۳۰ مهر ۱۴۰۵ ۰۰:۱۷
شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۴ - ۱۴:۰۶
کد خبر: ۱۰۴۳۲۵

پرتاب ماهواره‌های ظفر ۲ و پایا توسط پرتابگر خارجی

پرتاب ماهواره‌های ظفر ۲ و پایا توسط پرتابگر خارجی
رئیس سازمان فضایی ایران، گفت: پرتاب‌های داخلی و بین‌المللی در سال جاری ادامه خواهد داشت و در این راستا پرتاب ماهواره‌های ظفر ۲ و پایا که هر دو سنجشی هستند نیز توسط پرتابگر خارجی در ماه‌های آتی انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه فضایی ایران، در جریان مراسم هفته جهانی فضا با شعار «زندگی در فضا»، دکتر حسن سالاریه، رئیس سازمان فضایی ایران، به تشریح دستاوردهای برنامه فضایی کشور پرداخت و از برنامه‌ریزی برای پرتاب ۶ تا ۸ ماهواره در سال جاری و توسعه کپسول‌های زیستی انسانی خبر داد.

کپسول‌های زیستی و سکوهای تحقیقاتی

سالاریه با اشاره به موفقیت پرتاب کپسول زیستی «کوثر» در سال ۱۴۰۱، اظهار داشت: «تحقیق و توسعه کپسول‌های زیستی جدید با قابلیت کنترل دقیق در حال انجام است. این کپسول‌ها به عنوان آزمایشگاه‌های فضایی برای بررسی اثرات تشعشعات، دما، فشار و نیرو بر گونه‌های زیستی طراحی شده‌اند.»

وی افزود که دو کپسول زیستی ۵۰۰ و ۱۵۰۰ کیلوگرمی در دست توسعه است و کپسول بزرگ‌تر برای حمل محموله‌های انسانی مناسب بوده و تست‌های اولیه آن در سال جاری آغاز می‌شود.

توسعه ماهواره‌های سنجشی و ارتباطی

رئیس سازمان فضایی از پیشرفت در ساخت نسخه‌های پیشرفته ماهواره‌های «نور ۱» و «نور ۲» خبر داد و گفت: «این ماهواره‌ها با طراحی جدید تا پایان ۱۴۰۴ آماده پرتاب خواهند بود.» همچنین ماهواره‌های تصویربرداری با کیفیت بالا و ارتباطی در حال توسعه هستند که در کشاورزی، منابع طبیعی و مدیریت بحران نقش کلیدی دارند.

سالاریه از موفقیت پرتاب شش محموله فضایی در سال ۱۴۰۳، شامل ماهواره‌های چمران، کوثر، هدهد، بلوک انتقال مداری، فخر و یک محموله تحقیقاتی خبر داد که رکوردی جدید در برنامه فضایی کشور است.

وی به ماهواره کوثر ۱.۵ اشاره کرد و افزود: «نمونه دوم کوثر، ساخته‌شده توسط بخش خصوصی دانش‌بنیان، با قابلیت فاز گردان برای تصویربرداری وسیع و مأموریت‌های اینترنت اشیا، در حال تست نهایی است و به زودی پرتاب می‌شود.» پرتاب ماهواره‌های کوثر و هدهد در آبان ۱۴۰۳ با پرتابگر سایوز روسیه، موفقیت بزرگی برای بخش خصوصی بود.

پایگاه پرتاب و زیرساخت‌های زمینی

سالاریه اعلام کرد: «فاز اول پایگاه پرتاب چهاربهر (چابهار) برای پرتابگرهای سوخت جامد تکمیل شده و آماده پرتاب اول است. فاز دوم برای پرتابگرهای سوخت مایع طراحی می‌شود و امکان حمل ماهواره‌های سنگین به مدارهای مختلف با شیب ۵۰ تا ۲۰۰ درجه را فراهم می‌کند.» این پایگاه تا اواسط ۱۴۰۴ عملیاتی خواهد شد. همچنین، ایستگاه‌های پذیرش داده و شبکه‌های ارتباطی فضایی برای کنترل و پردازش داده‌های ماهواره‌ای در حال توسعه است و آزمایشگاه تست یک‌تنی ماهواره با پیشرفت ۶۰ درصد تا پایان سال تکمیل می‌شود.

