۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۲:۳۱
دوشنبه ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۱
کد خبر: ۱۰۴۰۴۹

یدیعوت آحارونوت: بی‌بی تسلیم حماس شد؛ او امتیازات عمیق و نگران‌کننده‌ای درباره توافق صلح غزه داده

روزنامه اسرائیلی «یدیعوت آحارونوت» در گزارشی جنجالی، از ابعاد پنهان توافق آتش‌بس در غزه پرده برداشت و نوشت که «بنیامین نتانیاهو» به رغم تعیین شروط سخت‌گیرانه، در عمل «به‌طور کامل در برابر حماس تسلیم شده» و حقایق توافق را از افکار عمومی پنهان کرده است.

یدیعوت آحارونوت: بی‌بی تسلیم حماس شد؛ او امتیازات عمیق و نگران‌کننده‌ای درباره توافق صلح غزه داده

 شبکه روسیه الیوم به نقل از روزنامه «یدیعوت آحارونوت» فاش کرد که بنیامین نتانیاهو نخست‌ وزیر اسرائیل، در توافق آتش‌بس با حماس، برخلاف شروط اعلام‌شده، امتیازات عمیق و نگران‌کننده‌ای داده و بخش‌های مهمی از توافق را از مردم اسرائیل (صهیونیست ها) مخفی کرده است.

 این روزنامه اسرائیلی نوشت که شروط اولیه نتانیاهو برای پایان جنگ شامل خلع سلاح حماس، تخلیه کامل غزه از تجهیزات نظامی و کنترل امنیتی دقیق بود، اما هیچ‌یک از این موارد در توافق نهایی لحاظ نشده‌ است.

یدیعوت آحارونوت به نقل از منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی تصریح کرد که توافق حاصل‌شده «موفقیت‌آمیز» تلقی می‌شود، اما دربردارنده عقب نشینی های فراتر از انتظار است.

منبعی مطلع از ارتباطات میان نهادهای اطلاعاتی، جنگ و سیاسی رژیم اسرائیل به این روزنامه تاکید کرده که «افکار عمومی [در سرزمین های اشغالی فلسطین] حق دارد پاسخ‌های صادقانه‌ای درباره پرسش‌های اساسی توافق دریافت کند، اما دولت (کابینه رژیم صهیونیستی) و کازار تبلیغاتی نتانیاهو در پاسخ‌گویی ناتوان‌اند.»

در ادامه گزارش، «یدیعوت آحارونوت» به سندی حکومتی اشاره کرده که روز جمعه در وب‌سایت رسمی دولت (کابینه) منتشر شده و شامل خلاصه‌ای از تصمیمات کابینه پس از نظرسنجی داخلی میان وزرا است.

این سند، جزئیات مهمی مانند نقشه‌های دقیق عقب‌نشینی، سازوکار نظارت بر اجرای توافق و بررسی وضعیت اجساد ادعایی حماس را حذف کرده و به «ضمیمه محرمانه» منتقل کرده است.

همچنین در توافقی که در شرم‌الشیخ امضا شده و توسط شبکه کان (۱۱) اسرائیل منتشر شده، آمده است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا پایان جنگ در غزه را اعلام خواهد کرد» و «تمام عملیات نظامی اسرائیل بصورت فوری متوقف می‌شود»، در حالی که در بیانیه رسمی دولت (کابینه) اسرائیل، این توافق صرفا" به‌عنوان «طرح آزادی اسرا» معرفی شده است.

یدیعوت آحارونوت نوشت: تفاوت‌های آشکار در واژگان نیز مشهود است؛ در حالی که طرح آمریکایی از «عقب نشینی دائمی نیروهای اسرائیل» سخن می‌گوید، دولت (کابینه) اسرائیل از «انتشار مجدد» نیروها صحبت کرده تا مفهوم انعطاف‌پذیری عملیاتی را حفظ کند.

در پایان، روزنامه اسرائیلی نتیجه‌گیری کرده است که تمام اطلاعاتی که دولت (کابینه) نمی‌خواست مردم بدانند از جمله جزئیات عقب‌نشینی، نظارت چندجانبه بین‌المللی و بررسی وضعیت اجساد، به بخش محرمانه توافق منتقل شده‌ است و این امر پرسش‌های جدی درباره شفافیت و صداقت کابینه اسرائیل در برابر صهیونیست‌ها ایجاد کرده است.

مذاکرات غیر مستقیم بین حماس و رژیم صهیونیستی برای برقراری آتش بس در غزه از دوشنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۴ به مدت سه روز در شرم الشیخ مصر برگزار شد.

جنبش حماس روز پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ با صدور بیانیه‌ای به طور رسمی دستیابی به توافق پایان جنگ در نوار غزه و تبادل اسرا را اعلام کرد.

ارتش رژیم اسرائیل نیز ظهر جمعه به صورت رسمی از اجرایی شدن آتش‌بس در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد: براساس توافق، نیروهای اسرائیل در مناطق خاصی از نوار غزه مستقر خواهند ماند و رفت و آمد از جنوب به شمال نوار غزه از طریق خیابان الرشید و جاده صلاح الدین مجاز خواهد بود.

همزمان با آن، خبرنگار الجزیره از گشوده شدن خیابان «الرشید» و آغاز بازگشت آوارگان فلسطینی از مرکز و جنوب نوار غزه به شهر غزه خبر داد.

 رژیم صهیونیستی هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ علیه نوار غزه را با دو هدف اصلی از بین بردن جنبش حماس و بازگرداندن اسیران صهیونیست از این منطقه آغاز کرد اما در رسیدن به این اهداف شکست خورد و ناچار به توافق با جنبش حماس برای تبادل اسیران شد.

منبع:ایرنا

 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی