۲۹ مهر ۱۴۰۵ ۲۱:۴۱
چهارشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۹
کد خبر: ۱۰۴۲۶۰

درخواست مهم حماس از میانجی‌های توافق پایان جنگ غزه

درخواست مهم حماس از میانجی‌های توافق پایان جنگ غزه
سخنگوی جنبش حماس با اشاره به نقض‌های توافق آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی، از میانجی‌ها خواست به نظارت بر عملکرد این رژیم جهت پایبندی به اجرای بندهای توافق آتش‌بس ادامه دهند.

 «حازم قاسم» سخنگوی جنبش حماس در مصاحبه‌ای تصویری با وب‌سایت «العربی الجدید» اظهار کرد: حماس از میانجی‌ها می‌خواهد به نظارت بر عملکرد رژیم اشغالگر جهت پایبندی به اجرای بندهای توافق آتش‌بس ادامه داده و به آن اجازه ندهند که از عمل به تعهدات خود شانه خالی کند.

سخنگوی حماس تاکید کرد: حماس به این توافق پایبند است و با تمام توان خود برای تکمیل آن تلاش می‌کند تا بتواند به توقف کامل جنگ و حملات بی پایان به نوار غزه برسد.

حازم قاسم در پاسخ به سوالی درباره موضع حماس نسبت به آنچه تاکنون از طرح «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا اجرا شده، گفت: حماس به تمامی آنچه در متن توافق آمده است، عمل کرد و اسرای زنده موجود را تحویل داد و تلاش کرد تا جایی که می‌تواند اجساد اسرای صهیونیست نزد گردان‌های القسام را تحویل دهد و اکنون بعد از اتمام عملیات تبادل و نیز عقب‌نشینی‌هایی که همراه با این روند انجام شدند، می‌توان گفت که مرحله اول توافق با موفقیت اجرا شد.

او افزود: ما اکنون در آستانه آغاز مرحله دوم توافق قرار داریم که دربردارنده ابعاد متعددی در ارتباط با شرایط داخلی فلسطین همانند رویه‌های حاکمیتی و روز بعد از جنگ در نوار غزه و نیز بازسازی‌ها و امدادرسانی‌ها است.

سخنگوی حماس در ادامه گفت: این موضوعی حساس و دقیق است که به یک رویکرد ملی فراگیر جهت رسیدگی به این متغیرهای سخت و دقیق نیاز دارد و ما فلسطینی‌ها باید قبل از صحبت با سایر طرف‌ها، این مساله را میان خودمان حل کنیم.

حازم قاسم در خصوص زمان آغاز مرحله دوم توافق آتش‌بس در غزه نیز گفت: این مرحله کمی بعد از پایان مرحله اول آغاز می‌شود و به زودی در آستانه مرحله دوم این توافق قرار خواهیم گرفت.

او درباره نقض‌های توافق آتش‌بس از سوی رژیم صهیونیستی نیز افزود: رژیم اشغالگر همواره توافق‌ها را نقض می‌کند و این سیاست ثابت آن بوده و بارها این کار را انجام داده است، موضع حماس نیز از زمان رسیدن به توافق این بوده که طرف‌های مختلفی که می‌خواهند آرامش در نوار غزه ادامه پیدا کند، باید به نظارت بر عملکرد رژیم اشغالگر و اعمال فشار بر آن جهت ممانعت از نقض توافق ادامه دهند.

حازم قاسم ادامه داد: حماس از جانب خود هر کاری را که لازم باشد، انجام می‌دهد و تمامی بهانه‌ها را از رژیم اشغالگر می‌گیرد تا آن را از ادامه دادن به حملات منع کند.

سخنگوی حماس درباره درگیری‌های پس از برقراری آتش‌بس گفت: هیچ گونه درگیری داخلی در غزه وجود ندارد و آنچه رخ داد این است که دستگاه‌های اداری و امنیتی که وابسته به حماس نیستند، به ویژه با توجه به همکاری برخی گروه‌های شبه‌نظامی با اشغالگران در مدت گذشته، اقدامات و گام‌هایی را برای کنترل اوضاع امنیتی در پیش گرفتند.

او تاکید کرد: ما از کنترل امنیت و ثبات در نوار غزه حمایت می‌کنیم.

حازم قاسم در ادامه افشا کرد: آغاز سریع عملیات امدادرسانی و بازسازی نوار غزه، یکی از خواسته‌های اصلی حماس در تمامی دورهای مذاکره بود، متوجه هستیم که احتمال دارد رژیم اشغالگر از مساله بازسازی برای تحمیل شروط جدیدی و یا باج‌گیری از مواضع ملت فلسطین و حماس استفاده کند.

سخنگوی حماس افزود: ما از کشورهای مختلف مواضع روشنی را دریافت کردیم مبنی بر اینکه غزه حق بازسازی سریع و واقعی داشته و با توجه به ویرانی‌های گسترده نوار غزه با تمامی طرف‌هایی که برای حصول توافقی ضامن بازسازی‌ تلاش کردند، همکاری خواهیم کرد.

او در پاسخ به این سوال که آیا احتمال دارد حماس در چارچوب توافق توقف جنگ، سلاح‌های خود را تحویل دهد، گفت: بندهای متعددی در طرح ترامپ وجود دارد که مستلزم اجماعی ملی است، همینطور مشکلاتی وجود دارند که نیازمند رویکردهای سیاسی دقیقی در ارتباط با تحویل سلاح‌ها و رویه‌های مربوط به شرایط اداری نوار غزه و سایر مسائل هستند.

حازم قاسم در پایان این مصاحبه نیز گفت: با یک گفت‌وگوی ملی جدی، مسؤولانه و با نیات صادقانه که در آن جنبش فتح، تشکیلات خودگردان فلسطین، رهبران سازمان آزادی‌بخش مشارکت داشته باشند، می‌توانیم به رویکردهای سیاسی برسیم که بهانه‌های رژیم اشغالگر برای ازسرگیری حملات خود و یا دست کشیدن از توافق را کنار بزند.  

منبع:ایسنا

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
رضایی: حتی یک ذره از مواد هسته‌ای غنی‌شده از ایران خارج نمی‌شود
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
پیشنهاد سردبیر
زندگی