همکاری‌های بین‌المللی و نقش بخش خصوصی

رئیس سازمان فضایی بر تقویت همکاری‌های بین‌المللی تأکید کرد: «مذاکرات با کشورها برای تبادل دانش، ساخت و پرتاب ماهواره و استفاده از داده‌های فضایی ادامه دارد. همکاری با روسیه، از جمله پرتاب ماهواره ناهید-۲ در تیر ۱۴۰۴، از نمونه‌های موفق است.»

وی افزود که ماژول‌های نانو و ماهواره‌ای توسط شرکت‌های خصوصی و دولتی به مرحله نمونه‌های آزمایشی رسیده‌اند و زیرسیستم‌های حیاتی توسط بخش خصوصی تولید شده است.

چشم‌انداز و چالش‌ها

سالاریه از برنامه پرتاب ماهواره‌های ظفر، پایا، کوثر ارتقایافته و صورت فلکی شهید سلیمانی در سال ۱۴۰۴ خبر داد و گفت: «پروژه‌های جدید ماهواره‌های کوچک و میکرو توسط شرکت‌های دانش‌بنیان در حال انجام است.»

وی هدف بلندمدت را پرتاب ۲۰ ماهواره تا پایان ۱۴۰۴ و پرواز انسانی زیرمداری دانست. در پاسخ به پرسش‌ها، کمبود بودجه، نیروی متخصص و تحریم‌ها را چالش‌های اصلی برشمرد و افزود: «با تلاش می‌توان بر این موانع غلبه کرد.»

سالاریه برنامه فضایی را فرصتی برای خودکفایی و سرریز فناوری به دیگر صنایع دانست و گفت: «توسعه ماهواره‌های سنجشی اپتیکال (پارس ۲ و ۳) و راداری (راد ۱ و ۲) ادامه دارد.» هفته جهانی فضا با برنامه‌های آموزشی و نمایشگاهی ادامه خواهد یافت.

رئیس سازمان فضایی اظهار کرد : همانطور که پیش‌تر نیز اطلاع رسانی شده است، پرتاب‌های دیگر داخلی و بین‌المللی در سال جاری ادامه خواهد داشت. پرتاب ماهواره‌های ظفر ۲ و «پایا» که هر دو سنجشی هستند نیز توسط پرتابگر خارجی انشاءالله در ماه‌های آتی انجام می‌شود.

وی همچنین از برنامه‌ریزی برای پرتاب نمونه دیگری از ناهید ۲ خبر داد و گفت: این ماهواره توسط پرتابگر داخلی «سیمرغ» پرتاب می‌شود. 

