چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ 24 September 2025
چهارشنبه ۰۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۴۹
کد خبر: ۱۰۲۶۷۴

گروسی: در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، به منظور کاهش تاثیر آن و رسیدن به یک توافق، تعامل با ایران ادامه خواهد داشت

گروسی: در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، به منظور کاهش تاثیر آن و رسیدن به یک توافق، تعامل با ایران ادامه خواهد داشت
مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی با تاکید بر اینکه توافق دائمی تنها از طریق راه حل دیپلماتیک محقق می شود گفت که در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، به منظور کاهش تاثیر آن و رسیدن به یک توافق، تعامل با ایران ادامه خواهد داشت.

به گزارش فراز، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت وگو با شبکه العربیه گفت: در صورتی که مکانیزم ماشه فعال نشود، آژانس به دستیابی به ضمانت ها به عنوان طرح جایگزین متوسل خواهد شد.

بنا بر گزارش ایرنا، گروسی تاکید کرد:  چیزی که به تضمینش نیاز داریم، این است که در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، امکان تداوم تعامل با ایران را داشته باشیم، زیرا اطمینان دارم که در این صورت، به منظور کاهش تاثیرات ناشی از این مکانیسم و رسیدن به یک توافق، تماس ها، مشورت ها و مذاکرات ادامه خواهد داشت.

وی خاطرنشان کرد: توافق دائمی تنها از طریق راه حل دیپلماتیک محقق می شود، همه ما این را می دانیم  بنابراین تلاش می کنیم که در وضعیت بهتری قرار بگیریم.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی تاکید کرد: ما همچنان در وضعیت مواجهه و رو در رویی قرار داریم اما تلاش می کنیم که از طریق این اقدامات و بازرسی ملموس و همکاری این اوضاع را بهبود بخشیم.

پیش از این نیز گروسی در گفت‌ وگو با خبرگزاری رویترز تاکید کرد: «فرصت بسیار محدود است؛ تنها چند ساعت یا چند روز در اختیار داریم تا مشخص شود آیا دستیابی به توافق ممکن است یا نه و این همان مسیری است که همگی در حال تلاش برای پیمودن آن هستیم.»

وی در گفت‌ وگو با شبکه پی‌بی‌اس آمریکا هم تاکید کرده بود که تنها مسیر دستیابی به راه‌ حلی پایدار در خصوص موضوع هسته‌ای ایران، تداوم گفت‌ وگو و دیپلماسی است.

برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای ایران همواره تحت فشارهای سیاسی و اتهامات بی‌اساس غرب قرار داشته است. پیش از برجام، کشورهای غربی با امنیتی‌سازی این موضوع، تلاش کردند با ابزار تحریم و تهدید نظامی علیه ایران اقدام کنند اما بسته شدن پرونده «ابعاد احتمالی نظامی» (PMD) در سال ۱۳۹۴، این بهانه را از میان برداشت.

ایران پس از امضای برجام به تمامی تعهدات خود پایبند ماند، اما آمریکا در سال ۱۳۹۷ به‌طور یکجانبه از توافق خارج شد و اروپا نیز نتوانست تعهدات خود را اجرا کند. در نتیجه، ایران در چارچوب حقوق برجامی خود، گام‌هایی در کاهش تعهدات برداشت. مذاکرات احیای برجام نیز به دلیل تعلل و زیاده‌خواهی‌های غرب به نتیجه نرسید.

ایران همچنان به تعامل دیپلماتیک و همکاری با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ادامه داده و تأکید کرده است که در صورت بازگشت طرف‌های مقابل به تعهدات خود، آماده احیای توافق است. توافق اخیر ایران و آژانس در قاهره برای از سرگیری بازرسی‌های فنی و مذاکرات دیپلماتیک در ژنو، مسقط و رم، همگی نشان‌دهنده تمایل تهران به حل‌وفصل موضوع از طریق دیپلماسی، مشروط به ارائه ضمانت‌های واقعی برای رفع تحریم‌هاست.

ایران بارها تأکید کرده است که برای دستیابی به توافقی پایدار و قابل‌اعتماد که تحریم‌ها را به‌صورت تضمین‌شده لغو کند و مانع از سوءاستفاده در آینده شود، آمادگی دارد.

 

ارسال نظر
captcha
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها

نماینده قم درباره فعال شدن مکانیسم ماشه: درها دنیا به روی ما بسته نمی‌شود

تمهیدات لارزم برای برگزاری کنسرت همایون شجریان در میدان آزادی فراهم می‌شود؟

یک فوتبالیست فلسطینی دیگر به شهادت رسید +عکس

شیشه زیستی جدید، جایگزین استخوان می‌شود!

رویای رشد ۸ درصدی در اقتصاد

تیم ملی والیبال ایران یک قدم تا نیمه‌نهایی جهان

آمریکایی‌ها حرفهای بی‌پایه‌ای درباره هیئت همراه رئیس‌جمهور در سفر به نیویورک زده‌اند؛ اعمال پروتکل‌ها برای همه هیئت‌هاست

آمار پلیس راهور از تعداد تخلفات در شش ماهه اول ۱۴۰۴

عارف: مقام معظم رهبری مواضع جدید نظام را درباره مذاکرات تبیین کردند؛ این مواضع راهبردی است و دولت به آن پایبند است

قیمت دلار، یورو و سایر ارزها؛ چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴

قیمت طلا و سکه در بازار؛ چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۴

تأسیسات هسته‌ای هدف قرار گرفته شده علیرغم فشار‌های بین‌المللی بازسازی می‌شوند

قالیباف درباره تاخیر بین عملیات وعده صادق ۱ و ۲: علت هم تکنیکی و هم تاکتیکی بود | اسرائیل سیستم موشکی ما را آلوده کرده بود | از تکرار حادثه‌ای مثل پیجرها جلوگیری کردیم

چه کسی جانشین شهید طهرانچی در دانشگاه آزاد می‌شود؟

پیشنهاد سردبیر
زندگی