شود‍‍
سکوت کانون عالی در برابر حراج دارایی بازنشستگان | شستا در خواب؟
تیراندازی در مقابل مدرسه‌ای در غرب ترکیه منجر به مجروح شدن دانش‌آموزان شد
روشن ماندن چراغ تولید در کرمان‌موتور به پشتوانه ایگل
ترامپ در آستانه دیدار‌های فشرده در سازمان ملل؛ جنگ در ایران و اوکراین در دستور کار
استارتاپ آمریکایی در چین کارخانه زد؛ شکستی نمادین برای سیاست بازگشت صنایع ترامپ
«نبرد هرمز» روز هفتاد و چهارم | گزارش در حال به روز رسانی
دو نامزد جمهوری‌خواه سنا خواستار پایان فوری جنگ در ایران شدند
دیپلمات‌ها جهان را در آستانه مجمع عمومی سازمان ملل، آشفته و بی‌ثبات توصیف کردند
تشدید پدیده ال‌نینو آسیا را با خشکسالی تهدید می‌کند؛ احتمال افزایش جهانی قیمت مواد غذایی
آغاز فاز جدید عملیات حوثی‌ها در یمن همزمان با خودداری آمریکا از مداخله
افزایش قیمت نفت در آستانه مذاکرات احتمالی آمریکا و ایران
توافق ترامپ بر سر گرینلند؛ پایان یک مناقشه بیهوده
«هم‌افزا» و «اوراق توسعه فناوری» به‌روز می‌شوند
 مرغ کالابرگی گران‌تر از قیمت بازار| فروشنده می‌گوید حق داریم چون پول کالابرگ دو ماه بعد می‌رسد!
هفدهمین ماه رکود؛ شامخ مرداد ۱۴۰۵ به ۴۶.۹ رسید
نپرسید جنگ ایران چگونه پایان می‌یابد
سامانه‌های انتقال دریایی هرمز نفت را روان نگه می‌دارند، اما با هزینه‌ای گزاف
سقوط اکثر بورس‌های خلیج فارس در پی تشدید تنش‌های منطقه‌ای با وجود امید‌ها به دیپلماسی
گفت‌وگوی کمیسر اتحادیه اروپا با وزیر اسرائیلی درباره روابط دوجانبه و بازسازی غزه
شیب صعودی قیمت مسکن ادامه دارد | جهش قیمت مصالح، سازندگان خرد را از بازار اخراج کرد!
کاشت ۹۸ نهال به مناسبت ۹۸ سالگی بانک ملی ایران
تردد قطره‌چکانی کشتی‌ها از تنگه هرمز همزمان با تداوم درگیری‌ها در خاورمیانه
بهمن حسین‌زاده به سازه‌گستر سایپا رفت؛ مدیری که پارس‌نوآ، سهند اتوماتیک و سهند دوگانه‌سوز را به سبد پارس‌خودرو اضافه کرد، حالا مأموریت تازه‌ای در زنجیره تأمین دارد
تقدیر بنیاد کرامت رضوی از بانک قرض‌الحسنه مهر ایران برای پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی
ریشه تأخیرهای سایپا کجاست؟
ثبت‌نام در «طرح فروش محصول شرکت بهمن موتور»، با حساب وکالتی بانک پاسارگاد
دانمارک: توافق «الزام‌آور» با آمریکا درباره گرینلند به حاکمیت ملی خدشه‌ای وارد نمی‌کند
نپرسید جنگ ایران چگونه پایان می‌یابد
بررسی چهارمین مجمع جهانی اخلاق هوش مصنوعی ۲۰۲۶
ائتلاف تحت رهبری عربستان اعلام کرد پدافند هوایی، موشک شلیک‌شده انصارالله به ریاض را رهگیری کرد
نخست‌وزیر قطر پیامد‌های جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران را «زلزله» توصیف کرد
فعالیت خط تولید KMC Eagle خودروی بومی کرمان موتور ادامه دارد.
فرانسه در پی بستن مرکز زبان در تهران، سفیر ایران را احضار می‌کند
بازنگری در فرآیند تایید تجهیزات مخابراتی با ورود پژوهشگاه ارتباطات به چرخه تست و ارزیابی
عربستان حمله موشکی انصارالله به ریاض را تأیید کرد
تحریم‌های ترامپ، تورم و فروپاشی اقتصاد، بیماران ایرانی را بی‌پناه رها کرده است
سامانه‌های انتقال دریایی هرمز نفت را روان نگه می‌دارند، اما با هزینه‌ای گزاف
افزایش سرخوردگی در پی گسترش دامنه مناقشه خاورمیانه توسط انصارالله و عدم تمایل آمریکا به مداخله
پیشنهاد سردبیر
زندگی