ارسال نظر
captcha
پربازدیدترین ویدیوها
  • تازه‌ها
  • پربازدیدها
دیپلماسی انجماد و تله حقوقی اسنپ‌بک؛ بازخوانی معماری صلح اوکراین در سایه تجارب یالتا و مینسک
معمای آماری در تنگه هرمز؛ چرا آرامش روی کاغذ با اضطراب بازار همخوان نیست؟
شتاب درآمدی بانک پاسارگاد ؛ رشد ۹۵ درصدی در شهریورماه
رشد ۶۰ درصدی سود خالص بانک پاسارگاد در نیمه نخست ۱۴۰۵
به گفته آنکارا، ترکیه، قطر، پاکستان و اندونزی توافق‌نامه همکاری دفاعی امضا کردند
کالابرگ یا کوپن؟ کدام کمک بیشتری به مردم می‌کند؟
زور افزایش درآمد به هزینه‌ها نرسید | کاهش سود زیرمجموعه پتروشیمی آبادان با وجود افزایش درآمد‌ها
آزمون بازدارندگی در ریاض؛ پدافند فرامنطقه‌ای در آسمان شبه‌جزیره
رشد درآمد بانک پارسیان فراتر از نقدینگی | تراز مالی از منفی به مثبت رسید
سوءاستفاده از تجمعات شبانه برای دفاع از رسایی یا حمله به دستگاه قضا درست نیست
تلاش واشنگتن برای افزایش تولید گازوئیل همزمان با اوج‌گیری قیمت‌ها
هشدار صریح محسنی‌اژه‌ای به متهم پرونده تراستی‌ها: ادعای ریسک نکنید، از سود‌های کلان‌تان بگویید
چه کسی ترمز استیضاح وزیر کار را کشید؟ استیضاح احمد میدری در هیأت رییسه مجلس بلاتکلیف است!
زینی‌وند: اولویت دستگاه دیپلماسی پیشگیری از تحمیل جنگ جدید است؛ آمادگی کامل برای دفاع از کشور داریم
عراق گذرگاه مرزی شیب با ایران را برای بررسی امنیتی بست
گلوی تولید زیر تیغ تورم | تولید ۱۱۷ درصد گران‌تر شد
اجرای طرح «تأمین‌رفاه» بانک رفاه کارگران آغاز شد
نتانیاهو برنامه‌ریزی حمله‌ای گسترده به ایران را داشت، اما ترامپ مانع آن شد
بازگشت گازوئیل روسیه به ترکیه و برزیل پس از لغو ممنوعیت صادرات
افزایش قیمت نفت به دلیل نگرانی‌های مربوط به عرضه در خاورمیانه
وعده عاصم منیر درباره بازگشایی مرزهای ایران و پاکستان محقق نشد | گمرک پاکستان همچنان بسته است
رشد شش‌برابری شاخص هم‌وزن؛ سهام کوچک بورس تهران پیشتاز شدند
پزشکیان: آمریکا پیش از مذاکره باید تهدیدها و تحریم‌ها را بردارد
بسنت بار دیگر برای فروپاشی اقتصاد ایران ضرب‌الاجل تعیین کرد؛ وعده قبلی محقق نشد
سرلشکر ایزدی: کنترل عملیاتی تنگه هرمز تا زمانی که ایران بخواهد ادامه دارد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
فرانسه محدودیت‌های منع آمدوشد را گسترش می‌دهد
قالیباف در دیدار با عاصم منیر: آمریکا فقط با اجرای شروط هفت‌گانه می‌تواند اعتماد ایران را جلب کند
مذاکره مالکان ۲۱ کشتی با ایران برای خروج از فهرست سیاه تنگه هرمز
مهرداد اخلاقی با حکم رئیس‌جمهور سکان‌دار وزارت دفاع شد
لیست سیاه تنگه هرمز به ۱۲۲ شناور رسید؛ موج تازه برخورد با کشتی‌های متخلف
نقشه نیلی نتانیاهو | ادعای اتحاد راهبردی امارات و اسرائیل علیه ایران
کاهش قیمت نفت به دنبال تعلیق تحریم‌های روسیه توسط ترامپ
کشته شدن دست‌کم ۱۸ نفر در حمله انصار الله به اردوگاه نظامی دولت یمن در شبوه
دردسر پالایشگاه‌های آسیایی و چالش تولیدکنندگان نفت خاورمیانه به دلیل هزینه‌های سرسام‌آور حمل‌ونقل
هشدار قطر درباره به اوج نرسیدن شوک‌های انرژی ناشی از جنگ علیه ایران
حمله به پادگان «العلم» در شبوه | العربی از ۵۳ کشته و ۲۰۰ زخمی خبر داد
موج اعتراضات معیشتی در ۷ کشور اروپا
تکذیب ادعای رد درخواست دیدار عاصم منیر از سوی محسن رضایی
انتقاد شدید ترامپ از زلنسکی پس از حمله بزرگ اوکراین به روسیه
در آستانه پایان انقلاب کوبا؛ جهان یکی از بازیگران برهم‌زننده نظم موجود را از دست می‌دهد
شارژ اعتبار جدید کالابرگ تا پایان مهر | فرصت ثبت درخواست برای جاماندگان در آبان
در قبال ایران، اپوزیسیون اسرائیل حتی از نتانیاهو جنگ‌طلب‌تر است
پیشنهاد سردبیر
زندگی